izposoja avtodomov

Izposoja avtodoma je v letošnji sezoni še posebej priljubljena. Zakaj?

Mnogi ljubitelji potovanj so v času koronakrize, ko se je ustavil cel svet, ostali doma, še posebej zaradi ustavitve gospodarstva in letalskega prometa. Potem ko so se počasi začeli sproščati ukrepi pa so nekateri našli alternativo na potovanjih z avtodomi. Prav izposoja avtodomov je letos postala še posebej aktualna in priljubljena. Že tako priljubljen način potovanja je v času pandemije še posebej dobrodošel. V nadaljevanju si lahko preberete, zakaj je izposoja avtodomov vse bolj priljubljena tudi v času koronakrize.

Sami se odločate s kom in koliko se boste družili in spoznavali so kamperje
Izposoja avtodomov vam omogoča, da svobodno po lastni presoji izberete socializacijo, če vam v teh časih ni do družbe, se enostavno odpeljete na lokacijo sami, s svojo boljšo polovico ali družino in tudi v izbranem kampu preživljate čas nekje na samem. Tako rekoč ste v času počitnic v izolaciji, saj imate v avtodomu vse, kar potrebujete za udobne počitnice, tudi lastno kopalnico in WC. V primeru, da si zaželite družbe, lahko potujete skupaj s prijatelji in se družite kolikor vas je volja. Je pa dejstvo, da bo danes vsakdo razumel, če boste prijazno zavrnili rokovanje z neznancem. Obiske v kampu lahko sprejemajte pod razprto tendo in ne v notranjosti avtodoma.

Izposoja-avtodoma

Raziskujte lahko Slovenijo ali tujino
Izposoja avtodomov v času pandemije vam omogoča, da se odpeljete kamor želite in kadar želite, omogoča vam tisto svobodo, ki jo mnogi v trenutni situaciji zelo pogrešajo. Odločite se lahko za raziskovanje Slovenije. Za vse ljubitelje morja bo gotovo najbolje, da se zapeljete do enega od kampov na Obali in tam uživate v morskih dogodivščinah. Za vse ljubitelje gora in malce prijetnejših temperatur je prava izbira eden od kampov v severnem delu Slovenije, kjer lahko obiščete gore, ali malce višje hribe, slapove, jezera in reke, kjer se lahko tudi kopate. Nikar ne pozabite na dolenjsko in belo krajino, kjer je prav tako veliko možnosti za aktivno preživljanje počitniških dni. Zanimive so tudi prekmurske ravnice, ki ponujajo veliko možnosti za kolesarjenje in pohodništvo ali pa kopanje v bližnjih termah. Seveda pa lahko z avtodomom potujete tudi v tujino, do sosednjih držav ali se odločite za pravo popotovanje po Evropi. Že doma kontaktirajte izbrani kamp in jih povprašajte, kako imajo urejeno oskrbo za avtodome. Bodite pozorni, ali imajo postajo za svežo vodo, praznjenje odpadnih voda ter kemičnega stranišča ločeno od ostalih sanitarnih enot. Z vsemi temi informacijami se boste lahko že doma pripravili na realno situacijo, ali pa boste izbrali drug kamp. Izposoja avtodomov vam omogoča sproščeno uživanje na počitnicah, ne glede na to kam se boste odpeljali. Svetujemo vam še, da se pred odhodom od doma pozanimate, kakšni koronski ukrepi so v državi ali regiji v veljavi, da vas karkoli ne preseneti na sami lokaciji. Na ta način se boste izognili tudi brezpotrebni slabi volji.

izposoja avtodomov

Izposoja avtodomov v času koronakrize
Če ste morda pomislili, da je v tem trenutku nehigienično potovati z izposojenim avtodomom, naj vas pomirimo, da obstajajo pravila za čiščenje in dezinfekciji vozil, tako da ste lahko brez skrbi. Vsak avtodom je pred izposojo očiščen in dezinfekciran, saj sta varnost in zdravje uporabnikov avtodomov na prvem mestu. Vsak avtodom je pred oddajo v izposojo temeljito očiščen in dezinficiran z razkužilom, ki vsebuje vsaj 65 % alkohola. Razkužen je celoten avtodom: volan, volanske komande, ročna zavora, prestavna zavora, multimedij, zračni usmerjevalniki, notranje kljuke za izstop, gumbi za pomik stekel in ogledal ter vse odlagalne površine. Prav tako je temeljito razkužena armaturna plošča in celotna kabina avtodoma. Tekstilna površina (tudi vzmetnice) je globinsko očiščena in površinsko prebrisana z razkužilom. Usnjene prevleke so prav tako razkužene, kljub temu, da alkohol v razkužilu ne uničuje usnja, je le ta še dodatno premazan s sredstvom za nego usnja. V bivalnem delu avtodoma so očiščene in dezinficirane komandna plošča, palica tende, ročaj vstopa, okenske kljuke, hladilnik, ročaji omar, kljuke vrat, stikala za luči ter v kompletu kuhinjski blok in kopalnica. Očiščena in dezinficirana je tudi zunanjost avtodoma. Seveda po uporabi tudi vi poskrbite, da avtodom očistite in dezinficirate oz. po dogovoru kot je navedeno v navodilih in pravilih, ki ste jih prejeli – izposoja avtodomov.

Pred odhodom dodajte v avtodom še zaščitno opremo
Izposoja avtodomov se začne tako, da vam bodo ponudniki avtodomov podrobno razložili uporabo avtodoma ter vam svetovali, kaj vse spada med obvezno opremo, ki jo poleg avtodoma potrebujete, na kaj vse morate biti pozorni. Če izpostavimo samo nekaj pomembnih komponent, ki jih je treba preveriti; ali je polna plinska jeklenka, kako polna je vgradna baterija, ali je v pnevmatikah dovolj tlaka, je rezervoar za vodo čist in poln, morate dotočiti gorivo itd. V korona časih pa obvezni opremi, pregledu pred odhodom, vsej potrebni opremi za počitnice, dodajte še vso zaščitno opremo, ki je potrebna za zaščito pred virusom. Tu imamo predvsem v mislih zaščitne maske za obraz, rokavice in razkužila.

Pa srečno pot in uživajte na počitnicah.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki