pametne ure za otroke

Katere so najbolj primerne pametne ure za otroke?

Pametne ure zaradi svoje praktičnosti, funkcionalnosti in vsestranskosti že nekaj let osvajajo slovensko tržišče, zato ni nič presenetljivega, da marsikdo razmišlja, da bi tudi svojemu otroku privoščil pametno uro. Toda tako kot vsak mobilni telefon, tudi vsaka pametna ura ni najbolj primerna za otroke. Zato si preberite, katere lastnosti mora imeti pametna ura za otroke.

pametne-ure-za-otroke

Enostavna uporaba

Pametna ura se od običajne ročne ure razlikuje v tem, da uporabniku ponuja uporabo različnih funkcij, ki jih običajna ročna ura ne premore. Večina pametnih ur se prek vmesnika Bluetooth poveže z vašim mobilnim telefon in vam tako omogoči enostavno branje sporočil, merjenje srčnega utripa, kakovosti spanca, štopanje … Po navadi velja, da boljša kot je pametna ura, več funkcij omogoča uporabniku. Toda to ne drži pri otrocih. Pametna ura za otroke mora biti predvsem enostavna za uporabo, na voljo pa mora imeti le tiste funkcije, za katere predvidevamo, da jih naš otrok res potrebuje. Pametna ura za otroke, ki ima na voljo toliko funkcij, da si otrok ne more zapomniti vseh, ga lahko le zmede in mu med mrzličnim pritiskanjem na gumbe in iskanjem prave funkcije lahko povzroči veliko nepotrebnega. Zato naj pri izbiri pametne ure za otroke velja pravilo manj je več.

Primerna velikost

Pametna ura za otroke pa ne sme biti prevelika. Zaradi številnih funkcij, ki jih običajne pametne ure skrivajo v sebi, so le-te pogosto zelo velike. Na roki odraslega moškega ali ženske to sicer ni moteče, prej celo služi kot odličen modni dodatek. Toda gromozanska ura na roki osnovnošolca pa lahko hitro izgleda strašljivo, poleg tega pa lahko otroka moti pri izvajanju vsakdanjih aktivnostih. Zlasti pri otrocih, ki obiskujejo razredno stopnjo, bodite pozorni, da se bo pametna ura za otroke res v čim večji meri prilegala zapestju otroka in da ne bo prevelika. Drugače se lahko zgodi, da se bo otrok med tekom, plezanjem ali bolj živahno igro z njo kam zataknil, kar pa lahko hitro vodi v neprijetne poškodbe.

pametne-ure

Koži prijazni materiali

Pametna ura za otroke pa mora biti izdelana tudi iz prijetnega materiala, ki ne bo dražil ali žulil otrokove kože. Zato bodite pozorni, iz katerega materiala je izdelan zlasti pašček ure. Za otroke se predvsem odsvetuje paščke iz kovine ali trdega usnja. Najbolj primerni so zagotovo paščki iz mehke gume ali drugega mehkega umetnega materiala.

Poleg materiala, iz katerega je izdelan pašček izbrane pametne ure, pa se ne pozabite pozanimati, ali je mogoče kasneje posebej dokupiti in zamenjati pašček na uri. Če vsaj malo poznate otroke se verjetno dobro zavedate, da se pri njih lahko stvari hitro uničijo in poškodujejo. Zato že prej poskrbite, da vas poškodovana pametna ura za otroke ne bo spravila v slabo voljo, ampak boste enostavno zamenjali pašček in ura bo naprej uporabna.

Pametna ura za otoke je odličen nakup, saj otroku z njo olajšate vsakdanjik, hkrati pa ga postopoma spoznavate z novo tehnologijo, kateri se v prihodnosti ne bo mogel izogniti. Pazljivi pa bodite pri tem, da izberete tako, da bo otroku res v pomoč in ne v breme.

Rate this post

Avtor prispevka:

197   Posts

Vsi prispevki