streč folija

Streč folija je izjemno priljubljena v številnih skladiščih oz. podjetjih

Ste že slišali za streč folijo? Gre za folijo, ki je izredno priljubljena predvsem v večjih skladiščih in podjetjih, z njo je namreč ovijanje paketov in palet veliko lažje. Kaj pa je njena skrivnost? Kaj sploh je streč folija? Narejena je iz raztegljivega plastičnega filma, izdelanega iz linearnega polietilena nizke gostote, nastaja pa v postopku, ki mu rečemo ekstrudiranje. Ampak dovolj strokovnih izrazov … Streč folija, če poenostavimo, je ovijalna folija, raztegljiva folija ali embalažna folija, ki je običajno navita na kartonski tulec. Največkrat se uporablja v podjetjih ali skladiščih pri ovijanju velikih palet ali paketov, saj je odlična pri pritrjevanju izdelkov drug na drugega in na paleto. Nepogrešljiva pa je tudi v industriji, za splošno rabo ali rabo v gospodinjstvu.

Postopek ovijanja streč folije je takšen, da se streč folija raztegne in se začne zavijati okrog izdelkov, ovijanje je lahko medtem izvedeno ročno ali strojno. Ko sila raztezanja izgubi na moči, se začne ovijalna folija vračati v prvotno stanje, kar privede do tega, da stisne ovite izdelke skupaj in jih ohrani povezane.

Vaši izdelki bodo zaščiteni in pripravljeni za prevoz

Kot prednost streč folije lahko izpostavimo to, da ostanejo izdelki na enem mestu, saj omogoča stabilnost na paleti, hkrati pa so izdelki oziroma paketi zaščiteni še pred zunanjimi vplivi, na primer prahom ali vlago ter neželenimi posegi. Streč folija je torej dobra izbira predvsem, ko se izdelki prevažajo iz kraja v kraj ali, ko se prenašajo med proizvodnimi obrati. Tako bodo vsekakor ostali neuničeni in pripravljeni za nadaljnjo proizvodnjo ali uporabo.

Tu pa se zgodba z nadvse uporabno folijo še ne konča. Streč folija namreč ni samo ena, obstajajo različne širine, debeline in vrste teh ovijalnih folij. Kakšno torej izbrati?

streč folija

Izberite pravo streč folijo za potrebe vašega pakiranja

Običajno se sicer vsi odločijo za nakup najbolj cenovno ugodne folije, kar pa pogosto ni najboljša izbira. Kupci imajo pogosto še vedno napačne predstave o tem, kako deluje streč folija in velikokrat menijo, da lahko kupijo katerokoli folijo in jo uporabljajo v vse namene, a temu ni tako. Trditve kot so, bolj je streč folija debela, močnejša je in manj ovojev je potrebnih ali, da ena vrsta folije ustreza vsem aplikacijam ter, da več kot je ovojev na paleti, večja bo varnost izdelkov, namreč ne držijo.

Za različno ovijanje potrebujemo različne vrste, debeline ali širine. To je tudi razlog, zakaj je na trgu tolikšna izbira streč folij. In sicer v osnovi poznamo tri vrste, standardno, tehnično ter tako imenovano prestrech folijo, potem pa so tu še vse njihove izpeljanke, kar nas pripelje do dodatnih pet ali več vrst embalažnih folij.

Najdemo vse od UV odpornih do potiskanih, barvnih in prosojnih folij

Glede na vaše potrebe vam lahko tako v podjetju Kamm Trade ponudijo še UV obstojno streč folijo, prezračevano ali antistatično raztegljivo folijo ter prosojno barvno ali neprosojno barvno folijo. Barvna streč folija je najbolj idealna za palete ali pakete, ki jih želimo ločiti od drugih palet v skladišču ali gospodinjstvu. Lahko pa stopite še korak dlje in izberete streč folijo, ki je potiskana z logotipom določenega podjetja ali blagovne znamke, vaša paleta je lahko tako še bolj opazna in personalizirana.

streč folija

Najbolj priljubljene tanjše ali večslojne folije

Vedno bolj priljubljene so tudi čim bolj tanjše streč folije, ki se izdelajo tako, da se tekom proizvodnje porabi manj naftne smole, kar posledično pomeni, da so takšne ovijalne folije cenejše in pustijo manjšo obremenitev v okolju ter zavzamejo manj prostora. Poleg čim tanjših folij pa so v trendu tudi večslojne streč folije, ki nudijo boljši oprijem in so bolj odporne proti trganju ali pretrganju. Takšna streč folija se imenuje tehnična oziroma folija nove generacije.

Za manjša podjetja, skladišča ali gospodinjstva so v podjetju Kamm Trade izdelali tudi tako imenovane mini streč folije, ki so manjše teže in so bolj priročne za uporabo. Uporabljajo se namreč skupaj z odvijalci, ki učinkovito zmanjšajo trenje med tulcem in rokami med samim postopkom ovijanja izdelkov. Pošiljke, paketi ali izdelki so hkrati tudi hitreje oviti, kar doprinese k prihranku časa, denarja ter bolečine.

S pravilno izbiro lahko tudi prihranite

Kar pa je najbolj pomembno pri vseh omenjenih je to, da mora biti streč folija v prvi vrsti močna, fleksibilna in zanesljiva. Če izberete kvalitetno in fleksibilno folijo, bo namreč za ovijanje palete dovolj že tanek sloj, zapravljanje filma in plačevanje za več slojev pa bo nepotrebno. Izbira prave folije in nato še pravilna uporaba le te, lahko tako zmanjšuje odpadke in posledično tudi skupne stroške v skladiščih ali podjetjih, varnost palete oziroma paketa pa ob tem vendarle ne bo ogrožena.

Sicer pa vam lahko v omenjenem podjetju zaradi lastne proizvodnje naredijo rolico streč folije popolnoma po želji. Individualno se lahko prilagodi tako širina rolice kot tudi dolžina navitja, barva folije ter to, kako je streč folija pakirana.

Zato se prepustite strokovnjakom, ti bodo z ustrezno izbiro streč folije poskrbeli za vašo embalažo, vi pa se boste lahko med tem osredotočili na svoje poslovanje.

Rate this post

Avtor prispevka:

242   Posts

Vsi prispevki