posteljice za dojenčke

Zakaj se odločiti za najem posteljice za dojenčke?

Dojenček je tu! Morda ste mislili, da je najhujše minilo z nosečnostjo in porodom, potem pa ste ugotovili, da je zdaj več vprašanj, ki kar padajo nad vašo glavo. Eno od velikih vprašanj je, kje naj novorojenček spi? Nekateri trdijo, da je bolje, če otrok spi v zibki ali v svoji spalnici od 1. dne. 

Pa vendar je spanje blizu dojenčka, je nekaj najbolj čudovitega, konec koncev, kaj je lahko še bolj sladko od objemanje dojenčka celo noč? Pa ne samo objemanje, dojenček, zahteva veliko pozornosti in bližino mamice, ko se dotika in čuti njeno bližino, ima občutek varnosti, mamici pa je tako lažje dojiti. » Co sleeping« postelje je en način, da vse postane lažje, če si umislite najem posteljice za dojenčke. 

 

Kaj je »co sleeping«?

 

»Co sleeping« je, ko starši in otrok spijo drug blizu drugega. Starši izbirajo različne metode tega spanja. 

Na primer:

  • Nekateri se odločijo deliti posteljo z dojenčkom.
  • Druga možnost je uporaba zibke, ki se lahko pritrdi na posteljo.
  • Če je spalnica prostorna, lahko ob posteljo položite zibko.
  • Dojenček lahko spi tudi v ločeni sobi in včasih deli spalnico s starši.

Delitev postelje z novorojenčkom je verjetno nekaj, kar je vsak starš v nekem trenutku poskusil. Kdo ne bi hotel obdržati svojega »svežnja veselja« ob sebi ves čas? 

posteljice za dojenčke

Imeti novorojenčka pa vsekakor ni lahko. Prvi mesec ali dva, morda še več, je nenehen jok, hranjenje, starši brez spanja in podobno. Spreminjanje ter prilagajanje na novega družinskega člana je za starše lahko stresno. Vsaka mamica pa bi rada izkoristila vsako sekundo spanja, ki jo lahko.

Posteljice za dojenčke so čudovita izbira in so posebej, predvsem pa varno narejene. Tesno se prilegajo z materino vzmetnico, torej dovolj blizu za enostavno tolažbo in nočno hranjenje. 

»Co sleeping« torej pomeni spanje blizu vašega otroka, ne glede na to, ali je v isti postelji ali isti sobi. Ta vrsta spanja v bližini je lahko različnih vrst in ima nekaj ugodnosti, tako za starše kot za novorojenčka. 

 

Kako kupiti posteljice za dojenčke »co sleeping«?

 

Na tržišču je veliko modelov in toliko stvari, ki jih morate upoštevati. Omenili bomo nekaj najpomembnejših dejstev, ki vam bodo v pomoč. 

Vsestranskost in prenosljivost.

Obstaja veliko stvari, ki jih morate kupiti, ko pričakujete dojenčka. Ena izmed teh stvari so posteljice za dojenčke. Preden se odpravite na nakup, se prepričajte, da gre za model, ki ga kasneje lahko spremenite v navadno posteljo, ali pa, če vam je všeč potovanje, razmislite, ali je posteljica enostavna, da se zloži in če je lahka za pakiranje. Posteljice za dojenčke morajo biti vsestranske in prenosljive.

Varnost.

Posteljice za dojenčke morajo izpolnjevati vsa pravila, ki so potrebna za zagotovitev otrokove varnosti. Pomembno pravilo je, da mora biti vzmetnica, na kateri spi otrok, trdna in tanka. Druga je, da ni drugih stvari v notranjosti, kot so blazine, odeje, ali kakršne koli vrste dekor dodatkov.

Zračnost.

Najbolje je, da posteljice za dojenčke nimajo mreže. Eden od razlogov je, da bo tako pretok zraka veliko boljši. Drugo pravilo pa, da boste veliko lažje preveriti svojega dojenčka.

Ohranjanje čistega.

Ko boste imeli novorojenčka, morate biti pripravljeni, da bodo različne majhne nesreče. Najpogostejše so pljuvanje, bruhanje ali nesreče v zvezi s plenicami, zato poiščite take posteljice za dojenčke, ki imajo vzmetnico s spremenljivimi vložki.

 

Možnost zibanja.

Nekateri posteljice za dojenčke imajo možnost guganja. To je še posebej praktično, ko imate mrmrajočega dojenčka, ki se prebuja sredi noči. Tak model postelje za guganje, vam ponuja možnost, da ostanete v postelji, medtem, ko zazibljete dojenčka nazaj v spanec.

 

Najem posteljice za dojenčke.

posteljice za dojenčke

Posteljice za dojenčke lahko predstavljajo velik finančni strošek za starše, če je posteljico treba kupiti, zato je ena od možnosti, da posteljico najamete. To je cenovno ugodneje in ko posteljice za dojenčke ne potrebujete več, jo enostavno vrnete. 

Posteljice za dojenčke je moč najeti v različnih višinah, tako da jih je mogoče nastaviti na pravo višino materine postelje. Različni so tudi nagibi in stranice, ki se lahko spustijo in dvignejo po potrebi. 

 

Kako najeti posteljice za dojenčke?

 

Posteljice za dojenčke lahko najamete preko spletne strani in izberete izbran izdelek, ki vam ga dostavijo na dom v roku treh dni. Ena od možnosti je tudi, da se dogovorite za dostavo posteljice na točno določen datum in prepričani smo, da vam tudi v tem ugodijo. Če vam je ljubše opraviti klic, lahko najem posteljice za dojenčke opravite tudi preko telefona. 

Zakaj bi kupovali drage »montažne ob posteljne« posteljice za dojenčke, če lahko za krajše obdobje te najamete? Nabava vse ostale otroške opreme je dovolj velik finančni zalogaj, zato je izposoja posteljice za dojenčke čudovita izbira, ki vam bo zmanjšala finančni izdatek.

Rate this post

Avtor prispevka:

242   Posts

Vsi prispevki