Kako mora biti v letu 2021 izdelana spletna stran?

Spletna stran že nekaj časa predstavlja ogledalo podjetja in prvi stik potencialne stranke z njim. Zato je pomembno, da je privlačna na pogled, hkrati pa mora prepričati stranko, da koristi storitve, oz. ponudbo podjetja, ki ga spletna stran predstavlja. Ker se zahteve in potrebe potrošnikov tekom aktualnih dogodkov hitro spreminjajo, morajo biti temu prilagojeni tudi razvijalci spletni strani. Zato vam razkrivamo nekaj nasvetov, kako naj izdelava spletne strani izgleda v letu 2021 in zakaj se vam splača razmisliti, da bi izdelavo in optimizacijo spletne strani vašega podjetja prepustili strokovnjakom.

Slika pove več kot 1000 besed

Ljudje smo iz leta v leto obkroženi z več dražljaji z okolja, zato marsikaterega dražljaja sploh ne opazimo več, ker je tako nevpadljiv. Če je včasih v časopisu zadostovala ena črno bela fotografija, danes to še zdaleč ne drži več, če želimo to sliko v kombinaciji s člankom uporabiti, da bi potrošnika prepričali v nakup nekega izdelka. Tako je tudi izdelava spletne strani v zadnjih nekaj letih doživela popoln preporod. Izdelava spletne strani v letu 2021 mora imeti poudarek na estetskosti, privlačnih in zgovornih fotografijah.  Zavedati se moramo, da smo potrošniki postali zelo selektivni bralci, zato nas gora sicer informativnega, a hkrati dolgega in slabo estetsko oblikovanega besedila, ne privlači več. Po drugi strani, pa se bo naše oko z veseljem ustavilo na estetski fotografiji, ki prikazuje uporabo izdelka v vsakdanjem življenju. Zelo priljubljeno je postalo tudi vstavljanje kratkih videoposnetkov, ki prikazujejo uporabo izdelkov, odzive potrošnikov …

Vseeno pa takšna izdelava spletne strani ne pomeni, da na svojo spletno stran nanizate kup lepih fotografij, brez pravega reda. Ravno tako s številom, predvsem pa velikostjo fotografij ne smete pretiravati. Kakovostna fotografija je na pogled sicer zelo lepa, a lahko upočasni delovanje spletne strani. To pomeni, da se bo spletna stran počasi odpirala, zaradi česar jo bo marsikateri uporabnik zapustil še preden bi si jo dodobra ogledal.

Izdelava spletne strani naj v letu 2021 poteka v iskanju ravnovesja vsebin. Zelo je priporočljivo, da si izberete barvno shemo in ji sledite. Urejena spletna stran namreč odraža tudi urejenost samega podjetja, kar je za bodoče kupce pomembna informacija. Poleg barvne sheme pa vam tudi svetujemo, da sledite pravilu manj je več. Poleg privlačnih fotografij vam strokovnjak za izdelavo spletnih strani doda še nekatere druge oblikovne elemente, ki bodo vašo spletno stran postavili na popolnoma nov nivo, vašim kupcem pa omogočili boljšo uporabniško izkušnjo.

kodiranje

Čas je denar

Poleg privlačnih in uporabnih vizualnih informacij pa mora izdelava spletne strani združevati interes potrošnika in ponudnika blaga, oz. storitev. Ponudnik, oz. lastnik spletne strani si zagotovo želi, da bi se uporabniki na strani zadržali čim dlje časa, da bi se s tem povečala možnost, da se odločijo za nakup določenega izdelka, medtem, ko so na drugi strani uporabniki, ki so v stiski s časom, oziroma si  ne želijo predolgo časa brskati po spletu. To je še eden izmed razlogov, ki govori v korist temu, da naj izdelava spletne strani poteka pod vodstvom strokovnjaka, ki se na to dobro spozna in ne posameznika, ki je nekje prebral, da spletno stran lahko izdela čisto vsak. Strokovnjak bo znal najti razmerje, kako prikazati koristne in uporabne informacije, ki jih bo uporabnik zlahka našel, a ga bo spletna stran zadržala, da poišče še kaj in se na njej zadrži dlje časa. Poleg tega mora izdelava spletne strani potekati tako, da bo uporabnik informacije, ki jih išče lahko hitro našel in da mu bodo v pomoč. S tem se poveča zadovoljstvo uporabnika, njegovo zaupanje v vaše podjetje in tudi prodaja izdelkov, ki jih bodo zadovoljni uporabniki z veseljem kupili pri vas.

Izdelava spletne strani naj vključuje tudi njeno optimizacijo in strokovnjaka, ki se na to spozna

Izdelava spletne strani mora torej v letu 2021 mora biti pregledna in privlačna na pogled, uporabniku pa mora nuditi dovolj koristnih informacij. Vendar kljub temu vam kakovostna izdelava spletne strani še ne prinaša uspeha, če ni celostno izpeljana. To pomeni, da vam lična izdelava spletne strani ne bo mogla nič pomagati, če je uporabniki ne bodo našli. In tukaj zopet nastopi strokovnjak za izdelavo in optimizacijo spletnih strani, ki vaše spletne strani ne bo le izdelal in naredil uporabnikom prijazne, ampak vam bo nudil tudi njeno optimizacijo, kar pomeni, da se bo spletna stran pojavljala visoko v Googlovih iskanjih, kar je poleg promocije in oglaševanja odlična odskočna deska za grajenje prepoznavnosti vašega podjetja.

Izdelava spletne strani se morda sliši zelo enostavno. Toda uporabniki v letu 2021 so zahtevni, konkurenca pa ostra, zato si ne dovolite, da izgubljate kupce zaradi površno izdelane spletne strani in to nalogo raje prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da vam bo spletna stran prinesla uspeh in upravičila vložek v njeno profesionalno izdelavo.

Rate this post

Avtor prispevka:

219   Posts

Vsi prispevki