poceni potovanja za dva

Najboljša romantična poceni potovanja za dva

Gotovo ima prav vsak posameznik sanjsko lokacijo nekje na svetovnem zemljevidu, ki si jo želi nekoč obiskati. In kaj je lepše kot tja odpotovati v dvoje ter skupaj odkrivati skrite lepote te dežele, zgodovinskega mesta ali podeželske vasice. Romantični kraji obstajajo povsod po svetu, dodaten pomen pa jim dajo pari, ki tam ustvarijo skupne spomine. Vsak posameznik ima namreč svoja pričakovanja in želje, vsekakor pa lahko z nekaj raziskovalne žilice odkrijete poceni potovanja za dva in se odpravite novim dogodivščinam naproti. Svet je poln popolnih kotičkov za romantiko in spodaj vam jih predstavljamo 5 po našem izboru.

Najboljsa-romanticna-poceni-potovanja-za-dva

Tropski Sejšeli

Sinje modro morje, dolge bele peščene plaže in eksotične palme bodo privabili vse, ki si na svojem romantičnem potovanju v dvoje želite doživeti pravega tropskega duha. Gre za več kot sto otokov in otočkov, ki se razprostirajo nad otokom Madagaskar ob obali Afrike in z nekaj iznajdljivosti je to popolna lokacija za poceni potovanja za dva na drugem koncu sveta. Tam boste z lahkoto našli ugodne nastanitve v objemu narave, z aktivnostmi kot so globokomorski ribolov, potapljanje in surfanje pa zadovoljili tudi avanturista v sebi.

Slikoviti grški otoki

Grčija se ponaša z dolgotrajno zgodovino, pestro in raznoliko kulturo in številni grški otoki so kot nalašč za romantična poceni potovanja za dva – v bližnjo Grčijo se lahko odpravite z nizkocenovnimi prevozi in tam v dvoje odkrivate vse lepote teh mediteranskih otokov. Zgodovinsko obarvana Kreta, sprehod po idiličnih gozdičkih Zakintosa, barviti sončni zahodi na Santoriniju ali avanturistično popotovanje po Odisejevi Itaki  – neskončno možnosti za potovanja, ki so pisana na kožo vam in vaši boljši polovici.

Zasanjana Provansa

Še ena evropska destinacija za poceni potovanja za dva, ki na vsakem koraku ponuja romantične razglede – bodisi na neskončne nasade sivke, ki so prepoznaven znak te pokrajine, ali slikovite provansalske vasice, kjer vam bodo postregli s sveže pečenimi bagetami in kapljico domačega vina. Predajte se razvajanju v družbi prefinjene francoske kulinarike in opazujte sončne zahode, ki že stoletja navdihujejo umetnike vsega sveta. Zagotovo boste tukaj tudi vi dobili inspiracijo, kako vzbuditi romantiko v razmerju, tudi če sicer niste najbolj romantična duša.

zasanjana-provansa

Zaljubljena Verona

Za vse prave romantike je Verona na vrhu seznama lokacij, ki bi jih morali obiskati v paru z ljubljeno osebo. Misel, da sta se po njenih ulicah sprehajala Romeo in Julija, najslavnejša ljubimca na svetu, mestu doda poseben pridih in vzbudi  še več ljubezenskih iskric. Obvezen postanek je pod balkonom, kjer je Romeo dvoril Juliji s svojimi pesmimi, pa tudi sicer Verona ponuja obilo doživetij za pare, zato je prava izbira za poceni potovanja za dva.

Lepote slovenskih naravnih biserov

Za romantično potovanje se sploh ne rabite odpraviti daleč – slovenske pokrajine skrivajo mnogo še neodkritih lepot in so kot nalašč za sprehode po zasanjanem prekmurskem podeželju ali skrivnostnih kraških poteh. Pot vas lahko zanese na katerega od številnih gradov ali pa odkrivate skrite kotičke starih mestnih jeder. Romantično vzdušje pričarajte ob zvezdah in pljuskanju morskih valov ob obalo Mesečevega zaliva ali pa si privoščite večerjo v dvoje v slovenski prestolnici ob očarljivem pogledu na Ljubljanico. Saj veste, kaj pravijo – s pravo osebo je vsak trenutek romantičen.

Rate this post

Avtor prispevka:

242   Posts

Vsi prispevki