Dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata so primerna za vsako garažo

Garažo lahko uporabljate za več stvari, še vedno pa je njena primarna naloga, da vaše vozilo ščiti pred zunanjimi vplivi. Za garažo potrebujete kvalitetna vrata, ki bodo garažo varovala red nezaželenimi gosti. Dvižna garažna vrata so med najbolj priljubljenimi vrstami vrat in za njih se še vedno odloča veliko ljudi. Ne samo kvaliteta, dvižna vrata za garaže lahko naročite v mnogih različicah, tako da se za vsakega lastnika hiše najdejo tista prava.

Garažna vrata na trgu in na kaj paziti?

Na trgu obstaja veliko različnih vrat za garaže. Najbolj osnovna so tista, ki se jih ročno odpira, potem so tu rolo vrata in pa zelo priljubljena dvižna garažna vrata. Z razliko od navadnih vrat, imajo rolo in dvižna vrata to prednost, da se jih odpira elektronsko. To pomeni, da vam ni treba vsakič iz avta, da vrata zaprete in odprete, ampak to za vas stori daljinsko upravljanje. To je še posebej priročno, ko se vam mudi ali pa, ko je zunaj mrzlo in nimate želje, da bi hodili ven iz avta.

Za garažna vrata je pomembno, da vaše vozilo ščitijo. Namreč le one ločijo zunanjost in notranjost garaže. To pomeni, da morajo biti trpežna in kvalitetna. Pri nakupu novih garažnih vrat morate gledati, da vam bodo služila dolgo in z njimi ne boste imeli dodatnih stroškov zaradi popravil. Morajo se tudi enostavno odpirati, saj jih boste v povprečju na dan odprli vsaj dvakrat. In zelo bi bilo neprijetno, da to vsakič delate z nejevoljo. Ker pa se garažna vrata vidijo na zunaj, je potrebno tudi, da izgledajo lepo in se podajo k vaši fasadi. Ko kupujete nova garažna vrata, imejte zato v mislih tudi to.

Zakaj se odločiti za dvižna garažna vrata?

Med garažnimi vrati so dvižna garažna vrata izjemno popularna. Kot glavno, se taka garažna vrata odpirajo na daljavo s pomočjo daljinskega oddajnika. To pomeni, da za odpiranje dvižnih vrat potrebujete zgolj daljinec. Seveda imajo ta vrata za vsak primer še možnost odpiranja s pomočjo ključavnice in po želji se lahko ob strani namesti gumb za odpiranje vrat. Dvižna garažna vrata prav tako ne zavzamejo veliko prostora v garaži, saj se ob odpiranju premaknejo ob strop, zato imate dovolj prostora za vaš avto in ostale dodatne predmete. Nekatere pri odpiranju dvižnih garažnih vrat skrbi, da bodo preveč glasna, dejstvo pa je, da so novejši modeli narejeni tako, da je delovanje vrat izjemno tiho. Za dvižna garažna vrata je značilno, da imajo dolgo življenjsko dobo, lahko tudi več kot 15 let.

Na kaj paziti pri dvižnih garažnih vratih?

Pri nakupu dvižnih garažnih vrat je treba biti pozoren na nekatere njihove lastnosti. Začne se s samimi vodili, ki morajo imeti dobro vzdržljivost in morajo biti odporna na rjo. Potem pa so tu še paneli. Ti se med seboj razlikujejo po materialih in debelini, ampak nekaj lastnosti naj bi jim bilo skupnih. Zaščitena morajo biti pred zunanjimi vplivi in zagotavljati morajo toplotno izolacijo. Dvižna garažna vrata se lahko nahajajo v različnih krajih, kjer so vremenske razmere drugačne. Zagotavljati morajo, da se vrata ne bodo ob prvem vetru začela preveč tresti in se tako poškodovala. Prav tako pa morajo biti dovolj zaščitena, da zaradi sonca ali padavin ne izgubijo svoje barve ali oblike. Pomembna je tudi dobra izolacija dvižnih vrat. Tu je v ospredju to, da je vaše vozilo zavarovano pred hudo vročino in mrazom, ki bi lahko potencialno škodovala vsem vrstam vozil. Potem pa so tu še ostali predmeti, ki jih ljudje shranjujejo po garažah in nekateri bi se lahko uničili, če garaža ne bi bila ustrezno zaščitena.

Ker je varnost na prvem mestu, morajo vsa dvižna garažna vrata zagotavljati predpisane evropske standarde. Evropski predpisi zagotavljajo zaščito pred priprtjem prstov in preprečitev nenadzorovanega padca vrat, kar bi lahko povzročilo hujše poškodbe.

Oblike dvižnih garažnih vrat

Za dvižna garažna vrata lahko izbirate med različnimi modeli. Izbirate lahko med dvižnimi vrati, ki imajo gladko ali hrapavo površino. Potem lahko izbirate med različnimi širinami panelov, ki sestavljajo garažna vrata. Vzorce na panelih si lahko poljubno izberete ali pa se odločite celo za zasteklitve. To pomeni, da je lahko zastekljeno le eno okno ali pa je zastekljen večji del vrat. Ker nekateri za vhod v stavbo uporabljajo dvižna garažna vrata, lahko vanje vgradite tudi osebni prehod za lažji vstop v garažo. Na koncu pa lahko izbirate tudi med različnimi barvami garažnih vrat. Čeprav so osnovna vrata bela, ni omejitev, kar se tiče barv. Izberete lahko tudi lesen vzorec, ki da vratom prav poseben naraven izgled.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki