laminat

Laminat je odlična talna obloga za vsak dom

Laminat je vsestranska, funkcionalna in vzdržljiva talna obloga, zato se zanj odloča vse več ljudi. Če želite izvedeti vse prednosti laminata je najbolje, da že danes obiščete enega izmed prodajnih centrov talnih oblog, za začetek pa bo dovolj tudi, če boste prebrali tale članek.

Gradnja ali prenova doma vedno zahteva veliko časa

Tudi vi razmišljate o tem, da bi si v kratkem začeli graditi svoje gnezdece? Morda že imate izbrano lokacijo in ste pridobili vse potrebne papirje, sedaj pa morate le še narediti dober načrt, kako naj bi vaše sanjsko domovanje izgledalo? Mogoče pa se odločate zgolj za prenovo obstoječega stanovanja? Kakorkoli že, gradnja ali pa obnova stanovanja vedno zahtevata veliko časa in načrtovanja, da o denarju sploh ne govorimo.

Ko razmišljate o tem, kako bo vaša hiša izgledala pa slej ali prej pridete tudi do vprašanja, kakšno talno oblogo bi želeli imeti v hiši. Dandanes vam je namreč na voljo kar nekaj talnih oblog, od vinila, parketa pa do laminata. Zagotovo ima vsaka izmed omenjenih oblog svoje prednosti in slabosti, o katerih vam bodo še največ znali povedati svetovalci v trgovinah, za več informacij pa lahko tudi sami pobrskate po spletu. V tem članku se bomo namreč osredotočili le na laminat.

Zakaj izbrati ravno laminatno talno oblogo?

Laminat je prav gotovo ena izmed najbolj priljubljenih talnih oblog za moderne domove. Se sprašujete zakaj? Pa poglejmo nekaj odličnih lastnosti laminata.

Najprej je treba omeniti, da vam laminat ponuja neskončne možnosti izgleda površin, saj je na voljo več kot 700 različnih vzorcev, zato boste gotovo našli vsaj enega, ki se bo najbolje podajal vašemu domu. Polaganje laminata je zelo hitro in enostavno opravilo, zato je to odlična izbira za vse, ki se vam mudi s selitvijo ali pa bi radi čez vikend prenovili stanovanje. Laminatno talno oblogo je namreč mogoče položiti na že obstoječo talno oblogo, deluje pa na tako imenovani klik sistem, kar pomeni, da eno ploščo laminata preprosto zataknemo v drugo. Nobenega lepljenja, zabijanja ali česa podobnega v podlogo ni treba izvajati. Tudi nega in vzdrževanje laminata sta povsem preprosta. Še ena odlična lastnost laminata je, da je izredno odporen na kakršnekoli udarce, praske ali kaj podobnega, primeren pa je tudi za toplovodno talno gretje. Laminatna talna obloga je odlična za vse, ki imate radi košček narave v svojem domu – laminatna talna obloga namreč najpogosteje imitira videz lesa, pogosta pa je tudi imitacija kamna in drugih materialov. Laminat je vsekakor elegantna in trendovska talna obloga, primerna za vsak dom. Če se boste odločili izbrati laminatno talno oblogo, vam zagotavljamo, da boste v svoj dom dobili udobno, funkcionalno, vsestransko, vzdržljivo in na pogled izredno privlačno talno oblogo. Nakupa laminata prav gotovo ne boste obžalovali, tudi zato ne, ker so laminatne talne obloge cenovno dostopne vsakomur.

laminat
Kakovostne laminatne talne obloge je včasih težko ločiti od parketa.

Cena ne pove vedno vsega

Vendar pa bodite pri nakupu laminatnih talnih oblog previdni – cena je namreč lahko zavajajoča. Če v trgovini naletite na smešno nizko ceno laminata, ste lahko prepričani, da gre za laminat, ki je narejen iz materialov izredno slabe kakovosti. Tovrstni laminati namreč nimajo ustrezno zaščitenih robov, zato se bodo že ob najmanjši količini vlage napeli, obenem pa so še zelo slabo odporni proti udarcem in praskam.
Kakovostna laminatna talna obloga je običajno narejena iz več plasti. Zgornja plast daje laminatu trdnost in vzorec, srednja plast poskrbi za stabilnost, spodnja pa preprečuje zvijanje. Tovrstni laminati so odporni na vlago, praske in udarce, zato vam talnih oblog ne bo treba menjati vsaj kako desetletje, če ne še več. Kakovostna laminatna talna obloga pa je na prvi pogled zelo podobna parketu, zato marsikdo sploh ne opazi razlike. Običajno se cena laminata giblje okoli osmih evrov ta kvadratni meter, zgornja meja pa se konča pri štiridesetih evrih na kvadratni meter.

Izberite odlično laminatno talno oblogo za svoj dom

Kot že omenjeno, je laminat vse bolj priljubljena talna obloga, sploh za modernejše domove. S svojimi odličnimi lastnostmi bo prepričal še tako zahtevnega kupca. Najpogosteje se ljudje odločajo za nakupa laminata hrast, oreh ali bukev, vendar pa so proizvajalci laminata svojo ponudbo že zdavnaj razširili in tako so vam danes poleg imitacij različnih vrst lesa na voljo tudi imitacije keramičnih ploščic, krasnih barvitih vzorcev za otroške sobe, dobiti je mogoče celo vzorec staranega lesa. Izbire je torej več kot dovolj, zato smo prepričani, da bo vsak našel sanjsko laminatno talno oblogo za svoj dom.

Laminatne talne obloge so primerne za prav vse suhe prostore v hiši, res pa je, da se največ ljudi odloči laminat položiti v dnevnem prostoru ali v spalnici. Vendar pa se laminata lahko poslužite tudi v kuhinji.

laminat
Dandanes lahko laminatne talne obloge imitirajo tudi keramične ploščice.

Če ste tudi vi sredi prenove svojega doma ali pa si celo gradite lasten dom, boste slej ali prej morali izbrati tudi talno oblogo in laminat je prav gotovo prava izbira. Ponaša se z odličnimi lastnostmi, zato se zanj odloča vse več ljudi, na voljo pa vam je v več kot 700 vzorcih, zato bo prav gotovo vsak našel vzorec zase oz. za svoj dom. Nikar ne odlašajte, temveč se že danes zapeljite v najbližjo trgovino z opremo za dom in izberite svojo sanjsko laminatno talno oblogo.

5/5 - (1 vote)

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki