Tapkanje

Tapkanje – terapija EFT

V svetu, kjer je stres že skoraj naše vodilo, si je treba vzeti čas, ki ga namenite le sebi, sprostitvi ali meditaciji. Da odmislite slabe stvari celotnega dne in se skoncentrirate na tapkanje, ni težko, težko se je včasih zavedati vseh svojih občutkov.

Danes vam bomo razkrili tehniko EFT ali tapkanje, s katerim si lahko pomagate kjerkoli in kadarkoli boste občutili v svoji notranjosti nakopičeno energijo, napetost ali negativne občutke in jih s to tehniko izničili/ zmanjšali. Najprej si poglejmo, kaj sploh je EFT in kakšni so učinki te tehnike.

Tapkanje-terapija-EFT

Kaj je EFT in kakšni so njeni pozitivni rezultati?

EFT (emotional freedom technique) oz. tehnika čustvene osvoboditve, ki ji drugače rečemo tapkanje, je terapija, s katero se lahko osvobodite duševnih stisk oz. nakopičenih negativnih občutkov strahu, žalosti, jeze in podobno. Zaradi hitrega modernega življenja smo dandanes vsi nekako pod stresom in obremenjeni, zato je pomembno, da se vsak dan od le teh osvobodimo in jih pustimo za seboj, tako da jih ne kopičimo v sebi, ampak jih povemo na glas in jih odpravimo.

Veliko ljudi zaradi zadrževanja teh čustev zboli, tako mentalno oz. duševno kot tudi telesno. Zato imejte radi svoje telo, čim bolj ga polnite s pozitivnimi mislimi in lepimi energijami, tako da bo lahko rastlo in posledično boste tudi boljše volje. Veliko se smejte in družite se s pozitivnimi ljudmi, ki ne stresajo svojega »odpada« na vas.

Tako boste lahko zdravi in dobro naravnani za prav vse podvige, vsak dan. Uporabite tehniko tapkanja takrat, ko jo potrebujete, da odstranite stres in slaba čustva, ter privabite pozitivne in lepe občutke.

Pri čem vam bo tapkanje pomagalo?

Terapija tapkanje, je zelo obširna in pokriva veliko nelagodnih situacij, čustev in občutkov, ki se dogajajo v vašem telesu.
Pomagala vam bo pri težavah, kot so:

  • bolečine, depresija, stres, sram, strah,
  • sovraštvo, slaba samopodoba, tesnoba, krivda,
  • ljubosumje, napadi panike, jeza, alergije,
  • anksioznost, osamljenost, razočaranje in tako naprej.

Tukaj bi lahko našteli še številne tegobe, ki vas lahko težijo, vendar mislim, da ste razumeli pomen, da bo EFT tehnika, tapkanje in pozitivne vibracije, rešila prav vsako težavo. Morate pa zagotovo biti vztrajni, saj nič ne pride takoj.

Kadar začnete s tehniko tapkanje, morate biti pri stvari in izrečene besede seveda začutiti in si jih želeti, saj bodo samo tako rezultati primerni. Tapkanje lahko ponovite več krat na dan, kadar začutite, da se je v vas nabrala tesnoba in se počutite slabo.

Kako začeti terapijo tapkanja?

Tapkanje lahko naredimo kjerkoli in kadarkoli v dnevu. Vse, kar potrebujemo je, da se zavedamo, kaj čutimo, in da si želimo, da ti občutki, čustva izginejo.

Terapija se izvaja v 5-ih korakih:

  1. Korak: zaznajmo, kaj čutimo v svojem telesu- bodisi strah, stres, napetost, žalost, jezo ipd.
  2. Korak: občutke ovrednotimo od 0-10 ter določimo njihovo intenzivnost.
  3. Korak: tapkate na karate točko zunanji del dlani pod mezincem na roki, in sestavite ustrezen stavek, za pomiritev: npr. kljub temu da sem pod stresom, se imam rad/a in se sprejemam- ponovimo 3-krat.
  4. Korak: izmenično tapkamo 8 določenih točk (čelo, sence, pod očmi, nad usti, pod usti, na ključnici, pod pazduho- v višini prsi, na glavi) ter pri vsaki izrečemo čustvo, ki ga čutimo: npr. jezen/na sem.
  5. Korak: Vdihnemo in izdihnemo ter prisluhnemo telesu. Kako se počutite, se je kaj spremenilo?

Nato spet ovrednotimo svoje občutke na lestvici od 0-10. So se izboljšali ali so slabši, morda so ostali enaki. Na določeni točki tapkajte 7-krat, saj boste tako dosegli želen učinek.

Za tehniko tapkanje nikar ne mislite, da to MORATE delati. Ne, to je napačno mišljenje! Tehniko uberite le, če čutite, da jo potrebujete, da vam bo v določeni situaciji pomagala. In da verjamete, da bo po izvajanju le te vaše telo mirno in brez slabih čustev.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki