gozdarske prikolice

Gozdarske prikolice priznanih blagovnih znamk – katero izbrati?

Se tudi vi ukvarjate z gozdarstvom? Gre za profesionalno gozdarjenje ali zgolj delo v gozdu za domačo rabo in les za kurjavo? Kakorkoli že, zagotovo je vaše delo lažje, če imate zraven gozdarske prikolice. Ali te še nimate? Potem vam v nadaljevanju predstavljamo, zakaj gozdarsko prikolico nujno potrebujete.

Gozdarske-prikolice

Olajšajte si delo v gozdu

Kot prvo, če nimate prikolice, kam potem sploh naložite les, veje, žago in vse ostalo kar sodi zraven k delu v gozdu? Ja res je, brez gozdarske prikolice je prevoz vsega tega malo otežen. Obstaja sicer vrsta drugih prikolic, na primer traktorske prikolice, avtomobilske prikolice, gradbene prikolice. Tudi te so odlične za delo in so lahko prav tako v veliko pomoč v gozdu. Pa vendarle, zakaj bi se zadovoljili s slabšo prikolico, takšno, ki ni primerna za delo v gozdu.

Gozdarske prikolice so namreč izdelane tako, da so popolnoma prilagojene tovrstnemu delu. Že njihova funkcionalnost in nosilnost je prilagojena prav za prevoz lesa in delo v gozdu. Poleg tega pa so vsestranske in primerne tako za profesionalno rabo kot tudi za neprofesionalne gozdarje oziroma domače kmete. Pa tudi če pogledamo cene različnih prikolic, lahko pritrdimo, da so cenovno dostopne. Kakšne gozdarske prikolice pa so torej vse na voljo in katero izbrati?

gozdarske prikolice

Različne vrste gozdarskih prikolic

Poznamo več tipov gozdarskih prikolic in polprikolic. Razlikujejo se predvsem po namenu uporabe. Med prvimi večjimi razlikami pa je tudi proizvajalec, ki ponuja različne tehnično izpopolnjene gozdarske prikolice.

Pri tem lahko izpostavimo proizvajalca Palms, ki velja za mojstra gozdarskih prikolic. Te prikolice odlikuje velika transportna zmogljivost, okretnost, masiven okvir, hidravlično krmiljenje, gibljivo podvozje in prilagodljivost za različne terene. Njihova nosilnost je vse od šest do 15 ton, odvisno seveda od potreb posameznega gozdarja, v kombinaciji z dvigalom pa vam zagotavljajo vsestransko uporabnost. A to še ni vse, Palms hkrati ponuja pestro paleto različnih gozdarskih prikolic, vse od manjših do tistih največjih in najbolj močnih za profesionalno uporabo. Tako da se pri njih najde nekaj za vse gozdarje.

Njihovi najmanjši prikolici v ponudbi sta Palms 6S in Palms 8S. To sta prikolici, ki imata nosilnost od šest do osem ton. Primerni sta predvsem za manjše traktorje, a sta kljub temu dovolj zmogljivi in robustni, da zadovoljita potrebe gozdarjev. Gozdarske prikolice Palms 6S se lahko pohvalijo predvsem s tandemskim podvozjem, Palms 8S pa z masivnim enocevnim okvirjem, hidravličnimi zavorami ter tandemskimi kolesi. To jim omogoča, da se na njih prevažajo različno dolgi hlodi.

Okretne in zmogljive, nosilnost vse do 15 ton

Tukaj sta potem še prikolici Palms 9S in Palms 11S. Ti sta primerni za lastnike srednje velikih traktorjev, ki iščejo pravo razmerje med težo in zmogljivostjo gozdarske prikolice. Sta okretni in zmogljivi ter opremljeni z močnimi, 15 colskimi kolesi. Prva ima nosilnost 9,5 ton, druga pa 11 ton. Palms 11S pa se lahko poleg tega pohvali še s skoraj 10 kubičnimi metri nakladalne površine ter funkcionalnim enogrednim okvirjem. To pomeni, da je res primerna za širok krog uporabnikov.

Za bolj zahtevnejše uporabnike pa so na voljo tudi gozdarske prikolice serije D. To so prikolice Palms 10D, 12D, 13D, 14D in 15D. Palms 10D ima nosilnost 10 ton in ponuja vse prednosti gozdarskih prikolic. Ima dvocevni fiksni okvir, kar pomeni, da je primerna tako za lažje kot tudi za težje traktorje.

Ena izmed večjih prodajnih uspešnic pa je zagotovo prikolica serije 12D. To je profesionalna gozdarska prikolica z nosilnostjo 12 ton, ki je priljubljena predvsem zaradi svoje trpežnosti in uporabnosti. Da se jo namreč tudi nadgraditi, na primer z dvigalom in ostalimi pripomočki za gozd. Ob ustrezni nadgradnji pa je nato primerna tudi za prevoz silažnih bal, dolgih večmetrskih drv in sekancev. Z njo boste torej lahko prepeljali vse, kar vam bo uspelo naložiti na njo. Poleg tega pa ima še masivno tandemsko podvozje ter kvaliteten okvir. Same super lastnosti, mar ne?

gozdarske prikolice

Tudi za najzahtevnejše uporabnike

Ne smemo pa pozabiti na največje v ponudbi, gozdarske prikolice Palms 13D, 14D in 15D. To so prikolice, ki imajo nosilnost vse od 13 do 15 ton, kar je res ogromno lesa, poleg tega pa imajo večja kolesa od ostalih, močnejše osi, višje ročice. S tem lahko omogočajo enostavno nakladanje in dobro nosilnost ter tudi transportno zmogljivost. Imajo fiksen dvocevni okvir, hidravlično krmiljenje, gibljjivo tandemsko podvozje, so robustne in trpežne ter nudijo vsestransko uporabnost. Možno pa jih je tudi nadgraditi z dvigalom ter z lastnim hidravličnim pogonom na vsa štiri kolesa. Zato ne preseneča, da spadajo med gozdarske prikolice, ki imajo vse, kar najzahtevnejši gozdarji potrebujejo in tudi od prikolic pričakujejo.

Olajšajte si torej delo v gozdu in izberite kakovostne gozdarske prikolice Palms. Zagotovimo vam lahko, da so prava izbira in ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Poleg tega pa so primerne za vse gozdarje in so izredno uporabne tudi za ostale namene.

V kolikor pa še vedno ne veste, katera izmed zgoraj naštetih gozdarskih prikolic bi bila primerna za vas, vam ponujajo v Svetu prikolic Trisa še dodatne informacije in brezplačno svetovanje.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki