Poročni prstani

Poročni prstani so simbol večnosti

Snubitev je presenečenje, o kateri sanja skoraj vsaka ženska. Med pomembnejšimi znanilci tega posebnega dogodka so tudi zaročni prstani (https://www.mirage.si/sl/izdelki/zarocni-prstani), ki so brezčasni simboli ljubezni, popolne predanosti in zaobljube med dvema osebama. Ravno zato je pomembno izbrati takšnega, ki se popolnoma ujema z osebnostjo in stilom  bodoče partnerice. Korak dlje na skupni poti so poročni prstani zanjo in zanj, oba obročka pa simbolizirata zavezo in enotnost, ki ju bosta partnerja delila skozi svoje skupno življenje. V nadaljevanju preberite, kaj paziti pri nakupu tega specifičnega kosa nakita, kaj ob tem posebnem dogodku veleva tradicija in zakaj poceni poročni prstani ne pridejo v poštev.

Kakšni so tradicionalni zaročni prstani?

Zaročni prstani imajo dolgo zgodovino in tradicijo ter so postali neločljiv del zaroke. Z njimi partner da popolno zaobljubo zvestobe in ljubezni. Običajno so zaročni prstani izdelani iz plemenite kovine, kot so zlato, srebro ali platina. Čeprav so po obliki preprosti, pa jih velikokrat krasi in dopolnjuje kak dragi kamen ali detajl, zaradi katerega je tako poseben. Na voljo so številni in raznoliki stili, zaročni prstani pa dopuščajo tudi precej več svobode glede barv, materialov in okrasnih dodatkov. Pri izbiri tega se tudi pokaže, kako dobro poznate svojo bodočo zaročenko in njen okus. Če rada nosi bogato okrašen in barvit nakit, bodo pravi zaročni prstani tisti z velikim kamnom v izraziti barvi, če pa ima raje preprost in diskreten nakit, naj bo enostaven, enobarven in brez izstopajoče dekoracije.

Simbol predanosti, zvestobe in obljube

Zaročni prstani simbolizirajo predanost, zvestobo in obljubo, da bosta partnerja postala življenjska sopotnika. Neprekinjen krog je simbol trajnosti, ki simbolizira večno ljubezen in enotnost. Zato je izbira pomembna odločitev, pri kateri pa je treba pomisliti tudi na osebnost, slog in okus izbranke, ki ga bo nosila. Čeprav je pomembno, da je ta kos nakita predvsem lep na pogled, naj bo tudi kakovosten in edinstven, saj bo dragocen spomin za celo življenje.

Prstani v sebi skrivajo veliko simbolike.

Poročni prstani so simbol večnosti

Ko par stopi pred oltar, se zaročni prstani zamenjajo s poročnimi prstani, ki predstavljajo svečano izrečeno zaobljubo »vzamem«. Pri izbiri le-teh je najbolje, da partnerja sodelujeta in soodločata, saj ju bosta nosila oba in zato je pomembno, da je obema všeč in se bosta z njim počutila udobno in prijetno. Ravno zato, ker ga načeloma ne snamemo iz roke, so poročni prstani po izgledu največkrat preprosti – kovinski obroček za moške, ženski pa še dodatno okrašen z dragocenimi kamni, diamanti, po želji na notranji strani tudi z gravurami. Čeprav se praviloma po svatbi nosi samo ta kos nakita, nekatere niso pripravljene svojega prvega pustiti v šatulji za nakit in nosijo oba, bodisi na roki, bodisi kot obesek na verižici. In glede na to, kako lep spomin na enkraten dogodek v življenju so, bi jih bilo škoda ne pokazati.

Kako ju izbrati?

Ker gre za izjemno velik korak, ga je treba izvesti popolno, zato je dobro upoštevati nekaj nasvetov.

  • Pozanimajte se, kakšen naj bo ta kos posebnega nakita, kakšne so prednosti in slabosti posamezne kovine, kako enostavno oz. zahtevno je vzdrževanje, kako trajen je ipd. ter se odločite za tisto različico, ki vam najbolj ustreza.
  • Določite proračun: ker gre za edinstven in poseben kos nakita, lahko doseže različne cene, predvsem odvisno od kovine, kamna in izdelave. Zato je pomembno, da se držite svojega finančnega okvirja, ki si ga zastavite.
  • Upoštevajte osebnost in slog izbranke: razmislite o osebnosti in stilu partnerke ter kaj ji je všeč. Pomislite tudi na želje preference glede kovine, velikosti in barve.
  • Kupujte v specializiranih prodajalnah z nakitom: čeprav ga lahko dobite v številnih prodajalnah in urarnah, pa za ta poseben kos obiščite specializirane prodajalne, kjer vam bodo izkušeni svetovalci pomagali izbrati najboljšo varianto, nudijo pa vam tudi zamenjavo, prilagoditev ali personalizacijo.
  • Posvetujte se s partnerjem in upoštevajte želje drug drugega: pomembno je, da se pogovorite s partnerjem o njegovih ali njenih željah glede nakita, ki ga bosta navsezadnje nosila vse življenje.
  • Preizkusite jih. Poročni prstani bodo z vami celo življenje, zato je dobro, da jih pred nakupom poskusite in vidite, kako se prilegajo in nosijo na prstu. Iščite udobje in nakit, ki vas ne bo oviral pri vsakodnevnih opravilih.
  • Ujemanje: poročni prstani izbrancev se največkrat izdelani v istem stilu in se dopolnjujejo, tako kot partnerja. Razmislite o detajlih, ki vaju bodo povezovali in spominjali drug na drugega.
Poroka je eden najpomembnejših življenjskih dogodkov.

Poceni poročni prstani odpadejo

Vsi spomini, ki jih ustvari ta poseben dan, ostanejo zapisani v tem kosu nakita, zato ni vseeno, kje ga kupite. Pri spominku, ki vaju bo vsak dan znova vabil na potovanje po spominih in skupni poti, zato nikar ne skoparite. Čeprav so vam v številnih prodajalnah na voljo številni in čudoviti kosi, pa se vseeno odločite za specializirane prodajalne, ki nakit izdelujejo ročno, poznajo zahteve kupcev in vam garantirajo trajnost in podporo. Morda vam je lahko v pomoč podatek, da Slovenci za ta kos nakita odštejejo v povprečju 500 evrov.

Rate this post

Avtor prispevka:

238   Posts

Vsi prispevki