sončna očala 2020

Kakšna sončna očala kupiti v letu 2023?

Vroči poletni dnevi s seboj prinašajo močno sonce in njegovi sončni žarki nas lahko prijetno božajo, hkrati pa onemogočajo normalno gledanje v času, ko so najmočnejši. Zato so na morju, v gorah, na smučanju, med vožnjo in tudi nasploh nepogrešljiva zaščita za oči sončna očala, ki naše oči varujejo pred škodljivimi sončnimi žarki. Seveda to ni njihov edini namen – oči ščitijo tudi pred prašnimi delci, neželenimi gubicami okoli oči in preprečujejo nadležne glavobole. Imajo pa tudi estetsko vlogo – lahko so izstopajoč in drzen modni dodatek, s katerim boste pritegnili vse poglede mimoidočih. V nadaljevanje preberite, kakšni so trendi za sončna očala 2023, da boste zmeraj v koraku z modo.

soncna-ocala

Kakšni so trendi sončnih očal za ženske?

V letu 2023 je vse v znamenju kombinacije na eni strani elegantne klasike in na drugi nekonvencionalne drznosti – vse zagovornice klasike boste svoj navdih našle v filmih iz 90. let prejšnjega stoletja ali posegle še malo dlje, vse do modnih trendov iz babičine omare. Za tiste, ki prisegate na najnovejše smernice, pa so prava sončna očala 2023 zaznamovana z raznoraznimi geometrijskim oblikami – prevladujejo oglate oblike, še zmeraj pa je v modi trend sončnih očal iz preteklega leta v obliki mačjih oči z zaobljenimi robovi. Nadaljuje se tudi trend večbarvnih leč, načrtno prevelikih okvirjev in t. i. aviatork iz filma Top Gun, kjer je z njimi blestel tudi Tom Cruise. Modeli sončnih očal 2023 se zgledujejo še po filmih o Matrici ali pa vas popeljejo v hipijevska sedemdeseta – oblike, zaradi katerih boste zagotovo izstopale iz množice.

sončnih-ocal-za-zenske

Kakšna pa so sončna očala 2023 za moške?

Tudi moška sončna očala variirajo vse od brezčasne klasike do modelov z unikatnimi detajli za tiste, ki si upate več. Geometrični okvirji so in tudi pri moških, še posebej se bodo podali moškim z nekoliko bolj okroglimi obrazi, saj jim dodajo nekaj strukture in poskrbijo za izstopajoč videz. Podobno boste dosegli z barvitimi sončnimi očali, ki odlično popestrijo nekoliko preprostejšo vsakodnevno opravo. V letu 2023 prevladujejo izstopajoče mavrične barve kot so modra, rumena in rdeča, zato izberite sončna očala z lečami in okvirjem v isti barvi, s čimer boste dodali piko na i vašemu izgledu. Tisti, ki prisegate na bolj vintage izgled, ne boste zgrešili s t. i. lenonkami, ki so ponovno v modi, kot tudi vsa druga okrogla sončna očala 2023. Še posebej se bodo podala moškim z diamantno ali kvadratno obliko obraza. Tudi pri moških na vrhu lestvice popularnosti ostajajo aviatorke, sploh če boste izbrali take z dizajnerskimi posebnostmi kot so vzorčasti ali zlati acetatni okvirji, most na vrhu okvirja ali barvne leče.

Ponudba sončnih očal v letu 2023 prinaša ogromno izbire v vseh mogočih oblikah, barvah in izstopajočih detajlih. Sončna očala vsekakor niso več le zaščita, temveč lahko z njimi izrazite svoj osebni stil po vzoru številnih zvezdnikov, ki narekujejo sodobne modne trende. Sončna očala 2023 so raznolika in gotovo boste našli taka, ki bodo vašemu obrazu pristajala kot ulita. Če ste slabovidni, vanje vstavite leče z dioptrijo in sončna očala bodo vaš nepogrešljiv lepotni pripomoček, kamorkoli se boste odpravili. Zagotovite svojim očem maksimalno udobje ter ne ostanite neopaženi.

5/5 - (1 vote)

Avtor prispevka:

238   Posts

Vsi prispevki