Lasni podaljški za takojšnjo izboljšanje vašega videza

Če razmišljate o podaljševanju las, imate verjetno veliko vprašanj. Koliko stanejo lasni podaljški? Kako dolgo trajajo? Kakšno vzdrževanje je potrebno? Ta izčrpen vodnik bo odgovoril na vsa vaša vprašanja in še več, da se boste lahko na podlagi informacij odločili, ali so lasni podaljški pravi za vas ali ne.

Lasni podaljški

Kaj so lasni podaljški?

Lasni podaljški so prameni pravih ali sintetičnih las, ki so pritrjeni na vaše naravne lase, da jim dodajo dolžino, volumen ali oboje. Izdelani so lahko iz človeških las ali umetnih vlaken ter različnih barv in tekstur. Cena lasnih podaljškov se razlikuje glede na vrsto podaljškov, ki jih izberete ter dolžino in debelino vaših las. Življenjska doba lasnih podaljškov je odvisna od vrste podaljška in pravilne nege. Lasni podaljški, ki se pripenjajo s sponkami, lahko ob ustrezni negi trajajo več mesecev, trajni podaljški pa od šest mesecev do enega leta.

Kakšno je vzdrževanje lasnih podaljškov?

Da bodo lasni podaljški videti čim bolje, jih je treba dodatno negovati. Uporabljajte nežne šampone in negovalne izdelke, izogibajte se toplotnemu oblikovanju in redno krtačite lase, da preprečite zapletanje. Podaljške je treba vsakih nekaj tednov tudi obrezati, da se izognete razcepljenim konicam. Zdaj, ko veste vse o lasnih podaljških, se lahko odločite, ali so primerni za vas. Če se odločite zanje, izberite usposobljenega stilista in skrbno upoštevajte njegova navodila za nego po podaljševanju, da se izognete poškodbam ali težavam.

lasnih-podaljskov

Lahko lasne podaljške barvate?

Da, lasne podaljške je mogoče barvati. Vendar je pri tem treba upoštevati nekaj stvari. Prvič, lasni podaljški iz sintetičnih vlaken ne sprejmejo barve tako dobro kot naravni lasje. Drugič, temnejše barve je na splošno težje doseči kot svetlejše odtenke. In tretjič, pred drastičnimi spremembami videza se je vedno najbolje posvetovati s profesionalnim stilistom. Glede na to vam ponujamo nekaj nasvetov za barvanje lasnih podaljškov: če želite svoje lasne podaljške pobarvati v temnejši odtenek, najprej izberite polpermanentno ali demi-permanentno barvo. Ti izdelki bodo barvo nanesli na las, ne da bi odstranili naravni pigment (kot pri trajnih barvah). To pomeni, da ne poškodujejo podaljškov. Pri nanašanju katere koli vrste barve za lase vedno začnite pri koreninah in nadaljujte z barvanjem navzdol. Tako boste zagotovili enakomerno prekrivanje in se izognili pretirani obdelavi konic las. Po barvanju podaljškov obvezno uporabite nežen šampon in balzam, saj lahko ti izdelki odvzamejo vlago, lasje pa so suhi in krhki.

Kdaj umiti lasne podaljške?

Pri pranju lasnih podaljškov morate upoštevati nekaj stvari. Najprej morate biti do njih nežni. Tako kot vaše lase lahko tudi podaljške poškodujejo ostre kemikalije in prevelika vročina. Zato je pomembno, da uporabljate blag šampon in balzam ter se izogibate vročim orodjem za oblikovanje, če je le mogoče. Upoštevajte tudi, da podaljškov ne smete umivati pogosteje kot enkrat na teden. Prekomerno pranje lahko odstrani naravna olja, ki pomagajo ohranjati zdravje in lepši videz podaljškov. Če jih morate umivati pogosteje, ne pozabite uporabiti globokega negovalnega tretmaja, ki bo pomagal obnoviti izgubljena olja. Na koncu vedno poskrbite, da bodo vaši da so lasni podaljški popolnoma suhi, preden jih oblikujete. Mokri lasni podaljški so veliko bolj dovzetni za poškodbe.

lasnih-podaljskov-2

Kateri podaljški so najboljši za tanke lase?

Pri izbiri lasnih podaljškov je treba upoštevati številne dejavnike. Če imate tanke lase, je lahko iskanje pravih podaljškov pravi izziv. Dobra novica je, da obstaja veliko možnosti za ženske s tankimi lasmi. Od podaljškov z lepilnim trakom do sponk, obstaja veliko načinov za dodajanje volumna in dolžine las. Najboljši podaljški za tanke lase so tisti, ki so izdelani iz visokokakovostnih materialov. Naravni podaljški so odlična izbira, saj jih lahko oblikujete in barvate tako kot svoje lase. Možni so tudi podaljški iz sintetičnih las, ki pa niso tako trpežni ali naravnega videza kot človeški lasje. Lasni podaljški so odlična možnost, če želite lasem dodati dolžino in volumen, ne da bi jih poškodovali. Enostavno jih namestite in odstranite, poleg tega pa jih lahko oblikujete, kakor želite. Za tanke lase so priljubljeni tudi podaljški z lepilnim trakom. Na vaše naravne lase se pritrdijo s trakom in trajajo več tednov.

08

Danes je na trgu na voljo veliko različnih vrst lasnih podaljškov, zato je lahko težko ugotoviti, kateri so pravi za vas. Tukaj je nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri podaljškov za lase: vaša naravna struktura las. Če imate tanke lase, morate izbrati podaljške, ki so narejeni iz finejših pramenov las. Močnejši lasje lahko prenesejo debelejše podaljške, ne da bi bili videti obsežni ali nenaravni. S podaljški lahko povečate dolžino, volumen ali oboje. Izberite vrsto podaljška, ki vam bo najbolje pomagala doseči želeni videz. Pred dokončno odločitvijo razmislite, koliko ste pripravljeni porabiti za podaljške. Pri lasnih podaljških velja, da dobite to, kar plačate. Višja kot je kakovost las, dlje bodo trajali in bolje bodo videti. Vendar so kakovostnejši lasje tudi dražji. Za pritrjevanje lasnih podaljškov se uporablja več različnih metod. Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti, zato na podlagi svojih individualnih potreb in želja izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Pri negi lasnih podaljškov upoštevajte navodila proizvajalca. Pravilna nega bo pripomogla k daljši življenjski dobi in ohranila njihov najboljši videz. Zdaj, ko veste, na kaj morate biti pozorni pri izbiri lasnih podaljškov, si vzemite nekaj časa in raziščite različne vrste podaljškov, ki so na voljo. Ker je danes na trgu toliko možnosti, boste zagotovo našli idealne za vas.

 

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki