sončne elektrarne

Sončne elektrarne so električna energija prihodnosti

K odločitvi za izgradnjo sončne elektrarne ljudi največkrat vodi želja po samooskrbi z elektriko in zmanjšanje stroškov. Uporaba sončne elektrarne se močno pozna na vašem žepu, hkrati pa prispevate tudi majhen delež v sestavljanko varovanja okolja. Analize in strokovna mnenja pridobivanju energije s pomočjo sonca pripisujejo veliko moč. Sončna energija naj bi tako v prihodnosti postala najpomembnejši obnovljivi vir. Kar dejansko ni nič čudnega, saj energetika vedno bolj stremi k uporabi čistih in za okolje neinvazivnih virov energije. Kako torej na najlažji način pridete do sončne elektrarne?

Investicija za prihodnost

Že res, da izgradnja sončne elektrarne ni majhen, še manj pa finančno zanemarljiv projekt. Lahko pa z zagotovostjo trdimo, da je njena izgradnja investicija – investicija za prihodnost. Strokovnjaki s področja čiste energetike si namreč prizadevajo, da bi nekoč v prihodnosti večinski del elektrike pridobili s pomočjo sonca. Ker gre za eno najčistejših energetskih virov bi lahko rekli, da z izgradnjo sončne elektrarne investiramo v naš planet in mu omogočamo čisto prihodnost.

Ravno zaradi splošne dobrobiti je potrebno stremeti k večji dostopnosti sončne elektrarne. Tudi na finančnem področju so se že zgodili veliki premiki in sončna elektrarna je že nekoliko bolj dostopna širši publiki. Da si lahko danes samooskrbno sončno elektrarno omisli večje število slovenskih gospodinjstev, je zaslužen Eko sklad. Ta namreč podeljuje subvencijo v višini 180 evrov na kilovat inštalirane moči elektrarne. Prav tako sončne elektrarne ne potrebujete plačati zdaj in takoj, ampak se lahko odločite za ugodno financiranje. Eko subvencija dobo odplačevanja še dodatno zniža. Tako boste povprečno 12 kw samooskrbno elektrarno odplačali nekje v obdobu od 6 do 9 let, odvisno seveda od zneska obroka.

elektricna-energija-prihodnosti

Delovanje sončne elektrarne pa se bo poznal že prvi mesec po njenem zagonu. Na vaši položnici za elektriko, seveda. Če na koncu pod vsem navedenim potegnemo črto ugotovimo, da nas obrok za sončno elektrarno pride manj, kot je mesečni strošek elektrike.

Izgradnja sončne elektrarne na ključ

To pomeni, da je ponudnik z vami vse od začetne ponudbe pa do končnega zagona vaše elektrarne. Zvestoba do strank pa se ohrani tudi leta po sami izgradnji – profesionalni ponudnik vam bo namreč vedno na voljo za vsa morebitna vprašanja, rezervne dele, čiščenje in morebitna popravila. Sedaj je verjetno že jasno, da je za projekt sončna elektrarna potrebno izbrati kakovostnega in zaupanja vrednega ponudnika.

Vse skupaj se začne z vašim povpraševanjem in okvirno ponudbo s strani izbranega izvajalca. Sledi podroben ogled in meritve vašega objekta ter priprava informativne ponudbe. Ta je tudi osnova za pridobitev vseh potrebnih dokumentov in finančne subvencije Eko sklada. Ko imate vse našteto že v rokah, se sestavi in podpiše končno ponudbo, izvajalec pa nakupi ves potreben material. Sledi še tisti malo manj prijeten del – pridobitev soglasij in urejanje dokumentacije za elektro distributerje. Sedaj pa vas od vaše samooskrbne elektrarne loči le še dobrih 24 ur. Da, le toliko časa je potrebno za samo namestitev sončne elektrarne in njen prvi zagon. Tako, vaša samostojna pot pridobivanja električne energije se lahko začne.

sončne elektrarne 1

Moč moderne tehnologije

Svojo sončno elektrarno lahko upravljate kar s pomočjo vašega mobilnega telefona. Na daljavo, popolnoma brezžično in tudi takrat, ko vas ni doma. Zahvaljujoč moderni tehnologiji, lahko delovanje vaše elektrarne nadzorujete kar preko ustrezne aplikacije na pametnem telefonu. Stranke najpogosteje spremljajo proizvedene kilovatne ure ter primerjajo učinkovitost samooskrbne elektrarne v posameznem mesecu.

Poleg spremljanja klasičnih parametrov, pa lahko sedaj preverjate tudi stanje fotovoltičnih panelov. Vse to je dosegljivo z zgolj nekaj kliki na vašem pametnem telefonu.

Najboljši par s toplotno črpalko

Če lahko prihranite pri plačilu elektrike, zakaj nebi to storili tudi pri ogrevanju? S prehodom na popolnoma obnovljive vire boste prihranili, okolju pa naredili medvedjo uslugo. V podjetju Sol navitas vam ponujajo dobitno kombinacijo sončne elektrarne in toplotne črpalke.

Sončna elektrarna bo sončno energijo pretvarjala v električno, ta pa bo napajala toplotno črpalko in seveda druge električne porabnike vašega gospodinjstva. Misijo ogrevanje pa bo prevzela ogrevalna toplotna črpalka zrak/voda.  Tako kot sončna elektrarna, tudi toplotna črpalka predstavlja uporabniku prijazno in varčno rešitev ogrevanja prostorov in sanitarne vode – učinkovito, varčno in tiho. Tako boste okolju naredili dvojno uslugo.

Biti neodvisen je življenjski moto modernega človeka. Prvo področje, kjer lahko dosežete svojo samostojnost pa je ravno energetika. Ogrevajte se in svetite samooskrbno – tako boste postali neodvisni od energetskih gigantov, ki elektriko in kurilne vire vsako leto dražijo. Danes investirajte, jutri profitirajte.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki