Poslovna darila

Ne tako običajna poslovna darila

Poslovna darila je vedno težje izbrati. Dejansko imajo ljudje skoraj že vse, vendar poslovni partnerji in najboljše stranke še vedno pričakujejo darila, kajti to jim daje občutek cenjenosti in pozornosti. Ne gre toliko za samo darilo, za predmet, kot za gesto. Tako je pri večini ljudi, nekateri pa cenijo tudi dragocenosti same po sebi. Sami veste, če poznate svoje poslovne partnerje in stranke, katera poslovna darila bi jim lahko poklonili, le če vam nekdo da dobro idejo. Ali pa tudi ne. Tudi v primeru, da se vam niti sanja ne, kaj bi protislovni partner pričakoval, se najdejo izvirna in inovativna poslovna darila, ki ne morejo zgrešiti svojega cilja in namena. V članku vam namignemo nekaj idej za darila, ki jih lahko poklonite poslovnim partnerjem glede na njihov tip osebnosti in okusa. Če ne veste, kaj bi še podarili ob svečanostih, dogodkih in praznikih, potem je ta članek pravšnji za vas.

Poslovna darila za zahtevne stranke s stilom

Ni vsak človek zadovoljen z malim. Nekateri ljudje obeh spolov potrebujejo res oblilo pozornosti in blišča, vendar so darila, ki jih bodo vseeno zadovoljila, kljub zahtevni osebnosti. Takšna poslovna darila morajo biti obvezno v lični darilni vrečki in glejte, da bo res lepo oblikovana z vašim logotipom in seveda lepim, izvirnim sporočilom. Takšne vrečke lahko uporabite, tako za zahtevne poslovne partnerje, kot tudi za delavnice, srečanja in zaposlene.

V poslovno vrečko sodijo vizitka, posvetilna kartica, kakšen res dober svinčnik, stojalo za vizitke ali svinčnike za na mizo, opojna dišava in slovenska sladica ali kaj domačega. To so super drobnarije, ki jih lahko uporabite čisto za vsako stranko ali poslovnega partnerja. Če hočete biti res izvirni, potem si omislite tudi eko pisala iz naravnih materialov.

poslovna darila

Pika na i pa so posebna premium darila, ki so res neobičajna poslovna darila in so lahko precej draga. Tako darilo podarite nekomu, ki vam res prinaša večje koristi. Ali pa nekomu, ki ga zares cenite. Med taka darila sodijo naslednja darila:

 • Moška torba z naramnim pasom prestižne znamke Pininfarina. Namenjena je poslovnim moškim na vodilnih položajih. Narejena je ročno, iz finega usnja in poudarja človekovo eleganco, samozavest ter prodornost. Zanjo boste odšteli malo manj kot 300 evrov.
 • Zelo cenjena poslovna darila so tudi različna prestižna, kvalitetna in draga pisala, za katere boste odšteli med 60 in 120 evri na en kos, brez potiska in personalizacije. Tako je na primer pisalo Space Moon Landing, ki obeležuje 50 obletnico prvega človekovega koraka na Luni. Pisalo je narejeno iz magnezija ter prevlečeno z belim keramičnim filmom. Tudi oblika pisala spominja na površino rakete Apollo 11, ki je pristala na luni, zato ima pisalo podstavek iz kamna, ki simulira površino Lune. Konica pisala pa se ugnezdi na točne koordinate pristanka rakete na Luni.
 • Med neobičajna poslovna darila gotovo sodi vrhunsko pisalo Cambiano, ki je izjemnega videza, zlate barve in ni za običajno pisanje. To pisalo je izjemno, ker ima konico narejeno iz ethergrafa, kateri s pomočjo oksidacije dejansko mogoča pisanje in risanje. To pomeni, da pisalo sploh nima polnila, vendar se vseeno lahko uporablja in to neomejeno. S tem darilom boste res presenetili.

V višji razred poslovnih daril spadajo še druga kakovostna in neobičajna pisala, denarnice in obeski višjega cenovnega ranga in kvalitete.

Kaj pa poslovna darila za vsakogar?

Včasih je dobro imeti na zalogi nekaj poslovnih daril, ki jih lahko poklonite komur koli in jih bo vsak vesel. Za tak namen svetujemo poslovna darila srednjega cenovnega razreda ali malo cenejše in takšne, da so res uporabna, da jih bodo stranke imele nekaj časa in vam bodo delale reklamo, ali pa, da si jih bodo zapomnile. Poslovna darila, ki jih lahko vsakomur podarite, pa so na primer:

 • pisarniški pripomočki, med katere spadajo kalkulatorji, pisala, notesniki, beležke in pisani lističi za označevanje, koledarji, ure, namizne lučke;
 • zelo zanimiva so tehnološka darila, kot so LED svetilke, Power bank pisala, USB polnilci, bliskavica za telefon, Bluetooth slušalke in zvočniki, glasbena kapa, digitalni fotoaparat, dron, grelec za lonček, posebne oblike mišk za računalnik, okvirji za sliko, nosilci za telefon, palice za selfije;
 • ne morete zgrešiti tudi, če boste podarili kaj za dom ali kuhinjo, kot so na primer različne skodelice in bidoni ter flaške, avtomobilska termovka, deske za rezanje, kuhinjske tehtnice, različni pripomočki za izdelavo čaja ali kuhinjski pripomočki.

Ali so lahko darila za vaše stranke in partnerje okusna?

poslovna darila

Seveda so lahko poslovna darila tudi z okusom, pa ne samo oblikovalsko, ampak, da zares tudi zaigrajo brbončice. Taka darila ni dobro imeti preveč na zalogi, ker jim lahko poteče rok, se jih pa nabavi za posebne priložnosti, kot so prazniki ali obdarovanje zaposlenih. Poglejmo si nekaj okusnih, kulinaričnih in izvirnih daril:

 • antioksidanti, ki imajo okus čokolade,
 • borovničke s suhim sadjem,
 • škatla čokoladnih sporočil,
 • pisane čokoladne palčke, bučna semena s čokolado in brez,
 • ročno izdelana čokolada s solnim cvetom in sporočilom,
 • različne čokoladne tablice s sadjem, posebnimi okusi, pismom,
 • različne domače marmelade,
 • domače žganje in medice,
 • domači čaji v posebnih embalažah, kot so epruvete,
 • konopljini izdelki, kava,
 • razne suhe domače dobrote in še bi lahko naštevali.

Vsa darila so lepo lično zavita. Večini so dodana sporočila in pisma tako, da vam ni treba za nič več skrbeti. Samo naročite, darila se lahko personalizirajo, natisnejo se nanje vaša sporočila in logotip pa so že pripravljena za obdarovance.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki