Medicinski pripomočki

Medicinski pripomočki, dostopni vsakomur

Področje medicine obsega širok pojem medicinskih pripomočkov, ki so ustvarjeni zato, da bolnikom lahko pomagajo pri prebolevanju raznih boleznih ali jim omogočijo lažje okrevanje po operaciji. Medicinski pripomočki za lajšanje zdravstvenih tegob, dobite v specializirani spletni trgovini blaginja.si, kjer vam prav tako strokovno svetujejo in individualno pomagajo pri izbiri pravega pripomočka.

Kaj so medicinski pripomočki?

Pod medicinske pripomočke spadajo različna sredstva, ki vam pomagajo pri zdravljenju ter čimprejšnji vrnitvi na ustaljene tire. Kot pripomoček štejemo od obližev do različnih aparatov in instrumentov, ki pomagajo pri ozdravitvi in rehabilitaciji.

Ti medicinski pripomočki so namenjeni in pomagajo le zunanjemu okrevanju in pomoči in ne posegajo v telo, kot to delajo npr. kapsule ali tablete.

medicinski-pripomocki

Nakup medicinskih pripomočkov – kje in kako?

Če ste se znašli v situaciji, kjer potrebujete za svoje zdravje ali okrevanje po zdravljenju medicinske pripomočke, jih lahko dobite brezplačno preko zdravniške napotnice oz. priporočila ali samoplačniško.

Kupite oz. prevzamete jih lahko v vsaki trgovini z medicinskimi pripomočki ali pa kar preko spleta v specializirani trgovini blaginja.si, kjer jih dobite po naročilu kar domov. Če vas zanimajo dodatne specifikacije ali navodila za naročen pripomoček, jih z veseljem lahko pokličete in vam bodo strokovnjaki svetovali pravilno uporabo.

Medicinski pripomočki vam pripadajo tudi preko ZZZS

Medicinske pripomočke lahko kupite ali si jih prav tako izposodite na svoje stroške. Morda še niti ne veste, vendar vam nekateri pripomočki pripadajo preko obveznega zdravstvenega zavarovanja. To pomeni, da zanje ne plačate nič, saj vam pripadajo brezplačno.

Ti medicinski pripomočki so:

 • Ortopedska obutev,
 • Vozički in hodulje,
 • Proteze,
 • Pripomočki za sanitarije,
 • Kilni pasovi ipd.

To so samo nekateri medicinski pripomočki, ki vam jih lahko predpiše zdravnik, saj je seznam kar dolg. Zanje veljajo tudi specifični pogoji ter seveda obseg določenih pripomočkov, ki vam pripadajo.

Kdaj vam medicinski pripomočki pripadajo?

Pripadajo vam tudi v primeru zdravljenja določenih bolezni, kot so bolezni mišic in živcev, cerebralna paraliza, epilepsija, multipla skleroza duševne bolezni ipd. Veljajo prav tako v primeru poškodbe ali bolezni pri delu ter povezane z njim.

Ponudba medicinskih pripomočkov

V spletni trgovini blaginja.si vam ponujajo vrsto medicinskih pripomočkov, s katerimi si lahko pomagate ob nastali bolezni, rehabilitaciji ali pomoči ob gibanju.

Mednje spadajo:

 • pripomočki za inkontinenco (bodiji, hlačne plenice, posteljne podloge, vložki, katetri, urinske vrečke ipd.);
 • kompresijske nogavice (dokolenke, hlačne nogavice, nogavice za nosečnice, samostoječe nogavice);
 • merilniki tlaka in diagnostični aparati (inhalatorji, kisik, merilniki sladkorja v krvi, oksimetri, termometri);
 • hodulje in vozički;
 • ortopedski pripomočki (različne opornice, ledveni in križni pasovi, obkladki, nosečniški pasovi);
 • počivalniki;
 • sanitarni pripomočki (ročaji za tuš in sanitarije, razni sedeži, stopnice za lažji vstop v in iz kadi, protizdrsne nalepke za tuš ali kad);
 • toaletni pripomočki (stoli oz. sobna stranišča, ročaji za wc školjko, nočne posode, razni mehki nastavki za wc iz pene);
 • pripomočki za gibanje (električni vozički in skuterji, hodulje, palice, rolatorji);
 • pripomočki za dihanje in testiranje za Covid-19 (hitri antigenski testi, inhalatorji, pripomočki za čiščenje dihalnih poti) ipd.

Medicinski pripomočki so torej dostopni vsem. Za več informacij o tem, koliko in kakšne vrste pripomočkov vam pripadajo, si poglejte na njihovi spletni strani ali jih pokličite. Z veseljem vam bodo strokovno, prijazno in individualno svetovali glede njihove uporabe ter vam priporočali takšne, ki jih za svoje trenutno stanje potrebujete.

Nikar ne obupajte, saj se vsaka stvar da rešiti in se zanjo najde primeren pripomoček ali nasvet, kako jo rešiti. Zdaj pa glavo gor in v iskanje primernih pripomočkov zase.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki