Notranja vrata

Povrnite svojemu domu pridih elegance

Želite zamenjati obstoječe stavbno pohištvo, ker je vaše trenutno že dotrajano? Morda pa ste pravkar ugotovili, da vaša notranja vrata v nekaterih prostorih slabo tesnijo. Ali pa želite bolj dovršen videz vašega doma, ki mu manjka elegance. Ne glede na razlog vašega iskanja novega stavbnega pohištva, lahko se prepustite bogati izbiri kakovostnih proizvajalcev, ki jih lahko najdete pod skupno blagovno znamko Vrata Vranešič.

Če se nameravate lotiti kakšnih popravil v hiši, ali pa se le želite prepustiti svoji ustvarjalnosti, in izdelujete unikatne izdelke, ki zahtevajo posebno obdelavo, bo zagotovo nepogrešljiv del opreme dovolj trden in stabilen namizni primež, ki vam je na voljo v spletni trgovini Metal Mikulič.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri?

Predvsem je dobro, da se najprej seznanite s tem, kakšne vrste sploh obstajajo. Notranja vrata so tako lahko masivna, panelna, stilna ali steklena. Znotraj vsakega izmed teh tipov pa lahko izbirate med številnimi različnimi modeli.

Nato pa se morate vprašati, kaj vam je najbolj pomembno? Si želite bolj trdna notranja vrata, ki so dovolj robustna in odporna na mehanske poškodbe? Ali pa vam je bolj pomembna učinkovita toplotna in zvočna izolacija, ki jo tudi lahko pridobite s pravilno izbiro stavbnega pohištva. Če spadate med tiste, ki si želijo predvsem polepšati videz notranjih prostorov, pa vas bodo verjetno najbolj prevzela čudovita steklena notranja vrata, ki so na voljo v več različnih grafikah.

Panelna ali steklena notranja vrata?

S stalno izboljšavo kakovosti izdelkov vsakega posameznega tipa je včasih izbira res težka. Če si želite preprostejših linij in trpežnosti, bodo verjetno panelna notranja vrata prava rešitev za vas. Tudi sicer je ta tip najbolj priljubljen med kupci prav zaradi svoje preprostosti.

Panelna notranja vrata so izdelana iz sredice, ki je obdana s HDF panelom. Ta je dovolj homogen in trpežen, da nudi vso potrebno zaščito. Velika prednost pri tem je ta, da si kot kupec lahko sami izberete sredico. In sicer sta vam na volje Homalight plošča ali stabilno kartonsko satje. Obenem pa je površina dodatno zaščitena s CPL folijo. Izberete pa lahko tudi zaščito z barvanjem z zaščitnim lakom.

Za steklena notranja vrata, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Vrata Vranešič, nedvomno lahko rečemo, da lahko vsakemu prostoru pričarajo posebno eleganco. Ta učinek bo še boljši, če se boste odločili za celotno stekleno krilo, izdelano iz 8-milimetrskega kaljenega stekla. Steklo pa je lahko še peskano, če si želite tistega posebnega zamegljenega videza. Z različnimi tipi obdelave ter z izbiro posebne grafike lahko resnično dosežete prekrasne učinke ob menjavi barv in svetlobe, ko ta vstopi v prostor.

V domači delavnici potrebujete robusten namizni primež

To orodje se najpogosteje uporablja v domačih in profesionalnih delavnicah, kjer mora biti zagotovljeno trdno in stabilno stanje obdelovanca. Ta se med delom namreč ne sme premikati, zato je nujno potreben kakovosten in robusten primež, ki vam bo zagotovil trdnost in vzdržljivost.

Ker v različnih delovnih prostorih ali na deloviščih na prostem lahko prihaja do večje ali manjše izpostavljenosti zunanjim vremenskim vplivom, so lahko orodja izpostavljena udarcem in drugim vrstam mehanskih in drugačnih poškodb. Ravno zato je izredno pomembno, da imate na voljo zanesljiv primež, ki je odporen na zunanje vplive.

Ključavničarski primež s hitrim pomikom

Z ohišjem iz sive litine ter s kovanimi in poboljšanimi čeljustmi iz ogljikovega jekla vam takšen visokokakovosten primež lahko zagotovi zanesljivo in dolgotrajno uporabo. Vsi zunanji deli so lakirani oziroma pocinkani, medtem ko so čeljusti protikorozijsko naoljene, kar zagotavlja nemoteno uporabo tudi v najtežjih pogojih.

S svojo zasnovo vam izredno poenostavi delo. Ima uniPro vodila, s katerimi je zagotovljen natančen pomik gibljivega dela. Možna je tudi nadgradnja, saj ga lahko uporabljate z vrtljivim podstavkom. Obenem imate na voljo tudi sistem hitrega pomika gibljivega dela.

 

Visokokakovostno orodje za profesionalno rabo

Po ugodni ceni vam je na voljo tudi izredno kakovosten primež, namenjen profesionalcem, ki ima ravno tako ohišje iz sive litine ter kovane in poboljšane čeljusti iz ogljikovega jekla. Čeljusti so široke od 100 do 225 mm in so tudi protikorozijsko naoljene z ostalimi pocinkanimi deli. Možna je tudi montaža na terenski mizi.

Ima še vreteno, ki je dodatno zaščiteno pred morebitnimi udarci ali poškodbami. Vsi ostali deli so cinkani. Tudi vreteno ima dodatno zaščito pred korozijo, kar še zmanjšuje nevarnost poškodb zaradi zunanjih vplivov. Njegovo ohišje je izdelano iz posebne tempirane litine, ravno tako pa je lakirano, kar pomeni, da nudi ustrezno površinsko zaščito.

Pred začetkom uporabe se dobro seznanite z orodjem

Pred uporabo orodij, kot je primež, morate dobro biti seznanjeni z uporabo in vsemi varnostnimi ukrepi. Nikoli ne poskušajte v njem upogniti težkih palic. Ravno tako pazite pri uporabi čeljusti, saj jih ne smete uporabljati kot nakovalo.

Če sumite na okvaro, nikar ne poskušajte popravljati orodja tako, da ga varite ali spajkate. Namesto tega raje pokličite pooblaščenega dobavljava ali serviserja. V vsakem primeru pa še pred uporabo natančno preberite navodila proizvajalca in jih upoštevajte.

Rate this post

Avtor prispevka:

230   Posts

Vsi prispevki