svečane obleke

Kako izgledajo sodobne svečane obleke in kje jih lahko kupite?

Ste povabljene na svečan dogodek pa ne veste, kaj bi oblekle? Naj vas potolažimo, da niset edine. S tem vprašanjem se vsak dan ukvarja kar nekaj žensk, razlog za to pa je, da smo vse rade urejene od glave do pet, pa naj gre za službeno zabavo, rojstni dan, poroko, maturantski ples ali pa novoletno zabavo, želimo, da so naše svečane obleke opažene. Izbor prave elegantne obleke je pomemben še posebej za modne navdušenke, zato je dobro vedeti, kje lahko kupite svečane obleke po ugodni ceni.

Svečane obleke se od vsakdanjih oblek razlikujejo predvsem po kroju in dodatkih, ki svečano obleko rahlo popestrijo. Predvsem so znane po tem, da so bolj elegantne in zapeljivejše, saj so krajše, dekolte izrezi in hrbtni deli so bolj globoki, materiali pa so ponavadi tkanine z dodatki čipke ali prosojen til. Mora pa biti obleka poleg tega, da je lepega videza tudi dovolj elastična, da je udobna, drugače ni primerna za nošenje dolgo v noč, kaj šele plesanje, kar pa je na svečanih dogodkih ponavadi kar pogosto. Barva svečane obleke je odvisna od teme zabave, letnega časa in modnih dodatkov. Nekateri modni navdušenci prisegajo na klasično črno, spet drugi pa zagovarjajo žive barve, kot je glamurozna rdeča ali pa modra. Glede na barvo obleke, ki jo boste izbrali, izberite tudi čevlje primerne barve, ne pozabite pa niti na ustrezno modno torbico in nakit.

Izbira prave barve svečane obleke

Barvo obleke izberite glede na kroj in material, saj niso vse obleke lepe v vseh barvah. Črna dolga obleka bo poskrbela za prefinjen in eleganten videz, pomembno je, da je kroj tak, da poudari vašo postavo. Če želite bolj živahno barvo, lahko izberete rdečo obleko z odprtimi rameni, ki ima na zgornjem delu čipkaste dodatke. V tej kombinaciji je bolj elegantna dolga obleka, če pa imate radi krajše obleke, pa izberite kroj z zvončastim krilom. Beli barvi se nekako na svečanih dogodkih izogibamo, saj je ta bolj rezervirana za nevesto. Lahko pa jo nadomesti bež, rahlo karamelna, nežno roza ali pa pastelna barva v roza in vijoličnih odtenkih. Če izberete obleko v nežnih barvah, z odprtimi rameni ali brez, boste zaradi edinstvenih krojev lahko obleko nosili večkrat ob različnih situacijah.  Prav tako, kot večno elegantna črna, pa je lahko modra obleka pravi izbor. Prefinjenost in eleganca bo lepo zaokrožena s čipkastimi dodatki in pravim izborom modnih dodatkov. Izbira tako kroja, kot barve svečane obleke, pa je odvisna od tega, kdo bo obleko nosil.

Gospa srednjih let

Za starejše gospe, oziroma gospe srednjih let so najbolj primerne svečane obleke umirjenih krojev in pastelnih barv. Elegantni kostim z dolgo obleko do kolen z malo dodane čipke ali brez, bo poskrbel da boste videti elegantno in mladostno na vsakem dogodku. Svečanost pa bo potrdila tudi jakna z rokavi ¾ dolžine. Material izberite glede na udobnost, ki jo želite.

Otroci

Včasi smo na svečan dogodek povabljeni kot celotna družina, zato je treba poskrbeti, da bodo tudi partner in otroci uglajeno oblečeni. Medtem, ko je moški del družine lahko hitro urejen z elegantnimi hlačami in modnim suknjičem s kravato, si lahko pri punčkah damo duška. Najlepše je videti, če sta mama in punčka usklajeni, zato poskusimo izbrati kroje, ki bodo pasali obema. Oblekica nežnih barv, z dodatki cvetlic ali pa čipke, naj bo za razliko od mamine obleke, ki naj bo telirana, bolj razigranega kroja, kot je naprimer oblekica s krilom A kroja. Ujemajoči dodatek s temo dogodka je lahko pas na obleki, ali pa dodatek v laseh.

svečane obleke

Svečane obleke za močnejše postave

Ni treba, da vas pogled na suhe manekenke odvrne od tega, da bi se elegantno oblekli, tudi če imate kilogram ali dva preveč. Kvalitetna obleka pravilnega kroja, bo poudarila, kar je treba poudariti in skrila, kar je treba skriti. S pravilno izbiro barve, ki pa ni nujno treba, da je črna, boste poskrbeli, da bo vaš izgled popoln. Največkrat so elegantne obleke za močnejše postave daljših krojev, s katerim lahko optično podaljšate postavo, spodnji del krila pa je raven. Določene dele telesa lahko poudarite ali pa skrijete s pravo izbiro nakita, klobuka in ostalih dodatkov, pri katerih naj bo vedno vodilo, manj je več.

Kje lahko najdemo svečane obleke, ki so elegantne a ne predrage?

Če v google vpišete svečane obleke, boste videli, da je modnih trgovin, tako fizičnih, kot spletnih, kjer ponujajo elegantne obleke, res veliko. Pozitivna lastnost spletne trgovine je ta, da lahko nakupujete kar iz naslonjača. Čeprav se to pri nakupovanju elegantnih oblek odsvetuje, saj je pametno, da vsako obleko posebej probate, kako se poda vaši postavi. Glede na vsoto denarja, ki ste ga pripravljene odšteti za obleko, se odpravite v trgovino z oblekami, vendar imejte v mislih, da čeprav boste lahko dobile obleko že za manj kot 50 evrov, ta ne bo nujno kvalitetna. Najbolje je, da glede na svečan dogodek, poiščete šiviljo, ki vam bo sešila obleko točno po vaših željah in prilagojeno vaši postavi. Nakup elegantne obleke pa je lahko, ne glede na ceno, za marsikoga velik finančni zalogaj. V tem primeru pridejo prav second hand trgovine z rabljenimi oblačili, kjer lahko dobite lepo obleko po nizki ceni. Če pa ste prepričani, da svečane obleke ne boste oblekli več kot enkrat, je najpametneje, da si obleko kar izposodite.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki