agregati

Kakovostni in zmogljivi agregati in orodja

V poplavi ponudbe na trgu električnih orodij in strojev je včasih morda težko najti visokokakovostno orodje, ki vas med opravljanjem dela ne bo pustilo na cedilu. Razumljivo je sicer tudi dejstvo, da ne glede na to, ali ste profesionalec ali hobi mojster, si verjetno želite uporabljati zanesljivo in vzdržljivo orodje. To še posebej velja za vse profesionalce, ki za nemoteno opravljanje svojega poklica nujno potrebujejo zmogljivo in zanesljivo orodje. A kako najti pravega?

Eno od najpogosteje uporabljenih orodij je zagotovo akumulatorski vrtalnik. Ta je lahko glede na vaše potrebe vijačnik, kotni ali udarni. Še ena nepogrešljiva naprava, ki bi jo moral imeti vsak profesionalni mojster, ki dela na terenu, pa so agregati. Ti so še posebej uporabni takrat, ko pride do izpada elektrike oziroma, ko se delo opravlja na gradbiščih, kjer še ni vzpostavljenega električnega omrežja. Za ogled in natančnejši opis posameznih naprav si lahko pogledate vsebino na spletni strani: https://www.metalmikulic.si/oddelek/agregati/fogo-agregati/.

Akumulatorski vrtalnik z brezkrtačnim motorjem

Vodilni proizvajalec akumulatorskih strojev in orodij je podjetje Hikoki, ki je igral glavno vlogo pri razvoju naprav, kot je akumulatorski vrtalnik z brezkrtačnim motorjem Brush Less. Poleg tega so ravno pri tem podjetju prvi izdelali vodoodporne stroje z zaščito IP 56, ravno tako so bili prvi, ki so v baterije vgradili limitatorje porabe.

Danes so vam tako na voljo sodobna ročna orodja, ki niso le kompaktna, temveč tudi zmogljiva. Udarni akumulatorski vrtalnik vijačnik je kompakten in ima aluminijasto ohišje. Napajanje poteka preko Li-ion 36 V Multivolt baterije s kapaciteto 2,5 Ah. S takšno kapaciteto baterije in z delovanjem motorja brez krtačk zagotavlja visoko učinkovitost. Z nameščanjem različnih svedrov je možno vrtati v les ali kovino. Z vrtanjem s svedrom za les je možno vrtanje izvrtin velikega premera. Še ena njegova prednost je tudi vgrajena LED osvetlitev.

Ob nakupu te naprave prejmete dve bateriji, s polnilcem in stranskim ročajem, pri čemer je akumulatorski vrtalnik dostavljen v posebnem kovčku, v katerega lahko spravite tudi vso našteto dodatno opremo in pripomočke.

Zmogljivost baterij in vloga električnega napajanja

Z vlaganjem v razvoj tehnologije in s tem doseganja nadgradnje pri izdelavi novih naprav je tako vsak nov akumulatorski vrtalnik zmogljivejši in kakovostnejši, kar velja tudi za baterije, še posebej za tiste z Li-ion tehnologijo za baterijske vrtalne stroje, katerih kapaciteta lahko znaša 4,0 ali 5,0 Ah oziroma tudi do kar 20,0 Ah. S takšno kapaciteto baterije akumulatorski vrtalnik lahko opravlja intenzivno delo skozi ves dan, ne da bi jo ob tem morali vmes dodatno napolniti.

V primerih, ko pri svojem delu potrebujete reden dotok električne energije, ampak se nahajate na terenu, kjer še ni vzpostavljeno električno omrežje oziroma v primeru izpada elektrike, so vam v veliko pomoč lahko različni agregati. Ti bi sicer morali biti del obvezne opreme vsakega profesionalnega mojstra, ki dela na terenu, še posebej tisti, ki svoje delo opravljate na gradbiščih.

Za nemoteno delo tudi v primeru izpada električne energije

Nihče, ki opravlja kakršnokoli delo, si ne želi doživeti, da bi moral svoje delo zaustaviti zaradi izpada elektrike. Zato je pomembno, da ste tudi na to pripravljeni. Visoko zmogljivi inverterski agregati Fogo se lahko pohvalijo z vzdržljivim motorjem proizvajalca Honda, po zaslugi katerega ob izredno tihem delovanju dosegajo izredno moč in zmogljivost. Ob tem velja omeniti, da so opremljeni še s posebno funkcijo, ki omogoča dodatno varčevanje z gorivom, ter so tako ne le učinkoviti, temveč tudi energetsko ekonomični.

S pomočjo inverterske tehnologije do potrebne energije

Inverterska tehnologija, na osnovi katere delujejo inverterski agregati, zagotavlja nemoten dotok električne energije. Najsodobnejši med njimi pa so opremljeni še s signalizacijo preobremenitve, ki vas pravočasno opozori tik preden stroj doseže najvišjo možno obremenitev, ko tudi s signalizacijo prenizkega nivoja olja. Že omenjena funkcija varčevanja z gorivom poskrbi, da agregati delujejo na karseda ekonomičen način, ki vam omogoča optimalno porabo goriva, prilagojeno glede na delo, ki ga opravljate.

Povprečno zmogljivi inverterski agregati delujejo z maksimalno izhodno močjo do 1,8 kW ter z nazivno močjo do 1,6 kW. Prostornina rezervoarja se giblje med 4 in 8 litri, poganja pa jih 4-taktni bencinski motor, opremljen z elektronsko regulacijo vrtljajev. Ker so na voljo različno zmogljive naprave, se njihova teža giblje v razponu med 22 in 45 kg, tisti zmogljivejši pa so tudi bistveni težji in lahko tehtajo do 69 kg.

Za zagotovljeno neprekinjeno varjenje

Za nekatere profesionalne delavce, ki pri svojem delu opravljajo varjenje so nujno potrebni različni varilni aparati. Takšno delo je lahko izredno zahtevno, a je predvsem odvisno od same vrste dela, ki ga morate opraviti ter se na podlagi tega nato tudi odločite, kakšno napravo boste potrebovali.

Tudi za vas velja, da se morate dobro pripraviti na morebiten izpad elektrike, zato so vsekakor priporočljivi varilni agregati, s katerimi boste lahko zagotovili, da bo vaše delo zagotovo dokončano, ne glede na okoliščine glede stanja električnega omrežja, ki vam je na voljo v tistem trenutku.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki