Uvoz rabljenih vozil

Enostaven uvoz rabljenih vozil iz Nemčije

Iskanje popolnega avta, ki bi zadovoljil vaše želje in ustreza vašemu proračunu, ni vedno enostavno. Trg rabljenih avtov v Sloveniji je precej omejen, kar vodi mnoge iskalce do nakupa avtomobila v tujini. Varen uvoz rabljenih vozil iz tujine dandanes ni več tvegan in strašljiv, kot je bil morda včasih, prednost pa je tudi ta, da se vedno več podjetij specializira za tovrstno dejavnost in vam pri tem nudi strokovno pomoč. Z razvojem in povezanostjo Evropske unije so avtomobilistični trgi precej povezani, birokracija pa enostavnejša, kar omogoča lažje in hitrejše postopke kot v preteklosti. Poleg izbire avtomobila in denarja boste potrebovali morda le še strokovno prevajanje nemščine.

Uvoz rabljenih vozil

Zakaj kupiti avto v tujini?

Glavna prednost nakupa avtomobila v tujini je zagotovo večja izbira. Predvsem v državi, kot je avtomobilska velesila Nemčija, imajo trg precej razširjen in poln ponudbe, kar vam omogoča več možnosti pri izbiri, boljšo opremo in navsezadnje boljšo ceno. Ker je ponudba avtov večja, se najdejo tudi modeli z bogatejšo opremo in specifikacijami, saj je veliko avtov tudi takšnih, ki jih podjetja po določenem obdobju pa zamenjajo za nova. Čeprav se sliši popolno, pa ima marsikdo pomislek pri stroških in tveganju za takšen posel. V kolikor se za uvoz rabljenih vozil obrnete na specializirane posrednike z izkušnjami in znanjem, vas ne rabi biti strah ne tega, da bi izgubili denar kot tudi ne tega, da bi ostali brez želenega avta.

 

Varen uvoz rabljenih vozil preko posrednikov

Če se odločite za specializiranega posrednika z znanjem in izkušnjami, je uvoz rabljenih vozil v dobrih rokah. Ne samo, da imajo prakso s tovrstnimi postopki v različnih državah, imajo tudi informacije o posameznih prodajalcih, vedo, komu je za zaupati in komu ne, sklenejo lahko boljši posel, se izpogajajo za boljšo ceno ter uredijo pa vse potrebne birokratske zadeve in zakonske postopke. Z njimi prevajanje nemščine ne bo potrebno, saj bodo vse uredili v vašem imenu.

 

Kako poteka postopek?

Vse se začne z vašimi željami. Od tega, katero znamko želite, kakšno opremo, barvo, tehnične lastnosti, prevožene kilometre ipd. Ko izberete avto, ki vam ustreza, bodo posredniki našli par ponudb, ki bi vas utegnile zanimati. V kolikor se za avto zanimate, sledi pregled – preverita se njegova zgodovina in stanje. Če je to ustrezno, se posredniki v vašem imenu začnejo pogajati za ceno. Ko je posel urejen, se začne organizacija prevoza v Slovenijo ter vsi postopki za homologacijo, zastopanje pred davčno upravo in plačilo davka na rabljene avtomobile. Ko vozilo prispe v Slovenijo, vam pomagajo tudi pri registraciji, sklepanju zavarovanja ter podaljšanja tovarniške garancije.

 

Najpogostejša vprašanja ljudi, ki se zanimajo za uvoz

  • Ali je uvoz rabljenih vozil varen in zakonit? Seveda, v kolikor delo zaupate strokovnjakom, se nimate ničesar bati – ne goljufov in ne zakona. Vsi postopki pri nakupu in urejanju prevoza avta iz tujine so skladni z zakonodajo.
  • Katere stroške lahko pričakujem? Pri nakupu avta v drugi državi lahko pričakujete strošek transporta, homologacijo, plačilo DMV … Vse dajatve so že vključene v prodajno ceno avtomobila, tako da že od začetka veste, koliko boste plačali, brez skritih stroškov.
  • Koliko časa traja postopek? Iskanje vozila preko posrednika običajno traja do največ 3 dni, lahko tudi manj. Od potrditve ustreznega avtomobila do trenutka, ko se boste odpeljali v njem, običajno minejo 3 tedni.
  • Ali moram avto izplačati v enkratnem znesku? Ne, pri plačilu preko posrednika se lahko dogovorite za različne načine plačila – pd enkratnega plačila do leasinga ali kredita.
  • Kako se obračuna DMV? Davek na motorna vozila je določen kot seštevek obveznosti glede na izpust CO2 in obveznosti glede na emisijski standard EURO, oboje v odvisnosti od vrste goriva. Za rabljene osebne avtomobile se izračunani davek plača v predpisanem odstotku, določenem glede na starost avtomobila.

Prevajanje nemščine

Birokracija in strokovno prevajanje nemščine

Če bi radi vozili germanski avto, vendar ne poznate jezika in je to ovira za sklenitev pogodbe, vam lahko pomaga prevajanje nemščine. Pri tako velikem nakupu kot je uvoz rabljenih vozil, ne želite ničesar prepustiti naključju. Seveda si lahko pomagate z brezplačnimi orodij za prevajanje nemščine, vendar se je pri morebitnih pravnih zadevah ali pogodbah vseeno bolje obrniti na strokovnjake. Še posebej, če ste se odločili, da se boste nakupa avtomobila lotili v lastni režiji. Potem vas čaka kup birokratskih zadev, pogodb in dokumentov, tako da vam prevajanje nemščine ne uide.

 

Delo prepustite strokovnjakom

Pri nakupu avtomobila iz tujine, pa tudi pri drugih mednarodnih transakcijah, je lahko prevajanje nemščine ključnega pomena. V mnogih primerih so dokumenti, povezani z nakupom in uvozom vozil, v tujem jeziku, zato je potrebno prevajanje dokumentov v slovenščino. Pri tem je kakovostno prevajanje ključnega pomena za uspešno izveden posel. Da bo vse brez težav in po črki zakona, se obrnite na strokovnjake, ki imajo izkušnje s tovrstnimi storitvami in dobro poznajo terminologijo. S tem se boste izognili morebitnim napakam ali nesporazumom ter zagotovili, da so vsi dokumenti pravilno prevedeni in skladni z zakonodajo.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki