sedežne garniture urba

Sedežne garniture Urba za popolno udobje vašega doma

Pomlad je čas, ko običajno poskrbimo za nove začetke – spomladansko čiščenje stanovanja, pogosto pa tudi njihovo preurejanje so opravila, ki so v tem času izrazito izpostavljena. Se tudi vi sprašujete, kako spremeniti podobo vašega stanovanja, še posebej dnevne sobe? Z nakupom nove kotne sedežne garniture, boste lahko poskrbeli za prenovo dnevnega prostora kot še nikoli. Na spletu preverite sedežne garniture Urba, ki ponujajo širok nabor najboljših možnosti za prav vsak dom.

Pohištvo dnevnega prostora – sedežna, garniture so pomemben del opreme

Pohištvo oziroma oprema, ki jo postavimo v dnevni prostor, ima pomembno vlogo pri določanju videza in funkcionalnosti posameznega prostora. Poleg tega, da so to stvari, ki zapolnijo prostor, namreč pohištvena oprema zagotavlja prostor za počitek, sedenje, gledanje televizije, zbiranje fotografij in obujanje spominov, pogosto pa tudi igralni in bralni prostor, pa tudi prostor za opravljanje službenih obveznosti. Odvisno od funkcij, ki jih za svoje delo potrebujete, je smiselno, da prostor funkcionalno opremite, pri tem upoštevajte tudi možnosti izbire kotne sedežne garniture, ki prostor dopolni s še večjim izkoristkom.

sedežne garniture
Sedežne garniture različnih oblik in dimenzij dobite v Urba Ambient.

Zgodovina sedežne garniture

Zgodovino pohištvenih elementov ter njihovega razvoja je težko slediti in popolnoma razumeti, saj je dokazov o njihovem obstoju v zgodnji zgodovini človeka malo. Les, vlakna ter tkanine namreč stoletjem le stežka kljubujejo, več je dokazov o njihovem obstoju v zadnjih stoletjih. Tako evolucijo razvoja pohištvenih elmentov, sem sodijo tudi sedežne garniture, dokazujejo poslikave, slike, kipi in fotografije.

Prve začetke uporabe pohištvene opreme dokazuje kip izpred 23.000 let, ki se imenuje Venus of Gagarino, prvi dejanski fizično dostopen dokaz pohištvene opreme pa predstavlja škotsko arheološko odkritje imenovano Skara Brae, ki izvira iz obdobja približno 3000 let pred našim štetjem. Arheološko najdišče zajema 8 hiši podobnih objektov, v njih pa je mogoče videti iz kamnov oblikovane police in omare, pa tudi druge dokaze o spalnici. Prvi dokazi o uporabi lesa pa segajo približno 2450 pred naše štetje.

Zakaj prav kotna sedežna, garniture so lahko namreč tudi ravne?

Udobje, ki jo nudi sedežna, garniture dobite v različnih izvedbah in velikostih, je za člane gospodinjstva težko opredeliti. Pestra izbira, ki jo nudi pohištveni salon, zagotavlja, da je sedežna, garniture in njihove dimenzije, lahko pogosto tudi prilagajate, nepogrešljiv del vašega življenja. Pri izbiri kotne sedežna garniture je smiselno razmišljati predvsem o smiselnem izkoriščanju prostora. Predvsem majhni dnevni prostori zahtevajo vnaprejšnje načrtovanje prav vsakega elementa, ki je del tega prostora. Poleg tega kotne izvedbe pogosto zagotavljajo več prostora za udobno ležanje in ne le sedenje. Izbirate lahko med različnimi kotnimi garniturami L in kotnimi garniturami U, ki jih nudi Urba ambient, ki priskrbi pohištvo za vaš dom.

sedežne garniture urba
Sedežna garnitura so na voljo v različnih kotih.

Na kaj paziti pri nakupu sedežne garniture?

Da je o nakupu kotne sedežne garniture smiselno razmišljati je neizpodbitno dejstvo. Kotne sedežne garniture so namreč odlična izbira za različne uporabnike, vključno z velikimi družinami. Velik prostor namreč zagotavlja prostor za dnevna ali večerna druženja, enako funkcijo zagotavljanja zadostnih količin prostora za vse, pa granitura opravlja tudi ob dogodkih, ko gostite prijatelje in znance.

Pri izbiri primerne kotne sedežne garniture bodite pozorni na njen kot. Sedežne garniture, ki imajo kot 90 stopinj namreč dajejo bolj uraden videz, medtem ko garniture z drugimi koti delujejo bolj sproščeno, hkrati pa po mnenju nekaterih manj urejeno. Hkrati so take garniture pogosto bolj udobne in zagotavljajo več prostora za noge (predvsem na območju kota), kar je pomembno zlasti takrat, ko gostite obiske. Omenili smo že, da so kotne garniture možne v dveh izvedbah – L in U, zagotovite pa si lahko tudi garniture s posteljno funkcijo (na primer zofa Rosal, Eva, Oaza in Dave ter sedežna garnitura Kalia, Dino in Divio). Ta je smiselna zlasti če, pri vas pogosto prespijo znanci, prijatelji ali družinski člani.

sedežna
Zagotovite si udobje po vaši izbiri.

Opozorili smo, da so kotne izvedbe sedežnih garnitur smiselne predvsem takrat, ko imate majhen prostor v katerega želite umestiti garnituro. Seveda pa ne pozabite velikost prostora upoštevati, ko nakupujete garnituro. Z ustrezno izbiro garniture lahko ustvarite navidezno večji prostor, sploh če garnituro potisnete tik ob steno. Ena od pogostih napak, ki se zgodi ob nakupu garniture, je namreč ta, da ljudje kupijo garnituro, ki je v posameznih delih (predvsem v bližini radiatorjev in drugih fiksno postavljenih elementov) predolga, zato garniture ne morejo postaviti ob steno. Izbirate lahko med manjšimi dimenzijami, kot je na primer zofa Rosal, ki lahko enostavno postane tudi glavni spalni element otroške sobe. Na ta način združite igralno in spalno površino, kar je smiselno v manjših prostorih. Garniture večjih dimenzij kot so Aris, Musso, Marona, pa odlično dopolnijo večje prostore.

Pri izbiri bodite pozorni tudi na barvo in obliko izbrane garniture. Širok nabor materialov in barv zagotavlja možnost doseganja skladnosti prav vsakega pohištvenega elementa, kar prostoru daje urejen in estetski videz na katerega boste ponosni vi in vaši gostje. V manjše prostore je smiselno umestiti garniture svetlejših barv, ki bodo dale prostoru vtis lahkotnosti in večje velikosti. Seveda vnaprej pri izbiri svetlih barv predvidite tudi možnost nesreč, politij in umazanije. Sedežna garniture lahko hitro in enostavno postavite tudi za središče vašega prostora – izbira intenzivnih barv ter nenavadnih oblik, lahko garnituro postavi v sam center pozornosti celotnega prostora.

Zaključek

Izbira sedežnih garnitur predstavlja izziv za vse člane, ki bodo na njej našli svoj prostor. Pozorni bodite na estetsko in funkcionalnost izbrane garniture, ki bo predstavljala miren kotiček za užitek in sprostitev.

Rate this post

Avtor prispevka:

242   Posts

Vsi prispevki