Zakaj so zobni implantati najboljša izbira za manjkajoče zobe?

Zobni implantati so zelo elegantna in praktična rešitev za vse, ki nimajo zob in bi radi izgledali, kot prej ter tudi normalno jedli, žvečili, saj je izjemno pomembno za zdravje, da je hrana dobro premešana s slino ter zdrobljena. Človek namreč prebavlja že v ustih, saj imamo samo en želodec in ne prav dolgo črevesje. Zobni implantati so zobni vsadki, ki se jih vsadi v kost čeljusti, kar pomeni, ker se potem zrastejo skupaj z njo in postanejo sestavni del človeka za stalno.

Katere so prednosti zobnih implantatov?

Prednost zobnih implantatov je v tem, da so fiksni in z njimi ni nobenih težav, ne padajo iz ust, ne morete jih pogoltniti, kot se to lahko zgodi s protezami. Kar pogosto se ljudje pritožujejo, da se proteze premikajo in celo izpadejo. Nekateri ljudje proteze zalepijo s posebnimi lepili na nebo ustne votline, kar pa spet pomeni, da jih zvečer čaka zoprno opravilo to odstranili. Zobni implantati pa so taka vrsta vsadkov, da s tem ni nobenih težav in so vedeno fiksno v ustih, lahko se jih sicer odvije z nastavka po potrebi ampak po navadi to ni potrebno.

Še ena prednost zobnih implantatov je v tem, da ne poškodujejo sosednjih zob zaradi njihove namestitve, če zobje so in manjka recimo samo eden, ali pa če zob. Zaradi njih ni potrebno brusiti sosednjih zob in nameščati mostičke, ki lahko tudi drgnejo in povzročijo odrgnine ter otekline in vnetja. Zobni implantati pa se seveda lahko tudi namestijo v povsem brezzobo čeljust.

Še ena velika prednost je pred protezo, v primerjavi z zobni implantati in sicer ljudje nismo ves čas enaki, to pomeni, da lahko shujšamo ali se zredimo, nekateri tudi za precejšno maso. Skupaj s celotno maso človeka se lahko povečajo, razširijo ali skrčijo tudi čeljusti in kosti. To pa takoj pomeni, da proteza ne bo več v redu in jo bo treba popravljati ali celo menjati, kar se lahko zgodi tudi večkrat v kratkem času. Te nadloge pri zobnih implantatih ali vložkih enostavno ni.

Kaj pa cena zobnih implantatov?

Cena zdravljenja z zobnimi implantati je bistveno višja od ostalih načinov zdravljenja brezzobe čeljusti. Ljudje se sprašujejo, ali se jim splača vzeti protezo ali najsodobnejši način z zobnimi vsadki, ki se strokovno imenujejo zobni implantati. To je vprašanje, na katerega morate odgovoriti sami in sicer tako, da se vprašate, kaj bi radi z zdravljenjem brezzobe čeljusti dosegli?

Če je vaš odgovor tak, da bi radi imeli kakovostno zdravljenje, ki bo trajno do konca vašega življenja, potem je gotovo izbira zobnih implantatov najboljša možna izbira in cenovno dolgoročno gledana ni velika investicija v vaše zdravje. Zobni implantati bodo stalni in jih ne bo potrebno večkrat menjati, pogoj pa je seveda, da so narejeni iz najkakovostnejšega materiala titana z najsodobnejšo tehnologijo in da jih vsadi zares izkušen strokovnjak. Glede na našteto boste ugotovili, če boste preverjali cene vsadkov in storitev, da se zelo razlikujejo med seboj, celo do štirikrat.

Kako izbrati pravi implantat in izvajalca?

Na trgu je vsaj deset velikih tovarn, ki proizvajajo implatante in preko dvesto manjših, njihove cene pa se zelo razlikujejo, saj so odvisne od kakovosti materiala ter od tehnologije, s katero so izdelani zobni implantati. Dražji kot so, boljši je material in boljša je tehnologija. To pomeni, da so izdelani tako, da je njihova površina tako obdelana, da se z lahkoto človekovo tkivo vraste v vsadek, ki postane del človeka brez zapletov.

Zobni implantati so vsadki, ki jih mora vsaditi v čeljust izkušen in preverjen strokovnjak, ki običajno ni med najcenejšimi, zato ne glejte na to, da bi izbrali res poceni storitev in vsadek. To se lahko slabo konča. Problem je v tem, da poceni zdravnik ne bo gledal na to, da bo naredil vse potrebne korake pri zdravljenju, ampak jih bo preskočil, zaradi česar je potrebno največkrat implatante zamenjati.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki