Kako vam lahko streč folija pride prav v vsakdanjem življenju?

Streč folija je raztegljiva folija in je poznana vsakomur. Največkrat se v gospodinjstvu ali tudi v pisarnah in proizvodnjah srečujemo z mini streč folijami ali standardnimi velikimi folijami za pakiranje. Mini streč folija ima debelino 12 μm in spada med nove generacije tehničnih folij, katerih struktura bazira na nano tehnologiji. To pomeni, da s tanjšo folijo dosežete enake učinke, kot z debelo in pri tem prihranite pri stroških. Tehnične streč folije so odporne na trganje in luknjanje, zato spadajo med folije nove generacije.

Kaj vse streč folija zmore pri vas doma?

Nano streč folija je tehnična folija nove generacije, ki je dosti bolj močna in zdržljiva zaradi nove nano tehnologije, saj ni potrebno, da bi imela veliko plasti, da bi bila zdržljiva in močna. Ker se prihrani pri številu plasti, iz katere je taka folija sestavljena, se prihrani na materialu in zaradi tega je cenejša. Nova tehnologija je pripeljala do tega, da je zavijanje in pakiranje sedaj bistveno cenejše, kot je bilo prej.

Streč folija, neglede na velikost in število plasti ter debelino, je zelo primerna za to, da z njo nekaj zavijete. V gospodinjstvu se streč folije uporabljajo na primer za zavijanje živil, da do njih ne pridejo zrak in bakterije. Tako so živila bolj sveža dlje časa in hkrati odporna na viruse in bakterije iz okolja.

Zavijate lahko na primer sendviče za na pot ali za v hladilnik, piščanca, piškote, burek, štrudelj in sadje. Lahko zavijete tudi več posod hkrati z namenom, da se jih zavaruje pred razsutjem med transportom. Tako zavite bodo tudi dosti bolj odporne in varne pred udarci ter praskami.

Kaj pa zavijanje daril in pošiljk?

Streč folija je čudovit pripomoček tudi za zavijanje daril ali pa za zavijanje paketov, ki se jih pošilja preko pošte in dostavne službe. Zavijete lahko en izdelek ali pa več njih hkrati. Tehnična nano folija se ne bo strgala niti takrat, če jo bo kdo preluknjal ali prerezal, saj je odporna na trganje in luknanje.

Če boste uporabili prozorno streč folijo, se bo skozi njo videlo, kaj je v njej zavito. Prozorna folija se največkrat uporablja za darila ali pa za zavijanje škatel in druge embalaže, ki bi jo radi zaščitili za na pot in je dobro, da se skoznjo vidi, kaj škatla vsebuje.

Lahko pa uporabite barvne streč folije, dobite jih v več barvah, ki so prozorne, barvne folije pa še lepo obarvajo embalažo v vašem stilu in barvah. Seveda pa se dobijo tudi neprozorne barvne folije, ki povsem zakrijejo vsebino, ki ste jo zavili.

Kaj-pa-zavijanje-daril-in-posiljk

Streč folija v vsaki pisarni

Dejansko je streč folija obvezen pripomoček v pisarnah. Danes se veliko stvari pošilja brez stično preko dostavnih služb na daljavo in folije za zavijanje paketov pridejo zelo prav. Enostavno jih je čistiti in razkuževati, ko odpotujejo iz pisarne in ko pridejo na cilj, jih stranka lahko hitro in enostavno razkuži, da je pošiljka res varna.

Izbirate lahko med običajnimi folijami z več plastmi, industrijskimi nano folijami ter mini folijami, ki so najbolj popularne. Slednje folije so namreč na priročnem tulcu, ki zmanjša trenje med roko in folijo ter olajša zavijanje. Najbolj običajne dimenzije so 100 mm, 125 mm in 250 mm, ki so vedno na voljo, prilagodijo pa lahko širine folije ter dolžino navitja vsaki posamezni stranki posebej, kot tudi barvo in prosojnost ali neprosojnost folije.

Standardne streč folije

Standardna streč folija je še vedno v široki uporabi v gospodinjstvu, kot v industriji ali pisarni. Z njo lahko zavijate tudi pohištvo, če ga kam prepeljete ali spravite, palete, tovor, pakiranja, predmete, da se ne poškodujejo in vse, kar je treba na nek način zaščititi ter zavarovati pred razsutjem.

Standardna streč folija se dobi lahko v več debelinah, od 8 do 12 μm in v več plasteh. Več, kot je plasti, bolj je debela in bolj močna je. Širine so zelo različne, nekatere standardne od 100 do 250 mm so vedno na  voljo, nestandardne po vaših željah pa se naredijo posebej za vas in se naročijo vnaprej. Z njimi lahko zavijate ročno ali strojno.

Debelejša kot je streč folija, več ima filmov torej plasti, manj ovojev potrebujete za zavarovanje tovora. Proizvajalec se trudi narediti čim bolj močno folijo z več tanjšimi filmi, da se prihrani na nafti torej materialu za folijo in s tem se razbremeni okolje. Kakšno boste uporabili za vas, je odvisno od narave vašega tovora oziroma, kaj boste zavijali. Glede tega se je najbolje pogovoriti se s samim proizvajalcev folije, ki jo dejansko res dobro pozna in bo vedel, kaj je za vas najprimernejše.

Dobro je namreč vedeti, da več kot ima folija filmov, bolj je odporna na natrganje in raztrganje, bolj varna je in največkrat tudi bolj raztegljiva. Njena raztegljivost je njena najboljša lastnost, saj s tem zagotovite, kot z elastiko, da bodo vsi oviti deli stali skupaj in se ne bodo nikakor na noben način premikali.

Vsaka streč folija je lahko za vas tudi reklama, ker jo je možno potiskati z vašim logotipom ali reklamnim besedilom in informacijami za stranko. Za domačo uporabo tega ne boste potrebovali in bo tako folija malenkost cenejša.

Rate this post

Avtor prispevka:

197   Posts

Vsi prispevki