Kategorizacijo apartmajev za vas lahko opravi specializirano podjetje

Razvrstitev nastanitvenega obrata v določeno skupino glede na kakovost se imenuje kategorizacija apartmaja. Pri tem se upošteva vrsta in velikost obrata ter kakovost opreme in storitev, ki jih obrat nudi. Kategorizacija apartmaja je pomembna, ker vam omogoča, da ustrezno določite ceno nastanitvenega objekta in ga tržite pravemu občinstvu. Prav tako kategorizacija apartmaja zagotavlja, da imajo gostje realna pričakovanja glede tega, kaj bodo dobili za svoj denar. Kategorizacijo apartmajev za vas lahko opravi specializirano podjetje OptimaPlus Booking.

Kategorizacija apartmaja

Pravilnik o kategorizaciji

Kategorizacija apartmaja kot jo določa Pravilnik o kategorizaciji je možna kot samoocenitev, če želi nastanitveni obrat dobiti od ene do treh zvezdic. Če pa želi nastanitveni obrat dobiti več zvezdic, pa mora biti kategorizacija apartmaja izvedena s strani usposobljenih ocenjevalcev. Gre za turistične strokovnjake z veliko izkušnjami v turizmu, ki so obenem ustrezno usposobljeni, da lahko ocenjujejo nastanitvene obrate. Tega strokovnjaka lahko vsak lastnik nastanitvenega obrata sam izbere iz registra ocenjevalcev. Ta vrsta kategorizacije je lahko zelo koristna pri določanju cen in trženju nastanitve, saj zagotavlja neodvisno oceno vaše nastanitve.

Pomen kategorizacije nastanitvenega objekta

Kategorizacija apartmaja prinaša številne prednosti, kot so boljša prepoznavnost na spletu, večja možnost rezervacij in ponovnih poslov ter višje cene. Podrobneje si oglejmo vsako od teh prednosti.

Večja prepoznavnost na spletu

Ko kategorizirate svojo nastanitev, si v bistvu zagotovite prednost na področju spletne prepoznavnosti. Potencialni gostje namreč pri iskanju nastanitve na vašem območju pogosto uporabijo posebne ključne besede, povezane z vrsto nastanitve, ki jo iščejo. Z uporabo teh ključnih besed v vsebini in na spletni strani povečujete možnosti, da vas potencialni gostje najdejo.

Kategorizacijo-apartmajev

Večja možnost rezervacij in ponovnega poslovanja

Z razvrščanjem nastanitev v kategorije imate tudi večjo možnost rezervacij in ponovnih poslov. Če namreč gostje natančno vedo, kaj bodo pri vas rezervirali, bodo s svojim bivanjem bolj zadovoljni. In ko so gostje zadovoljni s svojim bivanjem, se bodo najverjetneje vrnili in vas priporočili svojim prijateljem in družini.

Povišanje cen

Še ena prednost kategorizacije nastanitve je, da vam omogoča zaračunavanje višjih cen. Ko namreč potencialni gostje vidijo, da ste si vzeli čas in kategorizirali svoj nastanitveni obrat, bodo pripravljeni plačati nekaj več zaradi miru, ki ga prinaša točno vedenje o tem, kaj bodo dobili.

Kaj se ocenjuje?

Kategorizacija apartmaja je postopek razvrščanja nastanitvenih objektov v določeno kakovostno skupino na podlagi dejavnikov, kot so vrsta in velikost nastanitvenega objekta, kakovost prostorov in storitev, ki jih nudi nastanitveni objekt. V Pravilniku o kategorizaciji nastanitvenih obratov, ki je bil objavljen v Uradnem listu je v prilogi 2 (Kriteriji za kategorizacijo motelov, penzionov, gostišč; kampov; apartmajev, počitniških stanovanj in počitniških hiš; sob; kmetij z nastanitvijo; marin.) naštetih kar 232 različnih faktorjev, ki se ocenjujejo. Faktorji so razvrščeni v razdelke splošno, sprejem in storitve, apartma, gastronomija, prosti čas, kakovost in spletne aktivnosti. Kategorizacija apartmaja določa, da je za eno zvezdico potrebno 81 točk, za dve zvezdici 141 točk, za tri zvezdice 248 točk ter za štiri zvezdice 305 točk. Apartmaji ne morejo dobiti pet zvezdic.

Kaj-se-ocenjuje

Ne gre samo za kategorizacijo apartmaja

Podjetje OptimaPlus Booking ne izvaja le kategorizacije apartmaja, ampak vam nudijo tudi celotno upravljanje nastanitve, to pomeni da so lahko osebni skrbnik vašega turističnega posla.

Če ste lastnik stanovanja, ki ga oddajate, se morda sprašujete, ali se vam splača objaviti stanovanje na Airbnb ali Booking.com. Navsezadnje je tam veliko konkurence. Toda resnica je, da je Airbnb odličen način za iskanje novih najemnikov za vaše stanovanje – vedeti morate le, kako učinkovito promovirati svojo ponudbo.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako pridobiti več gostov za najem stanovanja prek Airbnb:

  • Uporabite visokokakovostne fotografije. Ko potencialni gostje pregledujejo ponudbe na Airbnb, bodo najprej opazili fotografije. Poskrbite, da bodo vaše fotografije kakovostne in da bodo potencialnim gostom dale dober občutek, kako je vaše stanovanje videti. Če niste profesionalni fotograf, boste morda želeli najeti nekoga, ki bo za vas naredil nekaj fotografij
  • Napišite privlačen opis. Ko si bodo potencialni gostje ogledali fotografije, bodo prebrali opis vaše ponudbe. Tu imate priložnost, da jih resnično prepričate o svojem stanovanju. Ne pozabite poudariti vseh najboljših lastnosti svojega najema in uporabite prepričljiv jezik, da jih prepričate, da je vaše stanovanje najboljša možnost
  • Ponudite ugodnosti in popuste. Eden od načinov, kako izstopati od drugih ponudb Airbnb, je, da ponudite ugodnosti in popuste, ki jih drugi najemodajalci ne ponujajo. Ponudite lahko na primer popust za tedenski ali mesečni najem ali pa v svojo ponudbo vključite ugodnosti, kot sta brezžični internet ali kabelska televizija
  • Posodobite svoj koledar. Še ena pomembna stvar, ki si jo morate zapomniti pri promociji svoje ponudbe na Airbnb, je, da posodabljate svoj koledar. Če bodo potencialni gostje videli, da ste razpoložljivi za njihove želene datume, bodo z večjo verjetnostjo rezervirali bivanje pri vas. Če pa bo vaš koledar poln ali če v njem ne bo navedenih razpoložljivih datumov, bodo morda namesto tega prešli na drugo ponudbo

Zaključek

Kot lahko vidite, ima kategorizacija vašega apartmaja ali nastanitvenega obrata številne prednosti. Z izboljšanjem prepoznavnosti na spletu, povečanjem možnosti za rezervacije in ponavljajoče se posle ter zaračunavanjem višjih cen je kategorizacija odličen način za spodbuditev vašega poslovanja. Če tega še niste storili, začnite še danes!

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki