peleti

Kakšni peleti dobro ogrevajo pozimi?

Peleti so najboljši, če so smrekovi in profesionalno dobro sušeni, takrat gorijo odlično ter dajejo od sebe visoko temperaturo za vse radiatorje. Če pa niso kakovostni in vsebujejo dosti vode ali so v njih druge primesi, boste ostali pri mrzli peči v teh zimskih dneh. Vse o peletih preberite na tej povezavi http://www.pleskar.eu/peleti/. Zato naj bodo vaši peleti izključno kakovostni, pa čeprav malo dražji, se splačajo zagotovo, ker so nenazadnje tudi najcenejša možna izbira za ogrevanje stanovanj ali velikih objektov.

peleti

Zakaj prav smrekovi peleti? Ker so narejeni iz smrekovine, natančneje iz žaganja, vsebujejo pa nekaj smole, zato so lahko take ovalne oblike, drugače se jih ne da stisniti skupaj. Če se dodajajo druge primesi, les ali celo smeti, potem ne bodo dobro goreli. Peleti so hvaležni zato, ker jih lahko spravite kamorkoli v bližino peči ali uredite, da se nalagajo avtomatsko in sistem za vse posrbi, vam ni treba nič narediti.

Pelete lahko kupite v velikih tonskih vrečah če imate prostor ali pa majhnih 15 kg večah, ki jih lahko sproti nabavljate oziroma vam jih dostavijo po potrebi. Kakovostni peleti so tudi najbolj ekološka možna izbira ogrevanja, saj so iz ostankov žaganja ni ni treba sekati dodatnih dreves, kakor je to nujno pri ogrevanju na drva.

peleti-dobro-ogrevajo-pozimi

Peleti so v primerjavi z drugimi vrstam izgorevanja na primer na fosilna goriva ali elektriko bistveno cenejša, celo za polovico ali četrtino na leto manj denarja vas bo stalo, kar se res splača in boste namesto za kurjavo kupili si kaj lepega. S peleti lahko ogrevate zelo velike sisteme, in takih primerov je že precej, saj je zelo enostavno in poceni ter povsem avtomatizirano. Tak ose ogrevajo na primer knjižnice in velike proizvodne hale.

Kar se tiče cene peletov je tako, da njihova cena ne niha prav dosti, tako kot cena drv ne, če ju primerjamo s cenami kurilnega olja ali naftnih derivatov.

Rate this post

Avtor prispevka:

167   Posts

Vsi prispevki