coworking ljubljana

Coworking Ljubljana: Prostor, kjer se uresničujejo uspešne zgodbe

Živimo v času, kjer je vse več samostojnih podjetnikov in raznovrstnih podjetniških idej ter tega, da delajo posamezniki sami zase. To pa je posledično privedlo tudi do tega, da se čedalje bolj spreminja koncept tradicionalnega pisarniškega dela in podjetništva. V ospredje se namreč postavlja to, da se lahko dela od kjerkoli in kadarkoli. Pa tudi, da za uspešno delovanje podjetja ni potrebna niti samostojna pisarna. Ja prav ste prebrali. Med najbolj priljubljenimi oblikami dela je v zadnjem času strmo narasel koncept coworkinga. Gre za skupne pisarne, kjer je fleksibilen delovnik in kjer se omogoča mreženje z ostalimi ter ustvarjalnost, takšna je tudi pisarna coworking Ljubljana.

V nadaljevanju članka vam bomo predstavili, kako deluje ta koncept v skupni pisarni coworking Ljubljana, za koga je primeren ter katere vse ugodnosti ponuja za posameznike.

coworking ljubljana

Kaj pomeni koncept coworkinga?

Coworking pisarne so postale v zadnjem času nekaj, o čemer govorijo skorajda vsi podjetniki. Lahko bi rekli, da so kot nekakšen sinonim, ki vodi podjetnike k spremembam pri delu in jih usmerja pri načinu razmišljanja. Se sprašujete kako?

Koncept, ki ga imajo tovrstne pisarne, kot je na primer pisarna coworking Ljubljana, deluje po principu deljenega delovnega prostora oziroma sodelovanja (ang. co work). Gre torej za skupne pisarne oziroma delovne prostore, ki si jih lahko posamezniki ali podjetja najamejo in v njih opravljajo svoje delo. To pomeni, da si z ostalimi podjetniki delijo skupen pisarniški prostor, opremo in storitve. Vse to z namenom fleksibilnosti delovnega okolja, pa tudi zmanjšanja stroškov poslovanja. Na tak način podjetja ali posamezniki namreč ne potrebujejo lastnih delovnih prostorov.

Coworking Ljubljana ima tako na primer na voljo več pisarniških prostorov, ki jih oddajajo v najem različnim osebam. V teh prostorih pa se nato obrača več posameznikov, ki bodisi delajo sami zase ali pa so del kakšnega podjetja in nimajo ustreznega prostora za delo. Nekateri delajo tam redno, spet drugi pridejo samo občasno ali za nekaj ur na dan. Vsem pa je skupno to, da peljejo neko podjetniško pot.  Recimo že imajo podjetje ali pa so komaj na začetku podjetništva. Zaradi skupnih interesov, si lahko tako v skupnih prostorih medsebojno pomagajo in sodelujejo ali si morda izmenjajo kakšno idejo. Na tak način pa je delo in iskanje novih priložnosti lažje in bolj produktivno.

Coworking prostor torej na splošno povedano združuje več podobno mislečih ljudi, ki potrebujejo prostor za delo in si hkrati želijo sodelovanja ter povezovanja z drugimi.

Za koga je primeren coworking Ljubljana?

Kdo pa lahko torej koristi te skupne pisarne oziroma za koga so namenjeni takšni delovni prostori, kot so v coworking Ljubljana?

Kot smo izpostavili že v uvodu tega članka, se coworking prostori nanašajo predvsem na panogo podjetništva. V njih se običajno srečujejo samostojni podjetniki ali člani majhnih podjetij, ki še nimajo vpeljanih ustreznih prostorov za delo. Ampak to še ne pomeni, da so podjetniki pravilo coworking koncepta. Te skupne pisarne so namreč lahko primerne tudi za vse ostale.

Odlične so na primer za večja podjetja, ki potrebujejo dodatne delovne prostore ali morebiti selijo svoje poslovanje na druge lokacije in potrebujejo začasne prostore. Zaradi dodatnih sejnih prostorov pa nudijo tudi odličen prostor za izvajanje sestankov, delavnic, predavanj ali izobraževanj. Bodisi na temo podjetništva ali katerekoli druge tematike.

Več kot prav pridejo coworking prostori tudi dijakom in študentom, ki potrebujejo prostor za učenje ali opravljanje študentskega dela preko računalnika. Na tak način imajo namreč na voljo profesionalno delovno mesto, kjer se lahko skoncentrirajo na naloge in se posvetijo delu. Hkrati pa lahko od ostalih podjetnikov izčrpajo še kakšen nasvet za nadaljnjo kariero. Recimo dobijo kakšno idejo za lasten posel ter spoznajo organizacijo dela in možnosti v podjetništvu. Možnosti za uporabo prostorov v Pisarna coworking Ljubljana je torej skorajda neskončno.

coworking ljubljana

Katere ugodnosti ponuja coworking Ljubljana?

Poleg tega, da so tovrstne pisarne odlične za delo raznovrstnih skupin ljudi ter omogočajo mreženje in medsebojno sodelovanje, pa imajo še številne ostale prednosti. Glavna prednost, ki jo ima coworking Ljubljana je predvsem ta, da ponuja višji nivo delovnega okolja.

Velike in sodobne pisarne

Ta prostor je bil namreč oblikovan z mislijo na to, da bo v njem posameznikom čim bolj udobno in prijetno za delo. Zaradi tega pa so posledično te pisarne izredno velike, svetle in sodobne, kar spodbuja produktivnost.

Vsak posameznik ima hkrati svoj delovni prostor, ki si ga lahko prilagodi po svoje in si s tem pričara nekakšen občutek domačnosti. Poleg tega pa je več kot primerna tudi sama delovna oprema. Mize so izredno prostorne, stoli so udobni in primerni za večurno sedenje za računalnikom, delovno okolje pa zajema tudi omarico za shranjevanje.

Kot se za vse sodobne pisarne spodobi, je zraven delovnih prostorov tudi kuhinja, kjer je stalno na voljo brezplačna kava. Za tiste, ki bi se radi po delu še na hitro osvežili, pa je na voljo celo tuš. Lahko torej rečemo, da ima Pisarna coworking Ljubljana vse kar rabite za delo in še več.

Pisarna, ki je na voljo 24 ur na dan

Ampak te pisarne se ne ponašajo samo s sodobno opremo in prostornostjo, več kot odličen je tudi njihov delovnik. Coworking Ljubljana ima namreč ugodnost, da omogoča 24-urno delovanje vseh sedem dni v tednu.

Se vam mudi in morate delati pozno v noč? Ali pa ste morda jutranja ptica in bi bili radi v pisarni že navsezgodaj? V tem primeru ni nobenega problema. Njihove coworking pisarne so vedno odprte. Tako da lahko brez težav dostopate do ustreznega delovnega prostora, tudi zvečer, za vikende ali ob praznikih.

Brezplačno parkiranje

Zraven pisarn je vedno na voljo tudi brezplačno parkirišče. To pomeni, da se pred delom ne boste rabili obremenjevati s tem, kje boste pustili svoj avto. Le pripeljete se do pisarn, parkirate in že se lahko fokusirate na to, da boste čim uspešneje izpeljali delovni dan.

coworking ljubljana

Koliko je potrebno odšteti za najem prostora v coworking Ljubljana?

Glede na vse zgoraj naštete prednosti, ki jih prinaša sodoben coworking prostor, pa vas zdaj najverjetneje zanima tudi, koliko stane najem takšne pisarne. Tukaj vam lahko zagotovimo, da ste lahko popolnoma brez skrbi. Čeprav se sliši coworking prostor kot nekaj sodobnega in primernega za finančno bolj uspešna podjetja, temu nikakor ni tako.

Coworking Ljubljana je namreč, kot smo že zgoraj omenili, namenjen čisto vsem, še najbolj pa majhnim podjetjem ali posameznikom. Njegov namen pa je ravno to, da se podjetnikom, ki svojih prostorov ali sredstev za prostore še nimajo, zagotovi ustrezne in ugodne prostore. In temu primerna je zato tudi cena za najem teh prostorov.

Za mesečni najem pisarniškega prostora v coworking Ljubljana je tako potrebno odšteti zgolj 140 evrov. Pri čemer je v ceno vštet 24-urni dostop, lastna miza in omarica ter vse ostale ugodnosti za člane. V kolikor potrebujete pisarno samo na vsake toliko časa, ne cel mesec, pa se lahko odločite tudi za tedenski najem, ki stane 60 evrov. Na voljo je še virtualna pisarna za 40 evrov na mesec, ki omogoča skeniranje in pošiljanje pošte ter obvestila o priporočenih pošiljkah. Če vam nobena od teh ponudb ne ustreza, pa se lahko dogovorite tudi za najem zasebne pisarne ali personalizirano možnost najema prostorov.

Zakaj bi torej še vedno delali doma, v neustrezni in premajhni pisarni? Zelo ugodno ste lahko v prostoru, ki je odprt in sodoben in kjer so hkrati še isto misleči posamezniki, ki vam lahko pomagajo z idejami. Coworking Ljubljana se z delom doma nikakor ne more primerjati. Zato hitro pokličite telefonsko številko, ki jo najdete na njihovi spletni strani ali pišite na hello@pisarna.co in si rezervirajte svoj prostor v najbolj zabavni podjetniški skupnosti v Ljubljani.

5/5 - (1 vote)

Avtor prispevka:

238   Posts

Vsi prispevki