6 nasvetov kako izbrati najbolj primerno poročno obleko

Poročne obleke so ena najpomembnejših zadev na poročni dan mladoporočencev, pa naj gre za nevesto ali ženina, oba naj izgledata kot iz pravljice, usklajeno ter srečno, saj taka tudi sta na ta izjemni in edinstveni dan v njuni partnerski zvezi. Ste vedeli, da tudi poročne obleke, tako kot prstan in zaobljuba, krojijo doživljenjsko usodo in srečo novoporočencema? Seveda, saj obleka naredi človeka in pokaže našo notranjost na zunaj. Zato naj bo bogata.

Nevesta in prav tako ženin imata veliko skrb, kako izbrati pravo poročno obleko zanjo in zanj. Na trgu je poplava različnih oblek, od cenenih do super dragih, od zastarelih do modernih, od všečnih do tistih, ki niti ne zgledajo najbolje. Če nimate lastnega stilista in nimate smisla za modo ali dobrega občutka za estetiko, je najbolje, da se posvetujete glede poročne obleke s strokovnjakom, ki z ljubeznijo in predanostjo za vas izbira prav posebni obleki za ta dan. Tako boste pripravljeni na pogovor z njim, zato si preberite spodaj, kako lahko obleko že sami izberete in predlagate svoj izbor za nevesto in za ženina. Boste videli, ali ste zadeli v črno. Ne preizkušajte pa tega na sam poročni dan, raje bodite prej prepričani, da ste v najboljši možni obleki za vas.

Ugotovite svoj karakter in prilagodite poročno obleko sebi

Poročne obleke naj izražajo karakter mladoporočencev navzven, saj se bodo v takih oblekah na poročni dan počutili najbolje in bodo zares prave zvezde tega dneva ter tudi skozi vse življenje. Občutki, ki jih bosta nevesta in ženin občutila ta dan, ju bodo spremljali vse partnerstvo, zato naj bodo čim bolj srečni, zadovoljni, polni energije, ljubezni in medsebojnega razumevanja ter spoštovanja.

Ljudje smo različnih karakterjev, eni so kolerični in hitrih reakcij ter čustev, in zelo močni drugi so bolj melanholični in mirni ter vsemu prilagojeni, tretji so zelo priljubljeni in živahni ter radoživi, četrti so modreci in misleci, potem so še taki, ki se ne obremenjujejo in so zelo uravnoteženi. Poročne obleke so lahko prilagojene tem tipom osebnosti tako, da izražajo njihov karakter, ki je lahko temperamenten in vroč, hladnokrven in umirjen, intelektualen ali ljubek in nežen, neglede na spol. Dostikrat sta bodoča zakonca različnih karakterjev, saj vemo, da gredo nasprotja skupaj in se zelo dopolnjujeta, zato je v teh primerih morda dobro kombinirati celo oba karakterja in narediti kontrast. Sploh, če sta oba karakterja izrazita in močna. Kljub različnosti pa naj izražat neko usklajenost in harmonijo.

Poročne obleke lahko odrazijo vse vrste karakterjev z načinom krojenja ter z barvami in različnimi aktualnimi modnimi dodatki, tako za nevesto, kot tudi za ženina. Na razpolago je običajno veliko krojev in barv najrazličnejših proizvajalcev. Najbolje je izbrati kakovostne proizvajalce in če želite biti edinstveni ter unikatni, izberite butik, kjer znajo najti takšne obleke na sejmih in jih imajo na razpolago. Seveda gledajo na to, da so poleg kakovosti te obleke vedno v trendu po najbolj zadnji modi, da boste izgledali v korak s časom, razen, če je vaš karakter bolj retro in želite zgledati kot naši predniki iz prejšnjih stoletij ali in časov princesk in princev. Tudi za takšne se bodo našle primerne obleke.

Kako praktična naj bo vajina poročna obleka?

Poročne obleke so lahko tudi zelo praktične, odvisno je od tega, kako jih želite nositi. Če želite, da je vaša obleka samo za ta dan in jo boste potem shranili, potem naj bo ta obleka res neobičajna, razkošna in bogata tudi z okrasjem, da bo obeležila enkraten dogodek za vse čase in da bodo fotografije mladoporočencev veličastne.

porocna-obleka

Če pa želite, da bodo poročne obleke za nevesto in za ženina bolj praktične, pa se razlikujejo od poročnih oblek za enkratni dan in nošenje.  Ženske poročne obleke je malo težje skrojiti tako, da bodo bolj praktične in uporabne tudi za druge svečanosti ali za sprehod preko rdeče preproge, vendar spretni modni oblikovalci ter krojači zmorejo premagati tudi to oviro. Za take obleke se bodo odločile tiste ženske, ki niso toliko nagnjene k čustvenosti in sanjarjenju in so bolj praktične pri vsem v življenju, tudi pri financah. Prav zato izberejo res kakovostno obleko za vse svečane priložnosti in jo oblečejo še večkrat po poročnem dnevu. Tako tudi prehranijo. Vsekakor jo prvič oblečejo prav na poročni dan, zato imajo te obleke poseben status v omari.

Moške poročne obleke pa so namenoma narejene tako, da so največkrat zelo praktične in se jih lahko nosi ali za poslovne priložnosti ali svečanosti večkrat, saj moški niso tako zelo vezani prav na to obleko, saj so bolj racionalni in praktični, kar je tudi prav, zato sta zakonca tudi različna, da se dopolnita.

Kako izbrati obleke za različne postave?

Dogodi se, da je nevesta med poroko noseča, zato so poročne obleke za nosečnice skrojene prav za mlade bodoče mamice. Če ste v tej fazi, razmislite, da se odločite za nosečniško obleko, ki bo zelo lepo poudarila materinstvo in posebno lepoto noseče ženske, ki je v družbi tako cenjena. Poročne obleke za mamice so lahko tudi take, da so še kasneje praktične, tudi ko se trebušček več ne pozna, so pa za nosečnice seveda zelo udobne, saj upoštevajo okrogli trebušček in ne tiščijo.

Na razpolago so tudi poročne obleke za močnejše postave, da izgledajo zelo atraktivno in seksi, saj so te obleke posebej skrojene za take postave. Za moške pa so obleke narejene tako, da se jih da za vsako postavo posebej ukrojiti, da moškemu res obleka pristaja, saj so moški nasploh izjemno različnih postav, višin in oblik.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki