3 TRIKI DO UGODNIH ZIMSKIH OBLAČIL ZA DOJENČKA

Zimska oblačila za dojenčke lahko hitro postanejo draga in nehvaležna naložba za starše. Prepričani smo, da ste se že kdaj znašli v precepu med kvaliteto in ceno pri nakupovanju zimskih oblačil, še posebej zato, ker jih bo vaš malček do naslednje zimske sezone najverjetneje že prerastel. Kolebanje med kvaliteto, ki jo želite za svojega otroka in finančno obremenitvijo pri »lovu« na zimska oblačila za dojenčke, bo postalo lažje, če boste pri tem uporabljali naslednje  preproste trike.

POSTAVLJANJE PRIORITET

V navalu veselja ob pričakovanju novega družinskega člana, nas lahko hitro zanese k brezglavemu nakupovanju za dragimi in neuporabnimi kosi ali dodatki. Kot pri veliko drugih stvareh se ključ za uspeh skriva v dobri predpripravi.  Svetujemo vam, da najprej napišete seznam stvari, ki jih potrebujete in šele nato pregledate omare v katerih so že kupljeni ali podarjeni kosi za dojenčka. Dobro premislite, koliko denarja ste pri nakupu pripravljeni odšteti za posamezna zimska oblačila za dojenčke in si tako določite prioritete. Ob seznam lahko dopišite tudi predviden znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za posamezen kos. Pretehtajte za katere kose ste pripravljeni odšteti več denarja (npr. topla zimska obutev, spalna vreča za voziček, ipd.) in za katere manj, saj so večji potrošni material. Premislite koliko zimskih dodatkov kot so kape, šali, rokavice iste velikosti resnično potrebujete za eno sezono. Šele nato se odpravite nakupovat. Dobra strategija, da bodo zimska oblačila za dojenčke kar se da majhna obremenitev za denarnico, je nakupovanje po kategorijah. To pomeni, da pri spletnem nakupovanju klikate samo na kategorije oblačil, ki so napisane na vašem seznamu. Tako se izognete impulzivnemu nakupovanju, ki bi vam vzelo preveč časa in denarja.

ZIMSKA OBLAČILA ZA DOJENČKE NA RAZPRODAJAH, ZNIŽANJIH IN Z UPORABO KUPONOV

Zaradi trenutne situacije z virusom se je večina nakupovanja preselila na medmrežje.  Prednost tovrstnega nakupovanja je časovna učinkovitost in lažje spremljanje sezonskih razprodaj in znižanj. Slednje je lahko na začetku rahlo naporno, a se vam bo srednjeročno definitivno obrestovalo predvsem v finančnem smislu. Pozorni bodite na kupone ali letake z znižanji, ki jih občasno dobite na dom. Spodbujamo vas, da pregledate in na vidno mesto zapišete datume veljavnosti za vse uporabne kupone ter jih shranite. Zimska oblačila za dojenčke lahko kupujete tudi za eno sezono vnaprej. Razmislite ali se vam bo finančno obrestovalo, če boste letos kupili kakšen znižan kos v večji velikost in ga uporabili v naslednji sezoni. Pred nakupom dražjih kosov vam priporočamo, da po spletu pobrskate za ocenami uporabnikov. Letošnje zimske razprodaje se bodo predvidoma dogajale v prvi polovici januarja 2021, a ne skrbite, zagotovo boste lahko na spletnih straneh našli popuste v času črnega petka, predbožičnih razprodaj, ipd.

zimskih-oblacil-za-dojencka

DOBRO STARO »DEDOVANJE« OBLAČIL

Zimska oblačila za dojenčke  in njihov nakup lahko razumemo, kot neke vrste »tek na dolge proge«, saj se bo nakup kakovostnejših in ekološko prijaznih kosov dolgoročno obrestoval. V primeru, da načrtujete družino z več otroki je priporočljivo shranjevanje oblačil, ki boste lahko porabili za mlajše otoke v družini. V primeru, da si nakupa novih zimskih oblačil ne morate privoščiti ali zanje ne želite zapravljati veliko vsoto denarja, jih lahko za simbolno ceno odkupite od sorodnikov, prijateljev, katerih otroci so kose že prerasli in jih ne bodo več potrebovali. Pred nakupom novih kosov lahko obiščete različne uporabne spletne strani, kjer ljudje podarjajo ali prodajajo različne dobro ohranjena oblačila. Velikokrat s tem pripomoremo tudi k bolj ekološkem odnosu in manjšemu potrošništvu.

Z malo iznajdljivosti lahko odkrijete veliko različnih načinov kako priti do ugodnih zimskih oblačil za dojenčka. Z zavedanjem, da kupljeno ne pomeni nujno najboljše, pa vas spodbujamo, da se tudi sami lotite kakšnega šiviljskega projekta. Za pomoč lahko prosite stare starše ali prijatelje, ki so vešči v ročnih spretnostih pletenja, kvačkanja ali šivanja. Oblačila narejena izpod ljubečih rok so lahko najdragocenejše darilo in najlepši spominek.

Rate this post

Avtor prispevka:

197   Posts

Vsi prispevki