križarjenje 2022

Križarjenje 2022 – Jadran je ena najlepših destinacij za križarjenje

Večina izmed nas si vroče poletne dni želi preživeti ob vznemirjajočih sončnih vzhodih, značilnemu prijetnemu vetriču in kopanju v kristalnem morju. Vse to in še več vam omogoča tudi 7-dnevno križarjenje po Jadranu s prekrasno morsko lepotico – luksuzno ladjo Melody. Ta vam nudi božansko kulinarično razvajanje, zanimiv animacijski program, razkošna razvajanja, predvsem pa užitek v plovbi po čudovitem Jadranskem morju. Križarjenje 2022 je tako prava dopustniška poslastica za vse, ki si želite doživeti pravo morsko dogodivščino, se odpočiti in napolniti baterije za prihajajočo jesen. Zato si privoščite križarjenje po Jadranu in razvajajte sebe in svojega duha – ker si to zaslužite!

 

Križarjenje 2022 – avantura na Jadranu

Križarjenje po Jadranu je odlična priložnost, da si v 7 dneh ogledate nekaj rajskih otokov, ki kot majhni kopenski biseri kraljujejo v prostranem morju. Križarjenje 2022 se začne v Unescovem mestu Trogir, ki ga domačini smatrajo za pravi dalmatinski zaklad. Nahaja se na koncu Kaštelanskega zaliva, šteje pa dobrih 12 tisoč prebivalcev. Jedro tega obmorskega mesteca se lahko pohvali z bogato zgodovinsko preteklostjo, ki sega v antično dobo, med sprehodom pa lahko srečamo tudi gotski in beneški slog. Križarjenje po Jadranu je krožna morska pot, tako da vam bo po koncu izleta zagotovo ostalo dovolj časa, da odkrijete vse čare tega romantičnega mesta v samem srcu Dalmacije.

Mi pa odplujmo dalje – med potjo se boste z ladjo ustavili na čudovitih in izredno zanimivih jadranskih otokih – Mljet, Lopud, Šipan, Korčula in Hvar. Poleg tega pa vas bo pot vodila tudi do številnih drugih krajev, kjer boste lahko ustvarili nepozabne spomine, se kopali v zalivih s kristalno čisto vodo, raziskovali kulturne znamenitosti starih mestnih jeder ter uživali ob izvrstni dalmatinski kulinariki in kakovostnem vinu.

Zamislite si, kako na luksuzni ladji mirno in sproščeno plujete po Jadranskem morju, se prebujate in zaspite ob nežnem zvoku morskih valov. Nežno zibanje vode vas vsak novi dan, ob opazovanju sončnega vzhoda, kar popelje novim doživetjem naproti. Da, vse to vam omogoča križarjenje 2022.

 

Spoznajte bisere Jadrana

Križarjenje 2022 ima eno veliko prednost pred klasičnim dopustovanjem – v relativno kratkem času boste namreč spoznali toliko naravnih čudes, kot vam jih ne more ponuditi nobena druga oblika preživljanja vašega poletnega oddiha.

Morska pot vas bo vodila do petih otokov, ki slovijo po svoji edinstveni naravi, božanskih plažah in kristalno čisti vodi. Poleg tega pa skrivajo številne skrivnosti, ki vas kar vabijo, da jih odkrijete. Lahkoten večerni sprehod po mestu vam bo kar hitro ponudil odgovor, zakaj gre za ene izmed najbolj priljubljenih destinacij v Dalmaciji.

 

 • Mljet, otok večne pomladi – je osmi največji otok na Hrvaškem, ki slovi pod sinonimom oaza miru. Na njem namreč ni prav veliko hotelov in apartmajev in tako odličen za vse, ki iščete svoj notranji mir. Zahvaljujoč prijetni mediteranski klimi, precejšen del otoka naseljujejo gozdovi, polja in vinogradi, ki so razlog, da je Mljet poznan kot najbolj zelen otok Jadrana. Sprehodite se skozi romantične vasice ali Nacionalni park Mljet in spoznajte vse lepote otoške narave.
 • Križarjenje po Jadranu se nato nadaljuje do Elafitskega otoka Lopud, ki ni znan zgolj po svoji čudoviti peščeni plaži Šunj, temveč tudi po svoji bogati zgodovinski dediščini. Po osvežitvi v kristalno čistem morju, si lahko ogledate številne srednjeveške cerkve, poletne hiške, obrambne stolpe, obzidje. Ljubitelji kulture pa lahko obiščete dragoceno umetniško zbirko v Frančiškanskem samostanu iz 15. stoletja.
 • A presenečenj še ni konec. Križarjenje 2022 se namreč nadaljuje in ladja vas kaj kmalu odloži na največjem Elafitskem otoku Šipanj, ki se prav tako lahko pohvali z edinstveno naravo, plažami in kulturnimi znamenitostmi – številne renesančne poletne hiše, utrdbe, cerkve in kapele. Šipanski domačini so znani po svoji gostoljubnosti, tako da se lahko pripravite na pravo kulinarično razvajanje in uživanje ob vrhunskih vinih iz šipanskih vinogradov.
 • Valovi vas bodo ponesli do rojstnega kraja slavnega evropskega popotnika Marca Pola – otoka Korčula, ki slovi po svojem izjemnem srednjeveškem mestu Korčula. Ta od daleč izgleda kot trdnjava in velja za eno najlepše ohranjenih srednjeveških mest v Dalmaciji, mogoče celo v celotni Evropi. Svetujemo vam, da nikakor ne izpustite ogleda tega fascinantnega mesta in se s prijatelji podružite ob cenjenem oljčnem olju in odličnem vinu. Pod vtisom dogodkov iz zgodovine, pa se je vse do danes ohranil tradicija uprizarjanja viteških iger – če imate priložnost si oglejte moreško. To je živahen, več sto let star vojni ples z meči, ki prikazuje boj kristjanov proti muslimanom.
 • Nazadnje pa vas ladja za križarjenje po Jadranu popelje do četrtega največjega hrvaškega otoka Hvar. Velja za najbolj obiskan otok v osrčju Dalmacije, ki skriva številne lepote, ki jih je vsekakor vredno raziskati. Tu na svoj račun pridejo predvsem mladi, željni divje in vroče poletne zabave. Po drugi strani pa je otok Hvar priljubljena destinacija tudi vseh tistih, ki si želijo nekaj svojega prostega časa preživeti v neokrnjeni naravi in poslušati bučanje valov kristalno čistega Jadranskega morja. Ta najbolj sončen jadranski otok je primeren za različne denarnice. Ob kulturnih, naravnih in zgodovinskih čudesih boste lahko zadovoljili svoj notranji duh in se z ladjo Melody počasi odpravili proti začetni točki križarjenja.

 

 

Spoznajte ladjo Melody

Na križarjenje po Jadranu vas bo popeljala luksuzna ladja MS Melody. Ta morska lepotica je dolga 42 m, široka 8,30 m in ima kar 16 vrhunsko urejenih kabin na spodnji in glavni palubi. 9. Če se odločite za križarjenje 2022, lahko izbirate med dvoposteljnimi kabinami z enojnima posteljama, kabinami z zakonsko posteljo in triposteljnimi kabinami. Udobje med križarjenjem vam zagotavlja sodoben TV, hiter WiFi, polno opremljena kopalnica in postelja, kjer boste spali kot na oblačku.

Poleg kabin, urejenih na najvišjem nivoju, pa se boste lahko na ladji med potjo družili v lično urejenem notranjem ali zunanjem salonu, sončili na ležalnikih na palubi in uporabljali jacuzzi. Tisti, željni nekoliko bolj aktivnega dopusta, pa si boste lahko izposodili kajak ali sup za aktivnosti v morju. Križarjenje 2022 pa je tudi idealno za razvajanje vaših brbončic – kuharji na ladji bodo namreč za vas pripravljali bogate zajtrke, kosila in večerje. Privoščili si boste lahko večerno serenado ob kozarcu vina in razkošno kapetanovo večerjo. Ves čas križarjenja pa vam bo na voljo tudi animacija in vodenje.

Če iščete raj na Zemlji, je tako križarjenje 2022 edinstvena priložnost, da tega tudi najdete.

Za informativno prijavo, oziroma več informacij, izpolnite spodnji obrazec:

  5/5 - (2 votes)

  Avtor prispevka:

  230   Posts

  Vsi prispevki