Sodobna pergola za kakovostno bivanje v vseh vremenskih pogojih

Pergola je dejansko lahko tudi vodotesna, zaradi česar vam omogoča kakovost bivanja na prostem v vseh vremenskih pogojih. Do leta 2013 to  ni bilo mogoče, takrat pa je slovensko podjetje Inoxvrbovšek patentiralo edino vodotesno pergolo na trgu, za katero je dobilo številne pohvale in nagrade stroke. Pa ne samo to, ta pergola je dejansko samočistilna, kar uporabniku res olajša vzdrževanje nadstreška tako, da umazanija enostavno sama odteče v odtoke. Tretja vrhunska lastnost pa je, da je tako trdna, da zdrži večje obremenitve, kot je na primer dosti snega ali močan veter. Če mojstri namestijo še ogrevanje strehe pergole, da se sneg topi sam, pa je uporabnik res lahko brezskrben.

Hard-Top pergola je izjemno uporabna

Ali ste kdaj sanjarili o tem, da bi pekli na žaru in se družili zunaj, da bi se otroci lahko igrali na čistem zraku in bi bil avtomobil med točo ter snegom na varnem? To je zdaj s Hard-Top pergolo res mogoče. Ne samo, da pokrije teraso, balkon, vrt ali avtomobil, ampak jo lahko opremite tako, da deluje kot zunanji samostojni objekt neglede na vremenske razmere. To nam pride res prav v časih, ko so druženja in gibanje zunaj brez naše volje omejeni, zato si to svobodo lahko zagotovimo kar doma ali pa ob poslovni stavbi.

Hard-Top pergola deluje tako, da premikate lamele na strehi s pomočjo motorne rotacije. To naredite enostavno z daljinskim vodenjem. Kot rotacije lahko izbirate sami in sicer lahko lamele povsem zaprete ter tako preprečite nalivu, da bi zmočil vas ali teraso.

Če pa si želite le nekaj sonca, tako da sončni žarki delno obsijejo vas ali teraso, potem boste zarotirali lamele pod določenim kotom, da boste spustili žarke do sebe le toliko, kolikor vam ustreza. Tako lahko osvetlite teraso skozi lamele do 80 %, kar ne zmore nobena pergola na trgu in je to največji izkoristek svetlobe s pomočjo lamelne pergole.

Tretja super lastnost, ki jo nudi pergola, pa je, da jo lahko zaprete z ene, dveh ali vseh strani tako, da nastane objekt, ki ga lahko tudi ogrejete in ste v njem vse leto, tudi preko zime. Ker se jo da osvetlili z LED lučmi, bo pergola uporabna tudi takrat, ko sonce zaide, kar najbolj pride prav v zimskih časih, ko je dan zelo kratek.

Kje se lamelna pergola lahko namesti?

Lamelna Hard-Top pergola je narejena iz izjemno močnih in najbolj kakovostnih materialov. Ker je povsem odporna na korozijo, se jo lahko namesti zunaj kjer koli, naj bo to ob stavbi, na dvorišču, vrtu ali na primer na parceli ob morju.

Namesti se lahko kjer koli v Sloveniji ali v tujini, saj je tako trdna, da bo zdržala en meter snega, točo in tudi zelo močan veter. Seveda se mojstri prilagodijo podnebju in temu pri gradnji posvetijo še posebno pozornost.

Na primer, če se pergola gradi ob morju, bo narejena posebej za to, da je odporna na morsko vodo in zrak. Narejena je iz nerjavečih materialov, kot so inox, guma in aluminij. Ker je tako odporna in vzdržljiva, tudi proti vetru, ste lahko brez skrbi takrat, ko so ujme.

Takšna pergola se izdela povsem unikatno in se vedno prilagodi dejanski situaciji v naravi ter željam naročnika. Lahko se uporabi kot garaža za avto in se tudi zapre na primer s treh strani, da ja avto povsem zaščiten. Lahko se namestijo tudi vrata proti kraji. Stene so lahko kovinske, lesene, zidane ali steklene. Lahko so prosojne ali pa tudi ne. Take pergole se lahko postavijo tudi na vrtu ali na parceli na morju.

Največkrat pa se pergola namesti ob hiši. Možno je več različic. Ena različica je, da imate odprto pergolo, ki je na eni strani vpeta na steno. Lahko je tudi zaprta. Potem je možno pergolo namestiti na vogal hiše ali v kot hiše, tako da je vpeta v stavbo na eni, dveh ali več straneh.

lamelna-pergola

Kako lahko pergolo opremite?

Lamelna pergola je izjemno prilagodljiva glede vaših želja. Največkrat si stranke želijo imeti čarobno LED osvetlitev, da je bivanje pod pergolo ponoči prijetno, romantično in veselo ter poceni. Seveda lahko uporabite tudi sveče, kakor komu pač prija.

Pergola je lahko opremljena tudi s stenami. Velikokrat je izbira naročnikov steklena stena, ki jo potem opremijo še z roletami ali zavesami, ki jih lahko po potrebi zagrnejo. To pa zato, da podnevi sonce premočno ne sije ali pa da se zaščitijo pred pogledi drugih. Steklene stene so najboljša izbira za nizkoenergijske ali pasivne hiše. So pa vsekakor uporabne tudi kot zimski vrt ali rastlinjak.

Stene so lahko tudi zidane, če je tako bolj v redu naročniku in če bi rad uskladil celoten izgled hiše oziroma stavbe s pergolo. Največkrat se za take stene odločajo tisti, ki so na podeželju in imajo bolj starejše hiše v starinskem retro slogu.

Vsekakor so stene lahko tudi aluminijaste, kar je najprimernejše na primer za garaže ali delavnice. Zelo pogosta je tudi izbira lesenih sten, ki so naravne in prijetne na oko ter na otip. Zgledajo kot brunarice.

Pergola ima lahko tudi ozvočenje, ki se ga lahko napelje vanjo, da je bivanje še prijetnejše. Poleg tega si lahko omislite kakšen kamin ali drugo vrsto ogrevanja in kuhanja pod pergolo, kar vas bo pač navdihnilo. Lahko si postavite še sedežno garnituro in se enostavno preselite na prosto, kjer sta zrak in svoboda v izobilju.

Ker se lahko zagotovi tudi WiFi povezava, vam nič več ne bo manjkalo. Ah da, še bazen zraven pergole, pa je res popolno.

Rate this post

Avtor prispevka:

210   Posts

Vsi prispevki