samohodne baterijske kosilnice

Samohodne baterijske kosilnice: Brez truda do popolne zelenice

Ste tudi vi po vsaki poletni sezoni popolnoma naveličani nad utrujajočo se košnjo in travo, ki neprestano raste? Tudi mi poznamo ta občutek. Zamudno sprehajanje po zelenici, težke in okorne kosilnice, neravne linije … Ampak ni treba, da je temu tako. Trg namreč dan danes ponuja tako kakovostne kosilnice, da je lahko košnja čisto enostavna oziroma mnogim celo v užitek. Med bolj naprednimi kosilnicami so tudi baterijske kosilnice samohodne. Te z zmogljivo baterijo in močjo poskrbijo, da je košnja lahkotna in učinkovita. Še niste slišali za njih? Potem ne veste, kakšnega vrtnega pomočnika zamujate.

V nadaljevanju članka vam predstavimo, zakaj so samohodne baterijske kosilnice EGO Power + v samem vrhu kosilnic, kaj so njihove prednosti in kakšni modeli so na voljo.

samohodne baterijske kosilnice

S katerimi prednostmi se ponašajo samohodne baterijske kosilnice?

Kot že zgoraj omenjeno, so samohodne baterijske kosilnice EGO Power + izdelane tako, da olajšajo košnjo oziroma jo v veliki meri opravijo kar ‘same’. To jim omogoča predvsem zmogljiva baterija, ki ima dolgo življenjsko dobo in izredno moč. Pa tudi brezkrtačni motor z velikim navorom, ki poskrbi za učinkovitost košnje. Poleg tega pa se te kosilnice ponašajo tudi s samodejnim pogonskim sistemom. To pomeni, da jih ni potrebno potiskati po travi, ampak se samodejno premikajo naprej. Pri nekaterih modelih pa lahko med drugim določite tudi to, kako hitro naj se kosilnica premika. Samo pritisnete torej na gumb, da se prižge baterija kosilnice, in že se lahko lahkotno sprehajate in kosite. Sliši se super, kajne?

Ker samohodne baterijske kosilnice niso težke in okorne, je z njimi zelo enostavno tudi obračanje in doseganje najbolj nedostopnih kotičkov zelenice. Njihova prednost pa je tudi to, da so zložljive in jih lahko pospravite tudi v najmanjše prostore. Kot že samo ime pove, pa te kosilnice prav tako ne delujejo na bencin. V zrak tako ne oddajajo škodljivih izpuhov, med košnjo ni neprijetnih vonjav, delovanje kosilnice pa je tiho in prijetno. Samohodne baterijske kosilnice EGO Power + so torej pravzaprav okolju prijazne. Omogočajo pa tudi nizke stroške vzdrževanja. V tem primeru namreč ne boste potrebovali goriva, olja, zaganjalnih vrvic ali menjavanja svečk in filtrov.

Zaradi tega se lahko posledično te kosilnice primerjajo z vsemi bencinskimi kosilnicami oziroma jih večinoma celo prekašajo. Brez težav pa se kosajo tudi z električnimi kosilnicami. Nimajo namreč električnega kabla in omogočajo svobodo gibanja. Pa še baterija za kosilnico se napolni v relativno hitrem času. Ni torej težav, da bi pokosili samo delček zelenice in nato čakali na polno baterijo. Te kosilnice omogočajo učinkovito košnjo vse do 1200 kvadratnih metrov površine.

samohodne baterijske kosilnice

Kakšni modeli kosilnic EGO Power + so na voljo?

Ker pa tudi pri kosilnicah obstaja več različnih modelov, vam v nadaljevanju natanko predstavimo nekaj najbolj priljubljenih EGO Power + samohodnih baterijskih kosilnic.

Za tiste, ki imajo manjše travnate površine in ne potrebujejo samohodne baterijske kosilnice z najbolj sodobnimi funkcijami, se priporoča model EGO Power+ LM1702E-SP – KIT. Gre za osnovno, a vendarle dovolj napredno baterijsko kosilnico. Je trpežna, močna in učinkovita. Omogoča zadostno širino reza in ima veliko prostornino koša, zaradi česar je z njo možno tudi mulčanje trave.

Zelo podobna, a še z nekaj dodatnimi funkcijami je tudi baterijska kosilnica EGO Power+ LM2021E-SP – KIT. Ta ima kovinsko ohišje, dodan stranski izmet in zmogljivejši motor, zaradi česar je košnja še bolj učinkovita in možna v večjem obsegu. Omogoča tudi hitro polnjenje in avtomatsko spreminjanje nastavitev košnje. Poleg tega pa ima vgrajene še LED luči, zaradi katerih boste z njo brez težav kosili tudi, ko se zunaj že zmrači.

Za najbolj zahtevne urejevalce zelenic, pa je tukaj še ‘kralj’ med EGO Power + baterijskimi kosilnicami – Z6 Zero Turn baterijska kosilnica EGO Power+ ZT4201E-S VOLAN – KIT. Ta baterijska kosilnica je podobna bencinski traktorski kosilnici, le da je veliko zmogljivejša. Ima 10 različnih višin košnje, omogoča 107 centimetrov širine reza ter košnjo kar 8000 kvadratnih metrov površine. Poleg tega ima tudi štiri brezkrtačne motorje, ki skupno dosežejo moč kar 22KM. Pa tudi revolucionarno tehnologijo e-Steer, ki omogoča obračanje na mestu ter volan z več načini delovanja. Na voljo so še pametne LED luči, inovativen LCD ekran, ki prikazuje stanje baterije, nastavljiv sedež ter držalo za telefon in pijačo. Lahko bi torej rekli, da so te samohodne baterijske kosilnice že skoraj kot sodobni avtomobili, s čimer košnja zagotovo ni dolgočasna in naporna.

samohodne baterijske kosilnice

Koliko stanejo samohodne baterijske kosilnice?

Glede na vse naštete prednosti in raznovrstne modele zagotovo ne preseneča, da so samohodne baterijske kosilnice EGO Power + v samem vrhu kosilnic in so vse bolj priljubljene med kupci. Ampak koliko pa je treba odšteti za tovrstno kosilnico?

Cena samohodnih baterijskih kosilnic lahko precej varira. Odvisna je predvsem od tega, kakšne so vaše želje in potrebe pri nakupu kosilnice. Kot zgoraj predstavljeno, so namreč na voljo raznovrstni modeli, ki ponujajo različne funkcije in doseg. Če želite najbolj sodobno baterijsko kosilnico, ki je na trgu, ali se morda s košnjo ukvarjate celo profesionalno, lahko za takšno kosilnico odštejete okrog 6.000 evrov ali več. V kolikor pa bi zgolj radi izkusili prednosti, ki jih ponujajo samohodne baterijske kosilnice ter imate manjše travnate površine, pa vam morda zadošča bolj osnoven model. Ta je na voljo že za dobrih 700 evrov.

Za katerikoli model že se boste odločili, pa vam pri Vrtni stroji Žibert zagotavljajo, da bo baterijska samohodna kosilnica vaš najboljši vrtni pomočnik, košnja pa prijetno opravilo.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki