vedezevanje

Poiščite nove navdihe za lepo življenje s pomočjo vedeževanja

Ste negotovi? Vas obhajajo dvomi in ne najdete notranjega miru? Vas skrbi, kaj vam bo prinesla prihodnost? »Kar bo, pač bo!« si bodreče rečete, a že v naslednjem hipu iščete odgovore na vprašanja. Vedeževanje je marsikdaj bližnjica do predčasnega spoznanja, ki skoraj zagotovo odpravi trenutno negotovost in dvome.

vedezevanja

Pred davnimi časi

Tudi v pradavnini so živeli negotovi in dvomeči ljudje, ki niso vedeli ali jim bodo oblaki prinesli dež, ki bo napojil polja, da bodo s pridelkom nahranili družino. Niso vedeli, če se bo čreda živali vrnila v njihove kraje, da bodo imeli meso in topla oblačila, ki jih bodo izdelali iz njihovih kožuhov. Mogoče se je že v tistih časih kakšna mladenka spraševala, ali ji je mladenič iz sosednjega plemena naklonjen. Vsekakor so že takrat naši predniki verjeli, da lahko vrači razberejo prihodnost iz načina vedenja živali, s pomočjo vremenskih pojavov, iz kosti umrlih živali,…

Pred-davnimi-casi

Stari Grki so po nasvete odhajali v Apolonovo svetišče v preročišče v Delfih, kjer so svečenici Pitiji opojni plini iz zemeljskih razpok pomagali, da je padla v trans in se ji je v tem stanju izrisala prihodnost. Grški filozofi in matematiki so vedeževanje dvignili na višjo raven, saj so njegove temelje postavili na spoznanja arabske astrologije. V starem Rimu so naredili korak nazaj. Pri Rimljanih je bilo priljubljeno vedeževanje iz drobovja zaklanih živali. Germanska plemena so vedeževala s pomočjo run, pisnih znakov ene najstarejših pisav v Evropi.

Znanje o vedeževanju se je največkrat prenašalo z ustnim izročilom. Šele iznajdba tiska v srednjem veku in večja pismenost sta vedeževanje in vedeževalske tehnike približala širšemu krogu ljudi.

Vedeževanje in njegove tehnike

Najbolj mistično, in v filmih zagotovo največkrat upodobljeno, je vedeževanje s pomočjo kristalne krogle. V kolikor napoved ni natančna, blesk kristala in odboj svetlobe zagotovo pomirjujoče delujeta na osebo, ki zre v kroglo. Sledi vedeževanje iz kavne usedline. Kavna skodelica ima simboliko že sama po sebi, v povezavi z vzorci kavne usedline na njej pa so vedeževalčeve zmožnosti natančne napovedi prihodnosti dodatno povečane. Če je kava močna, je zagotovljena tudi budnost. Ročaj predstavlja spraševalca. Partnerstvo je opisano desno od ročaja. Dno skodelice je preteklost, zgornji rob skodelice sta sedanjost in prihodnost. Črte na rokah, čvrstost rok, stisk rok in prstne blazinice so osnovna sredstva za vedeževanje iz dlani.

Vedeževanje iz kart je med najbolj priljubljenimi tehnikami vedeževanja. Prerokovalske karte, ki jih vedeževalci uporabljajo pri svojem delu so največkrat tarot in ciganske karte. Uporabljajo se tudi povsem običajne igralne karte. Znanstveno najbolj dognana pa je zagotovo astrologija, ki preučuje vpliv gibanja, položaja nebesnih teles na življenje posameznika.


Odkrijmo karte

Tako kot ni vsaka vaška šlogarca zanesljiva vedeževalka, tudi vsake karte niso primerne za vedeževanje. Za najbolj zanesljive so se skozi čas izkazale tarot karte, ki s svojo mistiko in močjo prepričajo tudi najbolj nejeverne Tomaže. Veliko ur učenja potrebuje vedeževalec, da se jih nauči pravilno organizirati in interpretirati. Za začetek mora poznati osnove.
78 tarot kart je razdeljenih na dve glavni področji: velika in mala arkana. Mala arkana se naprej deli na štiri skupine:

• kelihi (občutki)
• palice (dejanja)
• meči (misli)
• novci (materialni uspeh)

Vedeževalec karte polaga v različne postavitve. Pri preprosti postavitvi odpre samo tri karte, pri kompleksnejši postavitvi pa lahko uporabi vse karte. Najpopularnejša postavitev je postavitev s petimi kartami, kjer se razkrijejo odgovori na najosnovnejša vprašanja o ljubezni, karieri, poslu in življenju na splošno. S kartami se izpostavijo vplivi preteklosti in sedanjosti ter pokažejo usmeritve za prihodnost.

Če želite izvedeti podrobnosti, so tarot karte najboljši način vedeževanja, ki ga izberete. Vprašanja, ki jih zastavljate vedeževalcu morajo biti jasna. Specifična, če je to potrebno.
Zelo pomembna je tudi vaša drža med vedeževanjem. Biti morate sproščeni, z razprtimi rokami in nogami. Le-te nikakor ne smejo biti prekrižane.

Sprehodimo se po Mlečni cesti

Vsak od nas kdaj pa kdaj prebere horoskop svojega astrološkega znamenja v lokalnem časopisu – instant vedeževanje za smeh in dobro voljo.

Našteti vseh 12 znamenj in vsaj nekaterim od njih pripisati karakteristične pozitivne in negativne lastnosti pa je že nekoliko težja naloga.

 1. Oven: pustolovski, samozavesten, samovšečen, impulziven
 2. Bik: zanesljiv, močen, preobčutljiv, trmast
 3. Dvojčka: komunikativen, prilagodljiv, nedosleden, plitek
 4. Rak: predan, sočuten, muhast, neodločen
 5. Lev: živahen, odločen, egoističen, posesiven
 6. Devica: zanesljiv, potrpežljiv, kritičen, obsojajoč
 7. Tehtnica: očarljiv, ljubeč, neodločen, len
 8. Škorpijon: strasten, karizmatičen, skrivnosten, manipulativen
 9. Strelec: družaben, prijazen, neposreden, nemiren
 10. Kozorog: voljan, resen, strog, zahteven
 11. Vodnar: inteligenten, človekoljuben, neobičajen, zadržan
 12. Ribi: romantičen, domiseln, varljiv, otožen

Temelj kvalitetnega osebnega horoskopa ali astrološke karte so natančne analize in izračuni. Ob rojstvu vsakega posameznika so bili planeti v točno določenem znamenju in hiši, zato so najpomembnejši podatki za izračun natančne astrološke analize datum rojstva ter čas in kraj rojstva. Rezultat tovrstnih izračunov je obširna analiza, ki vas usmeri v uspešno prihodnost.

Usmerite se v sončno prihodnost

Vedeževanje polepša sedanjost in olajša prihodnost. Prihodnost je zapisana v zvezdah. Nam najbližja zvezda je Sonce, katerega energija je vir življenja in vitalnosti. Brez Sonca ni življenja. Njegov položaj nam govori, kaj naj spremenimo ali naredimo, da nam bo v življenju čim lepše. Z izbranim izkušenim vedeževalcem in kvalitetnim vedeževanjem se usmerite proti najlepši sončni prihodnosti.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki