Poročni fotograf

Poročni fotograf skozi objektiv ustvari unikatno ljubezensko zgodbo

Ljudje že od nekdaj radi ovekovečimo svoje spomine v sliko, ki v sebi nosi prav poseben čar, saj trenutek zamrzne v večnost. Trenutek, ki se ga ob vsakem pogledu na sliko z radostjo spominjamo – lahko so to brezskrbni dnevi v otroštvu, zabavni trenutki iz študijskih časov ali pa pomembne prelomnice, kot je poroka. Poročni fotograf je tako nepogrešljiv povabljenec na enega najpomembnejših dogodkov v našem življenju – skriti gost, ki v svoj objektiv ujame vsak trenutek tega čarobnega dne.

Več kot le fotograf

Poročni fotograf mora utrip poročnega dogajanja pač začutiti, saj je ravno on tisti, ki fotografiji skozi svoj objektiv vlije dušo. Ravno prisotnost tega občutka pa loči vrhunskega poročnega fotografa od tistega povprečnega. Dober poročni fotograf vsako poroko dojema kot unikatno, saj je vsak poročni par edinstven in si na svoj najlepši dan zasluži obravnavo, namenjeno samo njima.

Dober poročni fotograf se izogiba fotografiranju porok po nekem začrtanem načrtu ali planu, pač pa v vsaki išče nekaj posebnega, drugačnega. Gre za umetniški navdih, ki ga poročni fotograf nato zabeleži na poročnih fotografijah na svoj edinstven in kreativen način. Tako nastanejo vrhunski izdelki, ki mladoporočencema ostanejo za vedno, tudi dolgo po tem, ko vtisi v glavi že zbledijo. Fotografija pa spomin ohrani.

Porocni-fotograf

Eden vidnejših poročnih fotografov pri nas je Dejan Žagar, ki je združil pestro paleto svojih znanj in postal poročni fotograf, s številnimi mednarodnimi priznanji in nagradami. Poročno fotografijo je postavil na višji nivo in ji vdahnil nov pomen – umetniški izdelek, ki vam bo tudi po več letih prebudil čarobne občutke, ki sta jih doživljala na poročni dan.

Ena fotografija – paleta stotih čustev

Dobro poročno fotografijo zaznamujejo lastnosti, kot so avtentičnost, spontanost in čustva, s pridihom humorja. Poročni fotograf si prizadeva to celotno paleto čustev ujeti v fotografijo, vendar pa mora biti pri tem suveren in spontan, saj se hitro lahko zgodi, da zaradi prevelike želje po perfekciji fotografija izgubi svojo pristnost in značaj. Prevelika težnja v popolnost ima namreč pogosto ravno nasprotni učinek – bodimo torej raje popolni v svoji nepopolnosti in zažarimo.

Napaka, ki jo naredi marsikateri poročni fotograf, je torej sledenje nekim strogo začrtanim estetskim smernicam, ki povzročijo nastanek prenapihnjeno zaigrane atmosfere, to pa vodi v nastanek fotografije, ki izgleda nenaravno, zrežirano, kot bi bila le reklama za poroko. Na ta način moderne poročne fotografije izgubljajo svojo pravo vrednost. Seveda kriviti zgolj fotografa je nedopustno, saj so k takemu stanju poglavitno pripomogla predvsem družabna omrežja, ki fotografijo na splošno silijo v nekaj, kar ji ni namen – zaigranost v želji po estetiki.

Zato pri poročni fotografiji raje nekoliko odmislite lepotne trende in dajte prednost čustvom, neponovljivim trenutkom in vaši edinstveni energiji na poroki. Vaše poročne fotografije pa bodo kot spomin ostale še dolga leta.

Izberita pravega fotografa in investirajta

Izbira pravega poročnega fotografa je vajina investicija v prihodnost. Naj vama izbira pravega poročnega fotografa ne predstavlja le nujnega zla, le še dodatnega stroška, saj bosta milo rečeno naredila napako, za katero vama bo lahko nato žal. Ravno fotografije s poroke bodo čez čas tiste, ki bodo oblikovale vajine spomine na ta poseben dan, zato naj bo tudi njihov kreator premišljeno izbran. Tako bosta investirala v edinstvene spomine na svojo poroko.

Ko izbirate poročnega fotografa si je dobro najprej ogledati njegovo spletno stran, saj že ta o umetniku izza objektiva veliko pove. Ogledate si lahko njegovo delo, fotografije, vizijo, pošljete pa tudi povpraševanje in se, v kolikor vam fotograf ustreza, dogovorite za sodelovanje. Fotografi ponujajo tudi različne pakete fotografiranja vaše poroke: fotografiranje celotne poroke, fotografiranje krajše poroke, fotografiranje para, poporočno fotografiranje in dodatno ponudbo. Dovolita si, da vama fotograf svetuje. Izbira, za katero možnost se bosta na koncu odločila je seveda popolnoma vajina – pa saj gre vendar za vajin poseben dan.

Dober poročni fotograf združuje znanja različnih vrst fotografije, kot so produktna fotografija, portretna fotografija, krajinska fotografija, fotografija z bliskavico. Poleg vseh tehničnih znanj in posedovanja profesionalne fotografske opreme, pa mora poročni fotograf imeti tudi nekaj značajskih lastnosti, ki pripomorejo k nastanku vrhunske fotografije – je dober opazovalec, ki zna z množico dobro komunicirati ter jo tako motivirati in animirati (kar seveda vedno ni enostavno). Poleg tega pa mora biti tudi vodja, inovator in podjetnik, v prvi vrsti pa človek, saj ljudem daje tisto najlepše – spomine.

Rate this post

Avtor prispevka:

241   Posts

Vsi prispevki