Dekorativni kamen

Kako lahko na unikaten način polepšate svoj dom?

Če se ozrete po svojem domu, ali vas kaj zmoti? Bi radi kaj spremenili? Če se vam zdi vaše stanovanje pretemno, ali pa preprosto želite pričarati živahnejše vzdušje, v katerem se boste lahko sprostili že ob pogledu na stene ali tla, potem je vsekakor vredno razmisliti o vseh možnostih, ki jih ponuja kakovosten dekorativni kamen, s katerim lahko na zelo izviren način polepšate zunanje in notranje površine.

Za poživitev sten s pridihom narave se zelo dobro obnesejo stenske obloge iz naravnih materialov, kot je na primer bunja kamen. Če še niste slišali zanj, si lahko več o tem preberete na spletni strani podjetja PietraProject: https://www.pietraproject.si/dekorativni-kamen/bunja-split-face, kjer so podani natančnejši opisi posameznih materialov.

Bunja kamen je primeren za notranje in zunanje prostore

Za prenovo doma lahko poleg pohištva in ostalih stavbnih elementov ravno pazljivo izbran dekorativni kamen postane tisti ključni element, ki vdihne novo življenje prostoru. Skupaj s pohištvom namreč lahko bistveno prispeva k vzpostavitvi občutka domačnosti in topline v notranjih prostorih, kot tudi lahko poskrbi za izjemno eleganten videz zunanjosti zgradbe. Prav zato je izredno pomembno, katero stensko ali talno oblogo boste izbrali.

Kot stenska obloga se odlično obnese bunja kamen, ki je na voljo v številnih naravnih odtenkih, od svetlih do temnejših. Z izbiro takšne stenske obloge boste lahko opremili prostor v ambientalnem stilu, a je zelo priljubljen tudi med ljubitelji klasičnih slogov.

Bunja-kamen

Številne možnosti uporabe v notranjih in zunanjih prostorih

Njegove lastnosti so sicer podobne tistim, ki jih ima dekorativni kamen. Ker ga lahko uporabite za opremo notranjih in zunanjih površin, so možnosti uporabe neštete. Če ste lastnik počitniškega objekta ali poslovnega prostora, ki potrebuje osvežitev, potem je bunja kamen zagotovo prava izbira. Uporabite ga lahko tudi v manjših količinah, če želite poživiti le kak kotiček stanovanja, z njim pa lahko poleg sten tudi obložite kamin, stebre, škarpe, in podobno.

Prednosti stenskih oblog iz naravnih materialov

Njegova največja prednost je ta, da na zelo naraven način lahko pričara sodoben videz, predvsem pa velja poudariti, da njegov videz nikoli ne zastara. Poleg tega je bunja kamen na voljo v res pestri izbiri barvnih odtenkov. Ker gre za naravni material, noben kos ni enak prejšnjemu, ter je popolnoma neponovljiv. Tako je vsak položen kos unikat sam po sebi.

S svojo izjemno površinsko obdelavo poskrbi, da ob sončni svetlobi, ki posije na njegovo površino, pričara občutek topline in ustvarja prijetno vzdušje. Zahvaljujoč svoji visoki estetski vrednosti je priljubljena izbira vseh navdušencev nad minimalizmom ter ljubiteljev naravnih, zemeljskih barvnih odtenkov.

Bunja kamen

Dobro kljubuje vsem vremenskim razmeram

Morda ena od največjih prednosti, ki jih ima bunja kamen, pa je zagotovo njegova izjemna odpornost na vremenske vplive, kar vam omogoča različne načine vgradnje. Zaradi te pomembne lastnosti je zanj značilno, da med dolgotrajno izpostavljenostjo različnim vremenskim vplivom ne zbledi in ne izgubi svoje naravne barve.

S surovo obdelano površino vam bunja kamen doda vsaki zgradbi manjkajočo razgibanost. Ker odlično kljubuje zunanjim vremenskim razmeram, se ne kruši. Zato je primeren tudi za vgradnjo na poslovne stavbe. Ravno tako lahko izbirate med številnimi različnimi oblikami, barvami in dimenzijami, zato je njegova vgradnja lahko povsem prilagojena vašim željam.

Kje lahko uporabite dekorativni kamen?

Tudi dekorativni kamen lahko uporabite kot dodatni okrasni element, ki poživi notranje in zunanje površine. Ker tako kot bunja kamen ponuja različne možnosti površinskih obdelav, in je na voljo v različnih dimenzijah ter barvnih kombinacijah, je njegova uporaba lahko resnično vsestranska. Lahko ga uporabite kot stensko ali talno oblogo.

Če bi radi prenovili svojo kopalnico ali kuhinjo, so za to najbolj primerne travertin plošče s svojimi gladkimi površinami. Te so zaradi svojih lastnosti enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Ker so odporne na vremenske vplive pa jih lahko tudi uporabite kot talne obloge na zunanjih površinah. Ena od številnih estetskih prednosti je vsekakor prisotnost drobnih kristalov znotraj materiala, zaradi česar se ob lomu svetlobe, ki se premika pod različnimi koti, ustvari vtis trodimenzionalnosti.

Dajte svojemu navdihu prosto pot

S svojimi naravnimi vzorci in zemeljskimi odtenki lahko eksperimentirate in se pri opremljanju prepustite svoji domišljiji. Tako boste lahko z različnimi oblikami ter načini polaganja ustvarili ambient, ki bo popolnoma ustrezal vsem vašim potrebam.

V primeru, da iščete kakovosten dekorativni kamen in potrebujete več informacij o tem, obiščite spletno stran podjetja PietraProject, kjer boste našli veliko podrobnih opisov posameznih talnih in stenskih oblog.

Številne možnosti vgradnje in enostavna montaža

Razveseljiva novica za vse, ki jih čaka prenova kopalnice, je zagotovo ta, da dekorativni kamen spada med tiste materiale, ki ne potrebuje zapletenega postopka montaže. Tako lahko ne glede na to, katero variacijo si boste izbrali, na čim manj stresen način dobite končno podobo vaše nove kopalnice, kot ste si jo zamislili.

Če se odločite za dekorativni kamen, boste zagotovo svoj dom rešili blede monotonosti in mu vdihnili vsaj malo življenja. Lahko izbirate med mozaično postavitvijo, lahko se odločite za različice iz klanega kamna, ali pa izberete kombinacijo treh različnih slogov, v katerih se prepletajo različne vrste tega edinstvenega naravnega materiala.

5/5 - (1 vote)

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki