servis avtomatskih menjalnikov

Katere napake lahko opravi servis avtomatskih menjalnikov?

Servis avtomatskih menjalnikov pride v poštev takrat, ko je redno treba premenjati olje v menjalniku na določeno število kilometrov ali pa na časovno obdobje. Avtomatski menjalniki so različni in imajo lahko različne okvare, zato bodite pozorni na simptome, ki lahko kažejo na okvaro menjalnika. Vendar so simptomi za pokvarjen menjalnik podobni. Če ne boste prepoznali simptomov okvar avtomatskih menjalnikov, lahko pride do resne okvare, ki zna poškodovati avto. V tem primeru vam bo servis avtomatskih menjalnikov, ki ga dobite na tej povezavi https://avtomatskimenjalniki-tit.si/ svetoval, da zamenja menjalnik, kar pa je večji strošek. Preberite si, kaj vam lahko pomaga rešiti menjalnik, še preden pride do resne in dokončne okvare.

servis-avtomatskih-menjalnikov-2

Kaj servis avtomatskih menjalnikov svetuje, če menjalnik škrta?

Ko smo vprašali servis avtomatskih menjalnikov, kaj je najbolj pogosta napaka ali simptom, ki lahko pove, da je nekaj narobe z menjalnikom, je serviser povedal, da bodite pozorni na značilno škrtanje v avtomatskem menjalniku. Ta neobičajen zvok se sliši pri menjavi prestav. Sliši se kot hreščanje ali drgnjenje. Zvok je tako neobičajen, da ga ne morete zgrešiti. Največkrat gre za to, da ni dovolj olja v menjalniku, zato takoj obiščite servis avtomatskih menjalnikov.

Če vaš avto ima možnost, da preverite nivo olja v menjalniku, potem boste res takoj vedeli, da ta zvok pomeni tudi to napako. Serviser bo manjkajoče olje dolil ali ga bo v celoti zamenjal, če bo ugotovil, da je preveč staro in obrabljeno in da vsebuje tudi kovinske opilke.

Lahko je napaka vaša, da niste pravočasno peljali avta na servis, ali da ste se preveč vozili in tega niste opazili. Lahko je napaka kje druge in da menjalnik dejansko pušča. To bo dober serviser preveril in napako seveda odpravil. Če menjalnik pušča, je velika verjetnost, da boste opazili tudi rjave madeže pod avtom. Obisk servisa je nujen.

servis avtomatskih menjalnikov

Ročica menjalnika se težko premakne

Menjalniki starejše izvedbe in kombinirani menjalniki, pri katerih lahko menjate prestave tudi ročno, se lahko začnejo zatikati pri prestavljanju. To boste občutili kot cukanje ali pa, da je prestavna ročica trda. Najverjetneje se je okvarila mehanska povezava med prestavno ročico in avtomatskim menjalnikom, zato jo bo servis avtomatskih menjalnikov zamenjal. Ta poseg je poceni in hiter.

Servis avtomatskih menjalnikov odpravi blokado menjalnika

Avtomatski menjalnik lahko zablokira in takrat ne boste mogli avta več premakniti z mesta. To je najverjetneje znak, da se je avtomatski menjalnik pokvaril in ga bo treba zamenjati, saj se je v njem pokvarila krmilna enota. Včasih menjalnik čisto zablokira, včasih pa prestavi v napačno prestavo.

To je tako resna napaka, da se ne smete voziti in vam mora avto vleka avto odpeljati naravnost na servis avtomatskih menjalnikov. Zamenjali vam bodo krmilno enoto in po potrebi še ostale dele menjalnika, če so okvarjeni.

Avto cuka, vibrira in se ne zažene

Te okvare so pogoste pri vseh avtih in gre za temeljno napako neizkušenih ali neveščih voznikov pozimi. Običajno se te napake, ko so vibriranje, cukanje ali da se avto noče zagnati znaki, da je avto preveč hladen. Največja napaka pri tem je, da avto še hladen ženete z veliko hitrostjo in obrati po cesti. Nekateri takoj, ko avto vžgejo, že močno pritisnejo plin ne glede na nizke temperature zunaj.

Takrat najbolj trpi avtomatski menjalnik. Poškodujete pa lahko tudi hidravlično enoto. Sodobni računalniški sistem pri novejših avtih vas bo o tem obvestil in ga upoštevajte. Obiščite servis avtomatskih menjalnikov, da vam to napako odpravi in v prihodnje naredite naslednje.

Vedno avto, ko ga vžgete, nekaj časa pustite v prostem teku, da se vse tekočine v motorju in menjalniku ogrejejo na delovno temperaturo. Tako boste avtu in vsem delom v njem podaljšali življenjsko dobo ter se izognili marsikateri okvari.

Možno pa je tudi, da je okvarjen hidravlični transformator. Ta okvara nastane, ker so v menjalniku kovinski opilki. Pomaga redni servis.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki