kanalete

Kanalete za vaš dom. Kako morajo biti izdelane?

Kanalete poskrbijo za odvodnjavanje vode v odtočne kanale. Namestijo se lahko v kopalnice, kuhinje, garaže ali delavnice in v kurilnice. Nujne so tam, kjer je možnost izliva tekočine na tla in mora ta odteči v kanal za odvodnjavanje odvečne tekočine. Kanalete so lahko kakovostne ali tudi ne, odvisno je, kako so narejene. Najprej morate vedeti, kaj potrebujete za vaše potrebe in jih pravilno tudi izbrati. Nekatere namreč ujamejo tudi maščobo in nevarne tekočine, ki ne smejo izteči v okolje. Pomembno je tudi, iz katerih materialov so narejene in s kakšno tehnologijo, saj je od tega tudi odvisna njihova kakovost.

Kako so sestavljene kanalete?

Sestavljene so iz dveh delov in sicer iz rešetke in spodnjega dela, ki se vgradi v tla. Tako se zagotovi kanal za odtekanje vode. Rešetke so namenjene temu, da zadržijo smeti, da ne zamašijo kanal. Spodnji del kanalet pa je še dodatno varovalo, da večje smeti ne zamašijo odtočnih kanalov in ne povzročijo škode.

Če vzamemo pod drobnogled kanalete za kopalnice in tuš kabine, so zelo različne in ni vseeno, katere boste izbrali. Tudi ni vseeno, kako in kdo jih vgradi. Prvo, kar morate pri izbiri kanalet vedeti je, da morajo imeti tla v kopalnici in tuš kabini, v kateri bodo nameščene, zadosti strm padec. Voda mora med umivanjem in po tem dovolj hitro odtekati v odtočni kanal.

Izdelane so v več velikostih. Največkrat so izdelane iz kovine. Lahko pa imajo še obrobe iz plastike. Danes so kanalete prilagojene modernemu oblikovanju kopalnic in kopalniških sanitarnih pripomočkov ter so drugačni kot stari sistemi za odvodnjavanje.

grilles in the bathroom

Kateri material se najbolj priporoča?

Kanalete, neglede na to, kje so, morajo biti vzdržljive in odporne na vodo, olje, čistila ter vlago. Moderne izvedbe so narejene iz recikliranih materialov. Na primer kanalete 2PR so izdelane iz polietilena PE-HD. To je visoko kvaliteten material in je ekološko sprejemljiv za okolje. Je 100 % recikliran, zato ohranja naravo in naravne vire. Polietilen PE-HD je obstojen in odporen na večino agresivnih čistil ter materialov za vgradnjo.

Ko jo izbirate, je dobro vedeti da je kanaleta podlaga, na kateri boste stali zelo pogosto, če je v kopalnici, kuhinji ali delavnici. V kopalnici boste dostikrat na njej stali bosi. Vprašaje je, na čem bi radi stali, med tem ko se tuširate ali kuhate oziroma delate? Zato morajo biti kanalete trdne in varne ter lepo pametno oblikovane za odvodnjavanje odvečnih tekočin. Morajo biti tudi priročne za čiščenje. Vse to ponujajo kakovostne kanalete z rešetkami iz trdnega in okolju prijaznega ter odlično zaščitenega materiala.

Nekateri ljudje imajo radi več udobja za osebno nego, kuhanje ali delo. Večina ljudi ima najraje mehka in udobna tla. Če ste med njimi, morate izbrati take kanalete, ki so primerna za to, da na njih položite gumijasto mehko podlago, ki ne ovira odtekanja tekočine v kanale.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri kanalet?

Kanalete so pokrite z rešetkami, ki zadržujejo večje predmete in umazanijo, da ne zaide v kanale ter jih zamaši. Zaradi tega imate lahko večje stroške in zgubite živce. Rešetke so tudi nosilna podlaga za osebo, ki se tušira, kuha ali dela v delavnici. Iz tega razloga morajo biti močne in kakovostne. Zato morate vedeti točno, kakšne rešetke boste izbrali.

Na izbiro imate dve vrsti rešetk in obe sta kakovostni. Ena možnost so litoželezne rešetke, ki so vroče cinkane iz PE-HD materiala. Te so najbolj primerne za kuhinje in delavnice. Druga možnost so rešetke iz nerjavečega inox jekla, ki jih najpogosteje srečamo v kopalnicah.

kanalete

Kako preverite kakovost kanalet?

Kanalete naj bodo kvalitetne, trdne in varne. Hkrati naj zagotavljajo nemoten odtok vode ter drugih tekočin v kanale, da ne pride do poplav in posledično do škode. V kurilnicah, delavnicah in garažah je dobro, da imate tudi lovilec maščob, če iztečejo olja. Najbolje, da kanaleto montira strokovnjak in pri tem oceni celotno situacijo ter izbere res pravo. Dobro je, da strokovnjak prej pogleda vaše prostore in pomaga pri izbiri pravih kanalet ter rešetk. Če gre za tuš kabino je najbolje, da je zraven, ko se jo gradi.

Rešetke in kanalete 2PR proizvajajo na podlagi certifikata Evropskega standarda EN 1433, ki točno določa izrazoslovje, klasifikacije, testiranja, oblikovanje, potrjevanje in označevanje linijskih požiralnikov. Le-ti pa so namenjeni zbiranju in odvodnjavanju površinskih tekočin. Le na ta način ste lahko prepričani, da kanaleta res izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in varnosti, ki jih zahtevate in pričakujete.

Kanaleta je produkt, ki ga je treba res dobro in pametno izbrati. Dobro premislite, preden jo daste vgraditi, katera je za vaše prostore primerna in izpolnjuje vaša pričakovanja ter standarde, ki so predpisani. Priporočamo izbiro kvalitetnih kanalet s certifikatom, saj jih boste imeli dolgo časa, ker so kakovostne in jih ne bo treba menjati nikoli. Ko jih kupujete, zahtevajte vpogled v certifikate, če niso jasno navedeni na produktu. Certifikat mora biti izdan s strani Inštituta IGQ. To bo vaša garancija, da pri izdelavi kanalet pa tudi rešetk proizvajalec uporablja nadzorovan proces proizvodnje, ki je visoko kvaliteten. Hkrati vam ta certifikat zagotovi, da proizvajalec med izdelavo redno uporablja testiranja, ki so določena z Evropskim standardom EN 1433.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki