napihljiv grad

Napihljiv grad – kraljestvo zabave kar na domačem dvorišču

Pred kratkim je naš otrok praznoval rojstni dan in če imate svoje otroke potem veste, kako zahteven in zapleten je lahko proces organizacije popolne rojstnodnevne zabave. V glavi naših malčkov se porajajo tisoč in ena ideja kaj vse bi na ta dan lahko počeli. Ne samo, da imajo za zabavo popolnoma nemogoče ideje, na njo bi radi povabil prav vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen (vi pa se medtem držite za glavo in kar vidite, kako evri polzijo iz vaše denarnice). Ravno zato smo se mi odločili, da letos zabavo priredimo kar doma. Da pa se otroci nebi dolgočasili in bi bila zabava »res ful kul«, kot pravi naš otrok, smo se odločili, da najamemo napihljiv grad pri Napihljivčku.

Kako je napihljiv grad poskrbel za popolno domačo rojstnodnevno zabavo?

Odločili smo se, da napihljiv grad najamemo kar za cel vikend. Ne samo, da vam v tem primeru igralo dostavijo na dom (in ga po koncu vikenda seveda tudi odpeljejo), vašim otrokom poleg zabave ostane še en cel dan, ko lahko sami uživajo na igralu.

Naš otrok se je po zahtevnem premisleku (»Mami, jaz hočem Brona, ker je on najbolj kul!«) odločil za napihljiv grad »Bron«, ki ima veliko skakalno površino, plezalno steno in res velik dvojni tobogan. Preverili smo, da imamo na vrtu za igralo dovolj prostora, nato pa smo igralo rezervirali in se dogovorili za termin dostave. Dan pred zabavo so nam napihljiv grad dostavili na dom, pri čemer je naš otrok od samega navdušenja nekontrolirano poskakoval. Poleg dostave smo prejeli vse, kar smo potrebovali za postavitev igrala, zato je bil celoten proces postavitve res hiter in enostaven. Na dan zabave je bil grad (na veliko veselje našega mulčka) postavljen samo v nekaj sekundah in preostanek časa smo lahko posvetili organizaciji drugih elementov, kot so okrasitev, hrana in ostalo.

Ure in ure brezskrbne zabave

Ob prihodu otrok je bilo navdušenje (po pričakovanjih) neizmerno. Vsi so se hiteli sezuvati in plezati na igralo, da bi se lahko čimprej spustili po velikem toboganu. Idej za zabavo in igro kar ni zmanjkalo. Otroci so na igralu lovili ravnotežje, poskakovali po skakalnih površinah, tekmovali v plezanju in neizmerno uživali v spuščanju po toboganu.

Staršem ni bilo potrebno skrbeti za organizacijo različnih iger in aktivnosti, morali smo se celo zelo potruditi, da smo otroke pripravili do tega, da so si  med igro vzeli nekaj trenutkov, da so pojedli pico in upihnili svečke na torti.

Težko je opisati s kakšnim užitkom smo starši opazovali svoje otroke, ki so svoji domišljiji pustili prosto pot in si sproti zamišljali vedno nove načine igranja in sodelovanja. Ker je napihljiv grad mehak, nima ostrih robov in je narejen iz varnih materialov, smo se lahko brez skrbi tudi sami sprostili. Celo popoldne smo lahko na ležalnikih uživali v toplem soncu, kramljali ob kavici in poslušali vrvež zabave in otroški smeh.

 

Napihljiv grad spodbuja kognitivni in motorični razvoj otrok

Ne samo, da lahko s pomočjo napihljivih igral poskrbite za nepozabno zabavo, ampak lahko na ta način svoje otroke tudi spodbudite h aktivnemu gibanju in aktivnostim, ki bodo pripomogle k razvoju njihovih kognitivnih sposobnosti.

Različni elementi na napihljivih igralih otroke spodbujajo k medsebojni komunikaciji, sodelovanju in reševanju problemov. Otroci na ta način krepijo kreativnost, domišljijo in zmožnost logičnega razmišljanja. Skozi igro razvijajo tudi svoje jezikovne spretnosti, spomin in koncentracijo. Napihljiv grad poskrbi, da se otroci med igro aktivno gibajo, saj morajo ohranjati ravnotežje, premagovati ovire, plezati,… Z rednim gibanjem poskrbimo za mišic in kosti, vzdržljivosti in pomembnih motoričnih spretnosti.

Kje smo napihljiv grad najeli in kako zahtevna je postavitev igrala

Odločili smo se, da napihljivo igralo najamemo pri Napihljivčku. V ponudbi imajo na izbiro veliko modelov, ki so opremljeni z različnimi ovirami, plezalnimi elementi, tobogani in še več. Če se odločite za vikend najem vam igralo celo pripeljejo in odpeljejo, tako da ste lahko pri organizaciji popolnoma brez skrbi.

Če se odločite za napihljiva igrala najem vsebuje tudi vse ostalo, kar potrebujete za njihovo uporabo. Podlogo, na katero igralo postavite, puhalnik, s katerim igralo napihnete in pa kline, s katerimi lahko igralo pritrdite v tla. Postavitev je popolnoma enostavna, saj potrebujete samo električno vtičnico (in morda podaljšek). Igralo na podlogi razvijete, puhalnik priklopite na elektriko v nekaj sekundah bo pred vami stal napihljiv grad, pripravljen za uporabo. Tudi pospravljanje igrala vam vzame le nekaj minut, saj iz igrala samo spustite zrak in ga zložite.

Pri nas se je opcija vikend najema odlično obnesla – igralo so nam pripeljali na dom in ga po uporabi tudi odpeljali, zato nismo imeli nobenih težav z prevozom. Naši otroci so bili izjemno veseli tudi tega, da so dan po zabavi lahko še cel dan sami uživali med igranjem na napihljivem gradu.

 

Zabava, ki bo za vedno ostala v prijetnem spominu

Brez dvoma bomo napihljiva igrala še kdaj uporabili za popestritev zabave (ali pa bomo z njim otrokom pričarali res zabaven vikend). Vsi povabljeni so namreč potrdili (»Oči, jaz bom tudi imel napihljiv grad na svojem rojstnem dnevu!«, da je igralo poskrbelo za nepozabno praznovanje rojstnega dne. Otroci so se lahko cel dan igrali, zabavali in gibali na svežem zraku, starši pa smo v miru uživali v prijetnem popoldnevu. Velik nasmeh, ki je na obrazu našega zadovoljnega mulčka cel vikend segal od ušesa do ušesa pa je bil popoln dokaz, da smo tokrat z organizacijo rojstnodnevne zabave res zadeli v polno.

Če tudi vi razmišljate o tem, kako otrokom pričarati kraljestvo zabave kar doma, se obrnite na izposojo napihljivih igral Napihljivček, kjer boste zagotovo našli pravi napihljiv grad za vaše nadobudneže!

Rate this post

Avtor prispevka:

238   Posts

Vsi prispevki