bohinjska bistrica - bohinj

Bohinjska Bistrica je zelo “vroča” turistična destinacija v Sloveniji

Že razmišljate, kam se boste odpravili takoj, ko bo karantene konec in se bomo lahko ponovno prosto gibali po Sloveniji? Kaj pravite na obisk Gorenjske, kjer se skriva zares veliko lepih krajev, ki se jih izplača raziskati? Lahko se odpravite v Bohinj, kjer bo v zimskem času prav posebno vzdušje, še posebej v primeru, da bo veliko snega. Če iščete prenočišče v teh koncih, vam lahko zaupamo, da so apartmaji Bohinjska Bistrica izjemno priljubljena izbira tako med domačimi, kot tudi tujimi turisti. Čedalje več se jih namreč odloča za najem apartmaja. Kot kaže hoteli niso več tako priljubljeni, kot so bili nekoč. Menimo, da je to zaradi cen. Apartmaji se v Sloveniji lahko dobijo po bistveno nižjih cenah in v današnjih časih je to seveda še kako pomembno.

V kakšnem vremenu se obisk najbolj izplača?

Gorenjska se lahko torej pohvali z zelo veliko lepimi kraji, ki so kot nalašč za enodnevni ali večdnevni izlet z vašo družino. Svetujemo vam, da se odpravite v te kraje v lepem vremenu, saj bo tako vaša izkušnja bistveno boljša. Če se boste denimo v Bohinj odpravili takrat, ko bo zelo slabo vreme, ne boste tega kraja doživeli na način, kot se spodobi. Pomembno je namreč, da imate lepo vreme, da lahko raziskujete okoliške kraje, da se lahko prosto sprehajate naokoli itd., saj je to tisti pravi čar te lokacije. Bohinjska Bistrica zagotovo spada med ene najbolj zanimivih lokacij med turisti, to pa zato, ker se nahaja na odlični lokaciji.

bohinjsko jezero

Nekateri ljudje se odločijo za najem apartmaja ali kakšne druge turistične namestitve v Bohinjski Bistrici predvsem zato, ker je le ta praktično v nesporedni bližini Bohinjskega jezera, prav tako pa je relativno blizu tudi Blejsko jezero. Do Blejskega jezera se morate sicer odpraviti z avtomobilom, saj v nasprotnem primeru pot vseeno ni tako kratka, toda vožnja traja le nekaj minut, tako da ne bi smela biti večji problem.

Kaj si lahko ogledate v teh krajih?

Ko se boste potikali po teh krajih vam svetujemo, da si ogledate prav vse turistično najbolj zanimive kraje. V Bohinju si lahko tako ogledate jezero Bohinj, lahko se odpravite do Bohinjske Bistrice, kjer se nahaja lepo urejeno kopališče, vsem ljubiteljem narave svetujemo, da se odpravite tudi do slapa Savica, ki je zares nekaj posebnega in z razlogom spada med ene najbolj znanih in tudi najlepših slapov v Sloveniji. V teh krajih boste lahko našli tudi zelo dobre restavracije in picerije, kjer si lahko privoščite dobro kosilo. V primeru, da se boste v te kraje odpravili v glavni turistični sezoni vam svetujemo, da predhodno naredite rezervacijo, kajti picerije in restavracije so na tej lokaciji zelo rade precej zasedene, kar pomeni, da boste brez rezervacije kaj hitro ostali brez proste mize.

slap savica

Kakorkoli že, če se odpravljate na Gorenjsko iz Ljubljane ali okolice, boste imeli le kakšno dobro uro vožnje. Pot do Bohinjske Bistrice je lepo urejena in običajno zelo lepo prevozna. Lahko se zgodi, da bo v primeru močnega sneženja prišlo do kakšnih zastojev itd., ampak to so že izredne razmere, ko seveda povzročajo preglavice vsem po vsej Sloveniji in ne samo na Gorenjskem. Svetujemo vam, da vedno pred odhodom preverite vremensko napoved in dobro premislite ali se izplača iti na pot, da ne boste brez potrebe naleteli na kakšne težave.

Koliko stanejo apartmaji v Bohinjski Bistrici?

Omenili smo že, da se izplača v Bohinjski Bistrici najeti apartma, kajti tako boste privarčevali nekaj denarja. Če bi se odločili za hotel, bi zagotovo morali plačati več. Kakorkoli že, cene apartmajev so na turistično najbolj znanih lokacijah kar precej visoke in v Bohinjski Bistrici žal ni prav nič drugače. Tudi tukaj se v glavni turistični sezoni cene dvignejo precej visoko. Običajne cene so nekje med 80 – 120 € na noč, seveda pa se vedno najdejo nastanitve, ki so bistveno dražje, ali pa obratno – bistveno cenejše. Cena je odvisna predvsem od vaših pričakovanj in želja. V kolikor si želite lep in dobro opremljen apartma, boste zanj morali odšteti kar nekaj denarja, v kolikor pa se boste odločili za najem apartmaja, ki je nekoliko slabše opremljen, ni tako modern in se ne nahaja na najbolj TOP lokaciji, potem ne gre pričakovati neke visoke cene. Če se odpravljate na to lokacijo z namenom, da boste raziskovali Gorenjsko in da ne boste veliko časa prebili v apartmaju, potem je vsekakor najbolje, da se odločite za najem nekoliko bolj ugodnega apartmaja, saj tako ali tako ne boste v njem prebili veliko časa.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki