Ležišča

Kakovostna ležišča poskrbijo za vrhunski spanec

Verjetno med nami ni človeka, ki se v nov dan ne bi želel zbujati sveže in spočito. Kakovosten spanec vam lahko zagotovi le dobro ležišče, ki se v popolnosti prilagaja vam in vašemu telesu. Ob upoštevanju dejstva, da kar eno tretjino svojega življenja prespimo, lahko z gotovostjo sklepamo, da ima spanec na nas zelo velik vpliv.

Dobra spalna rutina in kakovostno preživljanje nočnega časa v svetu sanj nam omogočata, da jutro začnemo naspani. Odločitev za nakup vrhunskega ležišča je tako nedvomno investicija v boljšo prihodnost. Ne le, da se boste lažje spopadali z vsakodnevnimi izzivi, ampak boste preprečili marsikatero zdravstveno težavo. Pri Furnituri, vodilnemu spletnemu ponudniku pohištva pri nas, so zato za vas pripravili bogato ponudbo spalnega programa. Izbire ležišča nikakor ne prepuščajte naključju, ampak se za nasvet obrnite na njihove strokovnjake. Ti pa vam bodo z veseljem pomagali do spanca, ki si ga zaslužite.

Kakovostna-lezisca

Kdaj je čas za menjavo ležišča?

Časi, ko so ljudje kupili ležišče z namenom, da jim služi nekaj deset let, so minili. Danes namreč vemo, da je menjava ležišča nujna vsakih nekaj let. Ta se namreč zaradi redne uporabe obrablja, poleg tega pa so razlogi za nakup novega tudi higienske narave.

Ne glede na to, kako kvalitetno ležišče imate, to po letih uporabe izgubi svojo  funkcionalnost. Strokovnjaki zato svetujejo, ob katerih znakih je čas za razmislek o nakupu novega ležišča:

  • Če na vašem ležišču čutite vzmeti ali vdolbine, pomeni, da je to utrujeno in dotrajano. Kot tako ne zagotavlja optimalne podpore vašemu telesu, zato ga čim prej zamenjajte z novim.
  • Če ležišče kaže jasne znake obrabe, kot sta na primer natrgana tkanina in povešanje. Dotrajani materiali namreč zaradi obrabe ne zagotavljajo več zadostne in nujno potrebne opore.
  • Če med spanjem občutite premikanje partnerja. To pomeni, da je ležišče že izgubilo svojo čvrstost in podporo.

Četudi se zgoraj opisani znaki še ne pojavljajo, pa je ležišče, starejše od 7 let, nujno potrebno zamenjati že iz higienskih razlogov. Tudi ti so lahko glavni krivec za vaš nemiren spanec in slabo počutje. Odmrla koža, znoj in temperatura v spalnici namreč vodijo v pojav vsem znane spalne nadloge – pršic. Te pa so zelo škodljive vašemu zdravju. Ne tvegajte in si raje oglejte vrhunska ležišča, ki vam jih ponuja Furnitura. Da boste vedeli, katero je za vas najbolj primerno, si preberite še nekaj spodnjih nasvetov.

Privoščite si le najboljše

V poplavi najrazličnejših vrst in modelov ležišč je izbira pravega kar velik zalogaj. Za kvalitetnimi ležišči stojijo skrbno zasnovana tehnologija ter leta znanja o človeški anatomiji. Vsi že dobro vemo, da mora ležišče nuditi konkretno podporo ledvenemu delu, hrbtenici, ramenskemu obroču in vratu. Pri izbiri zato poslušajte vaše telo. Tako zagotovo ne boste zgrešili.

Prva pomembna lastnost, ki jo morate upoštevati pri nakupu, je višina. Pri tem velja preprosto pravilo, da višje ležišče zagotavlja več udobja. Pozabiti ne smete niti na dimenzije vzmetnice. Pravilo pravi, da mora biti ta vsaj 10 cm daljša od vaše telesne višine in čim širša. Na voljo so vam standardne in posebne dimenzije, tako da boste zagotovo našli tisto, ki vam bo najbolj ustrezala. Velik poudarek je treba nameniti tudi trdoti, ki mora biti podrejena posameznikovi telesni teži. Trše kot je ležišče, težja oseba bo na njem udobno in prijetno zaspala. Penasta ležišča so tako primerna le za otroke in osebe z nizko telesno težo. Srednje trda in lateks ležišča pa bodo potrebno oporo nudila srednje težkim in osebam z višjo telesno težo. Najbolj optimalno je večconsko ležišče, ki še dodatno podpira telo na kritičnih točkah.

Za alergike in najmlajše

Posebno pozornost pri izbiri vzmetnice morajo nameniti alergiki. Za njih je sestava ležišča in prevleke še toliko bolj pomembna. Zavedajte se, da najvišjo raven higiene dosežete z lateks ležiščem. Prevleka pa mora biti snemljiva in pralna. Prav tako pa si nekaj več časa vzemite pri ogledovanju ležišč za vaše najmlajše. Njihovo telo se namreč še razvija, zato potrebujejo še toliko bolj kakovostno podporo hrbtenici.

Vrhunski proizvajalci

Pri Furnituri cenijo svoje stranke, zato prisegajo le na najboljše proizvajalce ležišč. Izbirate lahko med Meblo JOGI, PerfectMatras, BIOS in HITEX. Ker se stranke med seboj razlikujejo, so Furniturini strokovnjaki v svojo ponudbo vključili različne vrste ležišč. Na voljo so vam ležišča iz pene, žepkasta ležišča ali vzmetnice in vedno bolj priljubljena in dolgoživa ležišča iz lateksa.

Cenite svoje telo in zdravje, zato zahtevajte le najboljše. Privoščite si ležišče, ki vas bo s peresno lahkoto poneslo v čaroben svet sanj, zjutraj pa se boste na njem zbujali vedri in polni pozitivne energije.

5/5 - (1 vote)

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki