Paletni viličar

Kdaj je paletni viličar rešitev?

Številna podjetja potrebujejo za prevoz tovora iz ene lokacije na drugo kakovostne pomočnike, ki jim to omogočijo nemoteno in hitro. Tukaj nastopi paletni viličar, ki delo opravlja zanesljivo, lažje in predvsem kakovostno. Če ste tudi vi podjetje, ki bi potrebovalo takšno vrsto zanesljivosti, smo vam pripravili številne nasvete in prednosti, ki jih omogoča uporaba tega izdelka.

paletni-vilicar

Paletni viličar in njegove prednosti uporabe

Zamislite si, kako je videti, kadar vam pripeljejo pred skladišče ali poslovni prostor številne polne palete izdelkov, ki ste jih naročili. Teh je veliko in nekako jih je treba premakniti v le nekaj metrov oddaljeno zbiralno mesto ali skladišče. Če nimate primernega močnega pripomočka, kot je to paletni viličar, seveda to delate z ročnimi viličarji, ki pa vam vzamejo ogromno energije, časa in volje.

S pomočjo kakovostnega pripomočka, v katerega se lahko usedete ali ob njem hodite, boste enostavno ter hitro premaknili potrebno ter s tem pridobili:

  • dragocen čas,
  • zmogljivo napravo, za dvigovanje težkega bremena, na kolesih,
  • pospešeno in
  • kakovostno opravljeno delo z le nekaj vožnjami,
  • preprosta uporaba,
  • prihranek za stroške prevoza,
  • cenovno dostopnost ter
  • manj skrbi.

Paletni viličar in njegove prednosti uporabe

Če še ga nimate, vam svetujemo, da si preberete nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro in vas podučili nekaj o sami napravi.

Nasveti za lažjo izbiro

Kadar boste izbirali med številnimi izdelki, zmeraj gledate, da je naprava dovolj zmogljiva za delo, ki se pri vas opravlja. Da lahko dvigne največjo določeno težo paketov, ki jo prejemate ter da je fleksibilna in robustna za razmere, v katerem bo delovala.

Na trgu so sedaj že številne vrste, ki omogočajo delo v različnih dejavnostih, zato je dobro, da ob nakupu trgovcu oz. strokovnjaku poveste točno, kje in zakaj ga kupujete.

Na voljo so torej vrste:

  • električni paletni viličar in
  • ročni paletni viličar.

Če razdelamo, bi rekli, da je ročni viličar primeren za podjetja in industrije, kjer je potreba po prevozu tovora ne pojavi pogosto in se potrebuje predvsem za prenašanje nizko ležečih paketov sem ter tja po skladišču ali proizvodnji.

Delovanje električnega viličarja

Medtem ko je električni paletni viličar, primeren za nosilnost do kar 1000 kg, ter veliko lažje in hitrejše prenašanje tovora, ki ga je zmožen dvigniti zelo visoko. Njegovo delovanje enostavno kontrolirate s pomočjo ročaja z nekaj gumbi za: vožnjo naprej in nazaj, stikalo za dvig in spust tovora, vožnja čez ovinke, in hupa. Če ste začetnik, vam bo nekaj vaje prineslo popoln nadzor nad upravljanjem in vam omogočilo popolno svobodo nad delovanjem.

Primeren je za nalaganje in razkladanje samega tovora na vozila, iz vozil ter na visoke police v skladišču. V veliki večini je električni paletni viličar veliko zmogljivejši kot njegov brat, saj ima vgrajena 2 motorja: vozni in dvižni ter baterijo, ki poganjajo sam mehanizem za dvigovanje, raztovarjanje in podobno.

Za baterijo imate vgrajen indikator, ki kaže samo stanje, tako da lahko ukrepate še pravi čas, preden se popolnoma izprazni. Ta viličar je izredno varčen, a ob enem zelo zmogljiv.

Pri obeh vrstah se seveda priporoča uporaba in spoštovanje varnosti, saj se z naglimi, hitrimi in nepremišljenimi potezami lahko hitro zgodi kakšna nesreča.

Varnostna pravila za njihovo upravljanje

Ne glede na to, da je njihovo upravljanje hitro in enostavno, je treba pri delu upoštevati nekatere varnostne pogoje, kot so, da nosite vso potrebno varnostno zaščito: oblačila, čevlje in dodatke in da samo delo poteka premišljeno, zanesljivo in odgovorno.

Cenovna razlika, glede na vrsto

Kadar se boste odločali med ročnim in električnim, vam svetujemo, da se vprašate, kakšne naloge bo moral sam paletni viličar opravljati in ali bo le-ta kos tem zadanim nalogam. Primerjajte cene in se glede na njegovo zmogljivost in kakovost ter vaše potrebe, odločite za primeren izdelek, ki vam bo služil še dolga leta.

V okvirjih dobite zelo kakovostne ročne in električne pripomočke, do 3500 €+.

Zakaj je smiselno kupiti paletni viličar?

Smiselna naložba v to vrsto viličarjev je zato, da v prav vsakem okolju zmanjša zagato ob potrebnem prenosu različno težkega tovora od začetne do končne točke. Ker vsi vemo, da se v industrijskih obratih dela s težjimi paketi, je smiselno odvzeti veliko breme zaposlenim in jim omogočiti lažje, bolj tekoče opravljeno delo, ter s tem tudi poskrbeti za njihovo varnost ter zdravje.

Le predstavljajte si, kako dolgo bi potekalo prenašanje tovora, če bi se zaposleni mogli zanašati le na svoje mišice. Predolgo, kajne? Zato omogočite tekoče delovanje svojih procesov zdaj in že takoj občutite sladke rezultate svoje odločitve.

Rate this post

Avtor prispevka:

219   Posts

Vsi prispevki