kavne kapsule

Kavne kapsule Nespresso so prava izbira za vsakega ljubitelja kakovostne, dišeče in okusne kave

Ste velik ljubitelj oz. ljubiteljica kave in si jo radi privoščite v kavarnah, kjer vam z veseljem postrežejo kakovostno, dišečo in zelo okusno kavo? Če ste odgovorili pritrdilno, potem je kava v kapsulah prava izbira za vas, da si boste kakovostno, dišečo in okusno kavo lahko vsak dan pripravljali doma. Nespresso kavne kapsule so zelo enostavne za uporabo, enostavno eno kapsulo vstavite v kavni aparat pritisnete gumb in vaša najljubša kava se že pripravlja za vas in vaše najdražje. Uživate lahko v treh gurmanskih aromatičnih vrstah kave in sicer: intenzivna, enakomerna in sadno/cvetna.

Nespresso kavne kapsule – 5 linij
Za Nespresso velja, da izbira le najboljša zrna v najfinejših svetovnih kavah, ki so znane kot »gurmanske kave«, ker imajo najbolj sofisticirane arome, ki vsakega ljubitelja kave navduši.
– Kavne kapsule Ispirazione Italiana imajo v sebi navdih z italijansko tradicijo praženja kave, saj te intenzivne mešanice več različnih izvorov zagotavljajo edinstveno in močno izkušnjo kave.
– Kavne kapsule Barista Creations so zasnovane za popolno uživanje v mlečnih receptih, saj te kave, navdihujeta ustvarjalnost in strokovnost najboljših baristov na svetu. Zasnovane so tako, da vam olajšajo ustvarjanje cele vrste zelo okusnih receptov za kavo doma.
– Kavne kapsule World Explorations pa vas povabijo s skodelico kave na potovanje po svetu, da doživite različne načine, na katere je kava cenjena po vsem svetu, in raziskujete edinstvenost tradicionalnih in prihodnjih kavnih kultur s svojo skodelico Nespresso kave.
– Kavne kapsule Master Origins so linija kav, ki so jih kavni mojstri izpopolnili in navdihnili izvor, z njimi povezujejo specifičen postopek predelave zrn za prepoznavna in še nepozabna doživetja ob skodelici kave.
– Kavne kapsule Espresso so tradicionalno najboljša izbira, saj z njimi raziščite te občutljive mešanice, ki so presenetljivo uravnotežene, ki vsa bodo vedno znova navdušile in prepričale v naslednjo skodelico kave.

Nespresso-kavne-kapsule

Kavne kapsule izjemne kakovosti
Strast podjetja Nespresso glede popolnosti se zares kaže skozi njihovo neprimerljivo kakovost kave, saj ničesar ne prepustijo naključju. Na vsakem koraku podjetje Nespresso dosledno upravlja verigo vrednosti kakovosti, od trajnostnih virov najbolj kakovostne kave iz najbolj znanih svetovnih pokrajin do distribucije potrošnikom po vsem svetu. Paleta izjemnih mešanic in čista kava samo enega porekla je posebej zasnovana tako, da bi ustrezala in zadostila okusu ljubiteljem kave po vsem svetu.

Različne kavne kapsule ustrezajo različnim velikostim skodelic
Vsaka Nespresso kavna kapsula je bila razvita za posamezno velikost skodelice, da lahko nudi optimalen okus in teksturo izbrane kave. Da se izognemo premočne ali prešibke ekstrakcije, je velikost skodelice bistvena, saj preveč vode skozi premalo kave, ali premalo vode skozi preveč kave, povzroči ekstrakcijo neenakomernega okusa česar pa si nihče ne želi. Zato izbrane kavne kapsule sovpadajo z točno določeno velikostjo skodelic. Tako izbrane kavne kapsule Ristretto potrebujejo 25 ml skodelice, Espresso 40 ml, Lungo 110 ml in Americano 150 ml skodelice.

kavne kapsule

Kavne kapsule – intenziteta kave
Intenziteta kave je rezultat kombinacije: telesa, grenkobe in praženja, ne pa vsebnosti kofeina.
– Telesa polnosti kave se v ustih čuti kot njena teža. Kava s telesom je težka in gosta, kava lahkotnega telesa se začuti kot vodena in tekoča.
– Kakovostna Nespresso kava je grenka.
– Okus pražene kave je neodvisen od ravni praženja.

Kavne kapsule z aromatičnimi notami
Nekatere kavne kapsule vsebujejo dominantne aromatične note, ki so opredeljene kot aromatični profil, karakter Nespresso kave, ne glede na njegovo intenziteto. Same aromatične note so razvrščene v 3 glavne vrste: sadno, uravnoteženo in intenzivno.
– Sadna nota je sadno vinska, cvetna in citrusna.
– Uravnotežena nota je biskvitna, žitarična, pražena in medena.
– Intenzivna nota je začinjena, sladna, lesnata in intenzivno pražena.

Kavne kapsule – nakup
Ne glede na to, katera Nespresso kava vam je najljubša in katere kavne kapsule boste izbrali za vaš kavni aparat, da boste lahko vsak dan uživali v kakovostni, dišeči in okusni kavi, zavedajte se, da lahko kavne kapsule naročite kar preko spleta. Res je, nič več čakanja v vrsti pri blagajni. Zdaj ste le nekaj klikov stran od pitja najboljše kave na svetu. Na slovenski spletni strani Nespresso izberete želene kavne kapsule in v nekaj dneh bodo že na vašem izbranem naslovu. Zato ne odlašajte in jih naročite še danes, da boste kar se da hitro, lahko uživali v najboljši kavi.

Rate this post

Avtor prispevka:

178   Posts

Vsi prispevki