Nega obraza

Nega obraza za sijoč nasmeh

Koža je naš največji organ. Pa ji zato posvečamo dovolj pozornosti? To ve vsak sam zase. Večino kože lahko prekrijemo z oblačili. Obraza pač ne. Izjema so nekatere druge kulture. Tako je naša koža na obrazu izpostavljena čisto vsem zunanjim vplivom. Ti pa so tako dobri kot slabi. Zato je nega obraza še kako pomembna.

Koža srka iz okolja

Mikro pore našega obraza sprejemajo vse, kar se nahaja v naši okolici. Če imamo kožo na obrazu zdravo, bo ta vse te vplive dobro predelala. Tudi nega obraza je pri tem pomembna. Težjo nalogo pa koža ima, če je kakorkoli obremenjena. Lahko ima zamašene pore. Izsušena koža tudi ne more opravljati svoje naloge. Prav tako ne pretirano mastna. Tudi razne poškodbe vplivajo na delovanje kože na obrazu. Zato jo moramo še posebej čuvati.

Nega-obraza-za-sijoc-nasmeh

Kako vplivamo na stanje kože?

Na nepravilnosti na koži obraza vplivajo številni dejavniki. Največji med njimi je izsušena koža, kar lahko vsaj malce omili primerna nega obraza. Koža na obrazu je izpostavljena vsem zunanjim vplivom, zato jo moramo pogosto umivati. Prav tako pa potrebuje koža hrano tudi z notranje strani. Zato ni odveč razmišljanje, kaj in kako jemo. Predvsem pa je pomemben zadosten vnos tekočine v telo. V tem primeru je tudi pomembna čista hladna voda. Ta zelo blagodejno vpliva na obraz od zunaj in znotraj.

Druga taka nepravilnost se pojavlja z leti. Zaradi raznih hormonskih sprememb se v telesu dogajajo različni pojavi. Zato je nega obraza še kako pomembna. Koža nam bo večno hvaležna. Mi pa bomo ostali sijoči vse dni svojega življenja. Skozi različna življenjska obdobja se nam dogajajo različne stvari. Prav vse pa vplivajo na naše hormone in posledično na kožo. Koža na obrazu pa vse to lepo pokaže. Če že lahko pokrijemo vse dele telesa, obraza pač ne.

Vplivi okolja na kožo na obrazu so tudi zelo pomemben dejavnik za njeno stanje. Veter in sonce sta najnevarnejša. Vendar se ju najmanj zavedamo. Sledijo jim drobni delci nesnage, ki se nahajajo v onesnaženem okolju. Velikokrat se to dogaja, žal, ravno v delovnem okolju. Zato se tega še manj zavedamo. Koža na obrazu pa to dobro občuti in se nam to slej ko prej maščuje. Zato moramo na kožo na obrazu zelo paziti. Ustrezna nega obraza je zato še toliko bolj priporočljiva.

Najmanj prijetne za kožo na obrazu pa so razne poškodbe. Zato moramo obraz dobro čuvati. Kar menim, da v večini primerov tudi ga. Če pa že pride do poškodbe, moramo z njo skrbno ravnati, da se koža na obrazu čim prej povrne v vsaj približno normalno stanje. K temu lahko veliko pripomoremo sami. Nekaj pa je tudi na medicinskem osebju.

Kaj lahko naredimo za bolj zdravo in sijočo kožo na obrazu?

Tu pa je še ena krasna rešitev za naš utrujen obraz. Nega obraza s pomočjo strokovnjakov, ki znajo s pravo kozmetiko pomagati koži na našem obrazu. Ti strokovnjaki se imenujejo kozmetičarji oziroma večinoma so to  kozmetičarke. Oni popolnoma razumejo našo obrazno kožo. O tem so se učili in se praktično usposabljali na tem področju. Svoje delo pa opravljajo v posebnih, za to namenjenih prostorih. Kozmetičnih salonih. S pomočjo odličnih kozmetičnih izdelkov pa nam vrnejo sijoč obraz.

Ob obisku kozmetičnega salona se nam kozmetik povsem posveti. Ker smo ljudje edinstveni, je taka tudi naša koža. Zato je najprej potreben temeljit pogovor. V večini primerov kozmetik že na videz oceni našo kožo. Včasih pa mora vzeti tudi kakšen površinski vzorec. Potem sledi pogovor o obravnavi. Velikokrat je potrebno za pravi uspeh večkrat obiskati kozmetični salon.

Nega obraza s pomočjo naravnih kozmetičnih izdelkov našo kožo nahrani in osveži. Tudi za kožo v zrelejših letih se da lepo poskrbeti s pravo obravnavo in kozmetiko. Vse nečistoče z obraza se odlično odstranijo s pomočjo pilingov. To je masaža obraza z grobimi delci, ki čistijo kožo. Mišično maso na obrazu lahko dobro osvežimo s pravo masažo. Manjši poseg pa se da opraviti tudi z odstranjevanjem dlačic na obrazu, ki tja ne sodijo. Vse to in še več vam nudijo strokovnjaki s področja nege kože, kozmetiki. Naj bo vaša nega obraza res učinkovita.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki